Testet workshop på toget

Tog24 etterlyste i en kommentar for en tid tilbake en mer helhetlig tankegang rundt bruken av tog. GoAhead tok tydeligvis dette på alvor, og har i løpet av uken som gikk for første gang arrangert workshop om bord i Sørtoget. Meget vellykket er en av deltagernes umiddelbare kommentar.

–Jeg syntes det var utrolig gøy. Kjekt å kunne tenke annerledes og benytte reisetiden til noe fornuftig, som her å bygge samhold. Så var det bra å se at det fungerte så godt som det gjorde allerede på første turen, forteller Sebastian Roxman, driftskoordinator i GAN.

–Nå var dette en intern, første test, men vi skal jobbe med å utvikle konseptet og håper markedet viser såpass interesse at vi kan rulle ut dette som et tilbud i løpet av året, sier Simen Lockert Rohde, ansvarlig for produkt i Go-Ahead.

Med egen togvogn, medbragt prosjektor og lerret, gode innledninger, lunsj i restaurantvognen, ble grunnlaget lagt for gode diskusjoner. Det ble en dag med pionervirksomhet, faglig påfyll og ikke minst en god sosial happening, faglig påfyll og ikke minst en god sosial happening, sier Katarina Moritz og Thomas Johanessen i GoAhead.

Simen Lockert Rohde måtte improvisere litt da hannskulle teste ut sitt nye konferansekonspet på Sørtoget til GoAhead.

–Tidligere denne uken rigget vi for full workshop på toget, der våre kollegaer reiste sammen med Mantena fra Oslo til Stavanger for å styrke vårt samarbeid, og ikke minst styrke vår felles forståelse av leveransen til vår viktigste ressurs, våre kunder, sier Simen Lockert Rohde, ansvarlig for produkt i Go-Ahead.

Les kommentaren: https://www.tog24.no/tenker-togselskapene-nok-pa-konsept-og-merverdi/

Vi spurte en av deltageren, Martin Becks, om hva han synes om det å flytte samlinger fra typiske hoteller og over til skinnegående konferanselokaler. Becks er «teknisk leder for engineering» i Mantena.

Mantena er den største leverandøren av vedlikeholdstjenester til togoperatører i Norge. Som spesialist på vedlikehold av skinnegående kjøretøy, viderefører Mantena en lang tradisjon innen jernbanedrift i Norden. Kompetansen favner i dag alt fra de største og tyngste lokomotivene, til de minste og mest avanserte komponentene.

–Vår ambisjon er å kontinuerlig styrke posisjonen som en nytenkende aktør i en stadig mer fremtidsrettet bransje, sier Martin Becks.

Martin Becks er teknisk leder ved engineering avdelingen hos Mantena Foto: Bård Gudim

Kan tog brukes som konferansested og gruppesamlinger?

 –Go-Ahead Nordic kom med forslaget om å bruke reisetiden på toget fra Oslo til Stavanger som arena for vår felles workshop, istedenfor å reise til Stavanger individuelt og å kjøre workshop fra Mantenas eller Go-Aheads kontor. Vi syntes med en gang at dette var en kjempeidé. Go-Ahead hadde reservert en hel vogn for oss så vi hadde god plass under presentasjonene og påfølgende gruppearbeider. Vi fikk servert kaffe og kalde drikker underveis og kunne strekke beina i pausene. På toget er det noe som skjer hele tiden. Det beveger seg, lyset endrer seg. Toget stopper ved en stasjon og fortsetter forbi en innsjø på fjellet eller kjører forbi en fjord. Dette påvirker også diskusjoner og samtaler og gir en helt annen energi. Alt blir litt mindre statisk, svarer Becks.   

–Hva med serveringen?

–Lunsj tok vi i bistrovognen. Her var det noe godt å finne for enhver smak. Maten ble servert av veldig hyggelige medarbeidere fra Go-Ahead. Mens vi koste oss med maten og samtaler, kunne vi nyte fantastisk norsk natur, forteller Becks.

–Hva var læringen utover selve turen?

–Alle som jobber hos Go-Ahead og Mantena brenner for jernbane og derfor var det spesielt bra å kunne oppleve togreisen med materiellet som vi vedlikeholder daglig, og få oppleve det som Go-Aheads kunder opplever på reisen. Dette hjelper oss som vedlikeholder med å forstå utfordringene vår kunde opplever daglig og hvordan det påvirker opplevelsen til de reisende. I tillegg fikk vi utnyttet arbeidsdagen for fullt og uproduktiv reisetid ble redusert til et minimum.

Ble det noen opplevelser knyttet til ankomstbyen, eller var det tur/retur?

–I Stavanger avsluttet vi dagen med en felles middag. Neste dag fortsatte vi workshopen på kontoret til Go-Ahead hvor vi fikk mulighet til å treffe en fantastisk gjeng av engasjerte ansatte fra hele organisasjonen. Dagen ble avsluttet med lunsj og omvisning på Kvalaberg verksted før vi satt kursen hjem til Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer