Ta toget til Rørosmart´n

Røros, byen som står på verdens kulturarvliste. Like vakker og spesiell både sommer som vinter. Nå kan du delta på vinterens vakreste eventyr. Rørosmartnan arrangeres fra 21. til 25. februar. Nå lokker SJ med billige togbilletter fra Trondheim og Hamar.

Hvert år i februar arrangeres Rørosmartnan. Et eventyr i historiske omgivelser som blander gamle tradisjoner med nye. Hestesleder fra grensetraktene i Sverige og fra Gudbrandsdalen forteller historien om hvordan man i gamle dager drev handel, og Mart`n var et av årets høydepunkter. Her møttes folk fra fjern og nær, spiste, drakk og slåss, byttet varer, tjente penger. Det gamle gruvesamfunnet, de vel bevarte bygningene og slagghaugene er i dag verdsatt over hele verden.

Røros ble tidlig knutepunkt for handel. Bergverkssamfunnet trengte å få tilført nesten alt av varer utenfra. Det var et stort behov for å få handelen inn i ordnede former, og i 1853 ble Rørosmartnan etablert ved kongelig resolusjon av Kong Oscar l: « Fra 1854 av skal der i Røros avholdes et marked der begynder næst siste tirsdag i februar og varer til påfølgende fredag». I moderne tid er arrangementet utvidet til lørdag!

Nå kan du oppleve alt dette i en mer modernisert utgave. Mindre slåssing, men mer kultivert drikking og spising, opplevelser i og rundt byen. Har du ikke egen hest og slede kan du jo heller velge toget som er like klimasmart.

SJ Norge tilbyr i år egne martna´s priser på dagsturer til kulturskatten Røros. Fra kr 199 fra både Trondheim og Hamar hvis du forhåndsbestiller innen innen 14. februar. Barn under 6 år reiser gratis.

https://www.facebook.com/SJNorgeas

https://martnan.skogen.work/praktisk-info/reisen-hit

https://rorosmartnan.no/

One thought on “Ta toget til Rørosmart´n”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer