Ta toget til Rørosmart´n

Røros, byen som står på verdens kulturarvliste. Like vakker og spesiell både sommer som vinter. Nå kan du delta på vinterens vakreste eventyr. Rørosmartnan arrangeres fra 21. til 25. februar. Nå lokker SJ med billige togbilletter fra Trondheim og Hamar.

Hvert år i februar arrangeres Rørosmartnan. Et eventyr i historiske omgivelser som blander gamle tradisjoner med nye. Hestesleder fra grensetraktene i Sverige og fra Gudbrandsdalen forteller historien om hvordan man i gamle dager drev handel, og Mart`n var et av årets høydepunkter. Her møttes folk fra fjern og nær, spiste, drakk og slåss, byttet varer, tjente penger. Det gamle gruvesamfunnet, de vel bevarte bygningene og slagghaugene er i dag verdsatt over hele verden.

Røros ble tidlig knutepunkt for handel. Bergverkssamfunnet trengte å få tilført nesten alt av varer utenfra. Det var et stort behov for å få handelen inn i ordnede former, og i 1853 ble Rørosmartnan etablert ved kongelig resolusjon av Kong Oscar l: « Fra 1854 av skal der i Røros avholdes et marked der begynder næst siste tirsdag i februar og varer til påfølgende fredag». I moderne tid er arrangementet utvidet til lørdag!

Nå kan du oppleve alt dette i en mer modernisert utgave. Mindre slåssing, men mer kultivert drikking og spising, opplevelser i og rundt byen. Har du ikke egen hest og slede kan du jo heller velge toget som er like klimasmart.

SJ Norge tilbyr i år egne martna´s priser på dagsturer til kulturskatten Røros. Fra kr 199 fra både Trondheim og Hamar hvis du forhåndsbestiller innen innen 14. februar. Barn under 6 år reiser gratis.

https://www.facebook.com/SJNorgeas

https://martnan.skogen.work/praktisk-info/reisen-hit

https://rorosmartnan.no/

One thought on “Ta toget til Rørosmart´n”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer