VY tilbyr sine passasjerer gratis overnatting i nattogene

«Hans» utløser kreativitet. Fra i går torsdag kunne strandede passasjerer med Bergensbanen benytte seg av VY´s tilbud om å overnatte gratis i nattogene både i Bergen og Oslo. Det var tydeligvis populært, og det samme vil gjelde for i kveld og til over helgen, da gjør VY en ny vurdering.

Uten at det kostet passasjerene noe kunne de som hadde billetter med Bergensbanen, enten fra Oslo til Bergen eller motsatt vei, fra i går benytte tilbudet om å overnatte gratis i toget. De fikk i tillegg refundert selve billetten for turen.

–Dette har tydeligvis slått an. Allerede første natten hadde vi 15 som benyttet seg av tilbudet i Oslo, og 29 passasjerer gjorde det samme i Bergen, forteller kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i VY.

Samme tilbudet vil også gjelde i kveld. Da setter VY opp togene på ledige spor, og passasjerene går om bord som om de skal til Bergen eller Oslo. Tilbudet vurderes fortløpende.

–Mange kommer langveisfra, og da opplever vi at de blir veldig glade når vi tilbyr gratis overnatting i togene de egentlig skulle reise med. De fleste har forståelse for situasjonen når vi følger opp med informasjon om situasjonen, forteller Lundeby.

Tog24 møter Lundeby en fredagshektisk formiddag på Oslo S. Køene foran Enturs og Vys billettkontor er allerede lang, og flere kommer til på den korte tiden vi følger køen. Det gis fortløpende informasjon på tavlene over billettkontoret, og det gis informasjon på norsk og engelsk over høyttaleranlegget om situasjonen og om tog er innstilt.

Lundeby skryter uhemmet av Bane NOR´s innsats de siste dagene. De har vært over alt, informert oss hele tiden. Involvert oss i møter som er viktige for at togstrekninger kan være så operative som mulig. Norge er jo et spesielt togland, hvor hele 90 prosent av skinnegangen er enkeltspor. Det gir veldig mange ekstra utfordringer, ikke minst for Bane NOR som har ansvaret for infrastrukturen, sier Lundeby.

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i VY sier tilbudet med gratis overnatting i tog har slått an. Foto: Frode Pedersen
Køene startet tidlig på Oslo S fredag. Det kom fortløpende informasjon om situasjonen, men køene gikk ikke raskt. Foto: Frode Pedersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer