Sveriges ambassadør med klar melding om satsing på tog i Norden

Hun manet til full integrasjon mellom Nordens hovedsteder da hun åpnet SJ`s første «Forretningsprat» om tog i Oslo onsdag kveld. For å få til det behøver vi toget mer enn noen gang sa Sveriges ambassadør til Norge, Cecilia Bjørner.  

Hvordan overbevise våre politikere om at de må satse på jernbanen for å få fart på utbyggingen av forbindelsen mellom Oslo og Stockholm var vel egentlig tema for kvelden. Og ambassadøren fra Sverige hadde nylig vært på Nordisk råds møte i Oslo, hvor man var blitt enige om å gå fra å diskutere bedre samarbeid til å diskutere full integrasjon. I seg selv krevende fordi det er tross alt mange mil mellom Oslo, Stockholm og København. Hun mente det gikk for sakte, både toget og utviklingen, men trakk frem NATO og et større forsvarssamarbeid som en av loddene på vektskålen som kunne forandre forutsetningene og farten slik at man raskt kunne begynne jobben med å gjøre avstandene mellom våre land langt mindre.

–Norden skal bli den best integrerte regionen i verden, til det behøver vi toget mer enn noen gang, ikke minst for å oppnå det grønne skifte, sa ambassadør Bjørner.

Men når man stiller opp i «menighetshuset» til togbransjen med slike meldinger, ja så fyrte det godt opp under debattklimaet for kveldens talere og panel som bestod av Emilie Stordalen fra hotell og reiselivsbransjen, finans- og banknæring var representert med John Turesson, direktør for globale investeringer i den svenske bankgiganten SEB, og SJ`s sjef og Martin Drakenberg, forretningsutvikler for strekningen Oslo til Stockholm.

Martin Drakenberg er forretningsutvikler i SJ med ansvar for Oslo-Stockholm forbindelsen. Han er ikke i tvil om hva som er raskest per nå, men er helle ikke i tvil om hvem som legger igjen det beste miljøavtrykket av tog,fly og bil. Foto: Frode Pedersen tog24

Tut og kjør!

Tut og kjør var beskjeden fra kveldens vert Rikke Lind da hun åpnet for debatt og spørsmål.

–Dere må lære av oss og flyselskapene, sa Stordalen. Hun leder Strawberry-konsernet sammen med sine brødre, og fortsatte med at de nå hadde etablert et samarbeid med Norwegian om å bruke felles poeng på henholdsvis hotell og flyturer. Det kunne jo definitivt også togselskapene begynne med, samarbeid på tvers av bransjer og landegrenser gir bare fordeler. Ikke minst for å oppnå bærekraftmålene, et bærekraftig A/S Norden kalte hun det.

Men også hun var opptatt av at farten på togene godt kunne bli bedre slik at reisetidene mellom byene i Norden kunne favorisere bruk av tog. Turistnæringen bare vokser, men har likevel dårligere levekår enn mange andre bransjer. Der håpet hun at politikerne kunne gjøre en bedre jobb, og fikk raskt svar fra salen. Der satt Tor Andre`Johnsen nyslått togentusiast og forkjemper for at mere penger flyttes fra vei til tog, og at private initiativ godt kunne være med å løfte jernbanen i større grad. Han snakket garantert ikke for døve ører. Det var mange som åpnet opp for enda større initiativ fra næringslivet når det gjaldt å satse på jernbanen og ikke minst «flyruta» mellom Stockholm og Oslo.

John Turesson fra storbanken SEB med kontorer mange steder i verden, mente det fantes infrastrukturfond som bare stod og ventet på å få putte milliarder inn i øst-vest aksen.

–En god tanke, og hvorfor ikke. Jeg tror at skal vi få til den jernbanen vi ønsker oss så må vi tørre å slippe næringslivet til med penger. Formen på investeringene finner vi ut av. Det er ikke snakk om å gi fra seg statlig suverenitet over større jernbanesatsinger, det er vel mer snakk om å finne gode løsninger sammen, sa Jonas Karlsson, direktør i Oslo-Stockholm 2:55, da tog24 spurte han om dette. Han har jobbet nesten ti år med forbindelsen mellom Norge og Sverige.

–Jeg er over snittet interessert i nordisk samarbeid. Har bodd halve livet i Norge og født og oppvokst i Strømstad. Jeg forvalter fond og penger nok til å løfte togstrekningen mellom våre to hovedsteder til ønsket standard. Investorer vil, lokalt næringslivet vil, miljøvernerne vil, militæret vil, og det er bærekraftig, hvorfor hender det ingenting når så mange, med så forskjellig ståsted ønsker det samme, spurte John Turesson retorisk.

Øverst til venstre Ambassadør Cecilia Bjørner, til høyre energisk direktør i SJ Norge, Rikke Lind. Neders til venstre Emilie Stordalen, som ikke snakket mye om Sveits og skatt, bare litt, men forsikret alle om at hun skulle fortsette å bo i Norge og investerer gjerne i gode konsepter rundt tog. Nede til høyre John Turesson. Han hadde porteføljen klar, penger er ikke noe problem! Foto: Frode Pedersen tog24

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer