Vy dobler antall togavgangene mellom Oslo og Gøteborg

Vy satser på økt utenlandstrafikk, og dobler antall avganger mellom de to travle byene Oslo og Gøteborg fra 10. desember. Nå blir det sju og åtte avganger hver vei på hverdagene, og seks og sju avganger hver vei i helgene.

Mange ønsker å reise mer miljøvennlig og velge tog der det er mulig. Derfor dobler nå Vy sitt togtilbud mellom Oslo og Gøteborg. Tidligere i høst hadde VY et lavpristilbud i helgene for å få folk til å besøke Gøteborg. Ved å øke frekvensen, vil det helt klart bli mer attraktivt å koble seg på utenlandsforbindelsene til Danmark og Tyskland.

–Vi har stor tro på denne strekningen, som er en viktig transportforbindelse mellom Norge og Sverige. Ikke minst er den et utgangspunkt for mange togreiser videre i Europa, sier Erik Røhne, konserndirektør for Vy tog.

Flere avganger mellom Oslo og Gøteborg skal gjøre at flere reiser miljøvennlig. Foto: VY

I tillegg til hyppighet har Vy også jobbet for at avgang- og ankomsttider korresponderer så godt som mulig med reiser videre i Europa, som for eksempel til København eller Hamburg. Økningen vil også gi forbindelser mellom Vy sine tog til/fra Bergen og Lillehammer, slik at det blir enklere for kundene å strekke reisen til Gøteborg – eller lenger.

Fungerer som lokaltog på svensk side av grensen

Mellom Halden og Gøteborg har Vy et billettsamarbeid med Västtrafik, noe som innebærer at også deres kunder med periodebillett får gleden av et økt rutetilbud.

–Vi ser fram til å få flere forbindelser mellom Oslo och Gøteborg. Dessuten får våre togkunder i Ed och Trollhättan et større utvalg av turer å velge mellom, sier Pontus Gunnäs, sjef for tog hos Västrafik.

Tog annenhver time

Reisende mellom Oslo og Gøteborg er en mangfoldig blanding av pendlere, forretningsreisende og fritidsreisende. Frekvens og punktlighet er to viktige drivere for at reisende velger tog fremfor andre transportmiddel.

– Vi vet at hyppige avganger er viktig for kundene våre, og med denne økningen blir tilbudet mellom Oslo og Gøteborg vesentlig forbedret. Vi mener at dette gir en stor grad av fleksibilitet for kundene våre, og tror at dette får flere til å velge toget, sier Erik Røhne.

Jo flere avganger hver vei, jo enklere er det å reise miljøvennlig mellom storbyene. Ta med hele familien og reis tidlig fra Oslo, opplev Gøteborg på din måte og ta kveldstoget hjem. Eller start arbeidsdagen på toget, delta i et møte i Gøteborg og spis middagen hjemme.

Slik blir ruteoppsettet:

OSLO – GØTEBORG: Vy øker antall avganger fra 4 til 7 på hverdager. Disse går fra Oslo S kl. 0611, 0814, 1014, 1214, 1414, 1547 og 1810.

På lørdager og søndager går det 6 avganger 0814, 1014, 1214, 1414, 1616 og 1810. Toget bruker ca. 3 timer og 30 minutter.

GØTEBORG – OSLO: Vy øker antall avganger fra 4 til 8 på hverdager. Disse går fra Gøteborg Centralstation kl. 0608, 0810,1015, 1215, 1415, 1608, 1808 og 2010

På lørdager går det 7 avganger 0810,1015, 1215, 1415, 1608, 1808 og 2010 og på søndag 6 avganger 1015, 1215, 1415, 1608, 1808 og 2010. Toget bruker ca. 3 timer og 30 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer