To under 18 reiser gratis om mormor blir med på togturen.

To barn under 18 år kan i sommer reise gratis med VY til Gøteborg og på Østlandet. Det kan likevel være en hake med det hele, de må ha med pappa på slep, eller mormor for den del, eller en voksen da! Her er det penger å spare så lenge du kan reise mye på en helg.

Nå lanserer Vy familierabatt på Østlands-togene og til Gøteborg. Mellom 3. juni og 30. september kan to barn/ungdom under 18 år reise uten ekstra kostnad – de må bare ha med en voksen på slep, og billetten gjelder bare lørdag og søndag.

– Vi ønsker at flest mulig tar mest mulig tog, og ikke minst ønsker vi å gi folk gode opplevelser sammen. Derfor er vi glade for å gi et tilbud som kanskje gjør at de eldste barna ser verdien av å ha med mamma eller pappa på tur, sier Siv Egger Westin, kommunikasjonssjef for Vy persontog.

Viktig å være oppmerksom på er at du ikke får plassbillett for de under 18 år som benytter tilbudet. Da må du kjøpe dette ekstra. Tog24 anbefaler at du sjekker premissene for billettene nøye. Skal du helt til Gøteborg må du være effektiv innenfor gitte tidsrammer. Du kan lese mer om det i faktasaken lenger ned.

I første omgang er ordningen begrenset til å gjelde perioden mellom 3. juni og 30. september 2023, og gjelder på alle region- og lokaltog på Østlandet. Familierabatten gjelder også på Vys tog til Gøteborg, men ikke på Bergensbanen.

– Det er allerede mange gode grunner til å velge toget, og familierabatten er bare én ekstra grunn til å velge denne reisemåten i sommer, sier Egger Westin.

–Om du ønsker å reise til Gøteborg for et besøk på LIseberg for eksempel. Blir det ikke litt trangt med tid innenfor rabattområdet lørdag og søndag?

–Vi kjører tre avganger hver vei lørdag og søndag og har tro på at dette blir et fint tilbud til familier, et kort svar fra Westin på dette spørsmålet altså.

Kan tog24 få anbefale følgende dagstur, eller med en overnatting:

Fakta om sommerbilletten

  • Gjelder bare på lørdager og søndager i perioden 3. juni og 30. september.
  • Én voksen med gyldig billett kan ta med seg to barn mellom 6 og 17 år uten ekstra kostnad (barn under 6 år reiser alltid gratis med tog alle dager, uavhengig av denne rabatten).
  • Det er ikke nødvendig å kjøpe billett for de under 18 år, det er kun den over 18 år som må ha billett.
  • Det er ikke mulig å reservere sete til barna med familierabatten, siden du ikke kjøper billett til barna, kun til den voksne. Ønsker du å sikre at både du og barna har sitteplass, må du kjøpe egen billett til barna.
  • Familierabatten gjelder fra alle togstasjoner hvor Vy kjører på Østlandet, men reisen må enten starte eller slutte på en stasjon utenfor Ruters soner. Reiser du kun innenfor Ruters soner, er det Ruters grupperabatt som gjelder.
  • Du må ikke være i slekt for å få familierabatten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer