Uværet får følger for mange togreisende i de to neste dagene, verst i Innlandet

Denne filmen er tatt natt til lørdag på Vinstra stasjon. Det har regnet mye allerede i deler av Innlandet.

Uværet «Hans» er på vei. Alle tog på Dovrebanen, Rørosbanen og Raumabanen innstilles mandag 7. og tirsdag 8. August. Hvis ikke rask forverring søndag kveld og natt, går Nordlandsbanens nattog som normalt. Det kjøres ikke alternativ transport, melder SJ Norge.

Statsforvalteren i innlandet har satt krisestab og forventer enorme mengder regnvann som kan få følger for alle typer trafikk. Bane NOR har derfor besluttet drastiske tiltak som får følger for mange togreisende på flere berørte banestrekninger. Verst kan det gå det ut over reisende med Dovrebanen, derfor har både Bane NOR og SJ besluttet togstans.

Med bakgrunn i at Meteorologisk institutt har sendt ut rødt farevarsel for regn og flom i Sør-Norge, og Norge vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut rødt farevarsel om flom og skred for deler av Sør-Norge, stenger Bane NOR deler av Dovrebanen og Rørosbanen for togtrafikk fra og med kl. 08.00 mandag 7. August, står det i pressemeldingen fra SJ.

Dette betyr at SJ Norge innstiller alle tog på Dovrebanen, Rørosbanen og Raumabanen mandag 7. og tirsdag 8. august , og det kjøres ikke alternativ transport.

Nattogene fra Trondheim S – Oslo S og fra Oslo S – Trondheim S kjøres som normalt fra henholdsvis Trondheim S og Oslo S i kveld søndag 6. august.

Alle kunder som har kjøpt billetter med de innstilte togene vil bli kontaktet av SJ Norges kundesenter.

Med forbehold om at Meteorologisk institutt eller Norges vassdrags- og energidirektorat kommer med farevarsel som tilsier noe annet, vil togene på Trønderbanen, Meråkerbanen og Nordlandsbanen gå som normalt.

Dette er værmeldingen med nedbørsmengdene for Vinstra de neste dagene. Foto: Frode Pedersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer