Stor pågang på togbilletter til påskeutfarten

Allerede fulle tog for påskeutfarten, skal du reise bør du bestille nå er beskjeden fra togselskapene. VY har allerede passert fjorårets påskesalg med god margin.

Skispor er som togskinner.Påskefjellet lokker, men vær rask om du ønsker å sikre deg togbillet. Foto: tog24

Alle togselskapene melder om stor etterspørsel etter billetter til påskeutfarten. Anbefaler alle å bestille så raskt som mulig for å få plass. Alternativt velge å reise på helligdagene da trykket kan være mindre.  Det gjelder reisende med både VY, SJ Norge og GoAhead. Alle anbefaler selvsagt reisende om å være tidlig ute for å sikre seg billetter til ønsket avreise. VY har allerede passert fjorårets salg med god margin.  

–For Bergensbanen i perioden 30. mars til 11. april har det vært god fart på bestillingene de siste ukene og vi ligger langt foran 2022, men da var også påsken en uke senere enn i år. Det forventetes helt fulle tog på dagtid, forteller kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i VY.

Åge-Christoffer Lundeby i VY har solgt flere billetter til påsketogene enn i fjor Foto: VY

Lundeby forteller videre at de mest populære togene er på fredag 31. mars før palmesøndag og søndag 4. april, han sier at mange av disse allerede er tilnærmet fulle for både utfarten og hjemreisen.

Sen påske gir økt utfart

En snørik vinter mange steder i Norge, gjør at fjellet lokker flere tilreisende enn før. Både på Dovrebanen, Rørosbanen og Bergensbanen, som alle har stopp langs populære vinterdestinasjoner melder om oppgang i salget av billetter. GoAhead forbindes kanskje i sterkere grad med sommerbyer som Arendal,  Kristiansand og Stavanger, men også der meldes om mange solgte billetter allerede. Her kan sein påske gjøre at folk velger sjønær påske i stedet for fjellpåske.

Hilde Lyng i SJ melder om godt salg og flere avganger. Foto: SJ

For SJ sin del kan noe av mersalget skyldes at det i år er flere avganger en før. På Dovrebanen har man økt fra fem til seks avganger i døgnet. Og på Rørosbanen har man fått på plass nye togsett som tar langt flere passasjerer.

–De aller fleste ønsker vel å bli ferdig med vinterferie før man eventuelt begynner å tenke på påskeferie. Men per 20. februar har vi allerede forhåndsolgt 6.700 seter. Dersom man ønsker å være sikret plass, så er det greit å booke allerede nå, sier informasjonssjef Hilde Lyng i SJ Norge.

–Vi regner med fullt trøkk på de tradisjonelle utreise- og hjemreisedagene, og vi ser at flere avganger begynner å fylles opp. Da vi forventer at en del avganger kan bli utsolgt vil vi oppfordre alle til å kjøpe billetter så tidlig som mulig. For de som ikke må reise på de mest travle avgangene så har vi enda god kapasitet på helligdagene, sier Simen Lockert Rohde, ansvarlig for produkt og kundeopplevelse i GoAhead

Simen Lockert Rohde i GoAhead anbefaler alle om å være tidlig ute med billettkjøp om du skal reise i påsken. Foto: GoAhead

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer