Uværet får følger for mange togreisende i de to neste dagene, verst i Innlandet

Denne filmen er tatt natt til lørdag på Vinstra stasjon. Det har regnet mye allerede i deler av Innlandet.

Uværet «Hans» er på vei. Alle tog på Dovrebanen, Rørosbanen og Raumabanen innstilles mandag 7. og tirsdag 8. August. Hvis ikke rask forverring søndag kveld og natt, går Nordlandsbanens nattog som normalt. Det kjøres ikke alternativ transport, melder SJ Norge.

Statsforvalteren i innlandet har satt krisestab og forventer enorme mengder regnvann som kan få følger for alle typer trafikk. Bane NOR har derfor besluttet drastiske tiltak som får følger for mange togreisende på flere berørte banestrekninger. Verst kan det gå det ut over reisende med Dovrebanen, derfor har både Bane NOR og SJ besluttet togstans.

Med bakgrunn i at Meteorologisk institutt har sendt ut rødt farevarsel for regn og flom i Sør-Norge, og Norge vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut rødt farevarsel om flom og skred for deler av Sør-Norge, stenger Bane NOR deler av Dovrebanen og Rørosbanen for togtrafikk fra og med kl. 08.00 mandag 7. August, står det i pressemeldingen fra SJ.

Dette betyr at SJ Norge innstiller alle tog på Dovrebanen, Rørosbanen og Raumabanen mandag 7. og tirsdag 8. august , og det kjøres ikke alternativ transport.

Nattogene fra Trondheim S – Oslo S og fra Oslo S – Trondheim S kjøres som normalt fra henholdsvis Trondheim S og Oslo S i kveld søndag 6. august.

Alle kunder som har kjøpt billetter med de innstilte togene vil bli kontaktet av SJ Norges kundesenter.

Med forbehold om at Meteorologisk institutt eller Norges vassdrags- og energidirektorat kommer med farevarsel som tilsier noe annet, vil togene på Trønderbanen, Meråkerbanen og Nordlandsbanen gå som normalt.

Dette er værmeldingen med nedbørsmengdene for Vinstra de neste dagene. Foto: Frode Pedersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer