Uværet får følger for mange togreisende i de to neste dagene, verst i Innlandet

Denne filmen er tatt natt til lørdag på Vinstra stasjon. Det har regnet mye allerede i deler av Innlandet.

Uværet «Hans» er på vei. Alle tog på Dovrebanen, Rørosbanen og Raumabanen innstilles mandag 7. og tirsdag 8. August. Hvis ikke rask forverring søndag kveld og natt, går Nordlandsbanens nattog som normalt. Det kjøres ikke alternativ transport, melder SJ Norge.

Statsforvalteren i innlandet har satt krisestab og forventer enorme mengder regnvann som kan få følger for alle typer trafikk. Bane NOR har derfor besluttet drastiske tiltak som får følger for mange togreisende på flere berørte banestrekninger. Verst kan det gå det ut over reisende med Dovrebanen, derfor har både Bane NOR og SJ besluttet togstans.

Med bakgrunn i at Meteorologisk institutt har sendt ut rødt farevarsel for regn og flom i Sør-Norge, og Norge vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut rødt farevarsel om flom og skred for deler av Sør-Norge, stenger Bane NOR deler av Dovrebanen og Rørosbanen for togtrafikk fra og med kl. 08.00 mandag 7. August, står det i pressemeldingen fra SJ.

Dette betyr at SJ Norge innstiller alle tog på Dovrebanen, Rørosbanen og Raumabanen mandag 7. og tirsdag 8. august , og det kjøres ikke alternativ transport.

Nattogene fra Trondheim S – Oslo S og fra Oslo S – Trondheim S kjøres som normalt fra henholdsvis Trondheim S og Oslo S i kveld søndag 6. august.

Alle kunder som har kjøpt billetter med de innstilte togene vil bli kontaktet av SJ Norges kundesenter.

Med forbehold om at Meteorologisk institutt eller Norges vassdrags- og energidirektorat kommer med farevarsel som tilsier noe annet, vil togene på Trønderbanen, Meråkerbanen og Nordlandsbanen gå som normalt.

Dette er værmeldingen med nedbørsmengdene for Vinstra de neste dagene. Foto: Frode Pedersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Norske Vy dropper mer nattogkjøring i Sverige – må få bedre betalt

Ifølge det svenske nettstedet Järnvägar.nu har norske Vy gitt opp å kjøre nattog nordover i Sverige. For lite økonomisk kompensasjon skal være en av grunnene. Nå må SJ inn å overta. Norske Vy har gitt fra seg nattogtilbudet mellom Stockholm og Umeå med begrunnelsen at pandemien slukket lyset for kundevekst, materiellet var for dårlig, og […]

Les mer

EM, allerede en suksess for den tyske jernbanen

Åttendelsfinalene er i gang, men allerede nå kan EM kalles en suksess for den tyske jernbanen. Over tre millioner passasjerer har reist med Deutsche Bahns Intercitytog den først uken av EM i fotball. Og i følge UEFAS offisielle samarbeidspartner Deutsche Bahn, så har aldri så mange tog vært satt inn for en stor internasjonal fotballturnering […]

Les mer

Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner.  Ifølge Mail […]

Les mer