Sterke tall for SJ både i Norge og Sverige

Store tap er snudd til pluss i budsjettene på kort tid i morselskapet i Sverige. SJ Norge står støtt på egne bein, og melder om 48 prosent passasjervekst i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Økt reisevirksomhet og vilje til å bruke tog oppgis som de to viktigste årsakene til veksten i både Sverige og Norge. I Norge har SJ gjort store investeringer i nytt materiell og økt frekvens på antallet avganger mellom Trondheim og Oslo. Et bedre lokalt samarbeid om billettløsninger har også vært med å gi trafikkvekst for SJ.

Svakt positivt resultat

Reisene økte med 33 prosent og driftsresultatet ble bedre fra minus 129 millioner til pluss 48 millioner svenske kroner. For SJ Sverige betyr altså post-covid strålende tider.

–SJ Sverige har snudd minus til pluss første kvartal i år, hvordan står det til med lønnsomheten i SJ Norge? 

–SJ Norge har nettopp fått godkjent årsregnskap som viser et svakt positivt resultat. Vi er et selvstendig norsk aksjeselskap, og styrer etter egne budsjetter, sier Hilde Lyng, informasjonssjef i SJ Norge

I årets første 4 måneder hadde SJ Norge 48% flere reisende enn i fjor. Det er faktisk 15 prosent bedre enn morselskapet i Sverige opplevde i samme periode. Den største veksten kommer på Trønderbanen hvor SJ nå kjører med sine nye bimodale tog som har bedre kapasitet og økt komfort. Rekordmåneden ble januar i år hvor det ble registrert 78 prosent økning i passasjervekst sammenlignet med januar i 2022. Lyng minner om at det var forventet, siden januar i fjor fortsatt var preget av pandemien.

–I tillegg har vi i Stor-Trondheim innført betydelig lavere priser gjennom takstsamarbeid med AtB, og det er et godt bevis på at lavere priser fører til betydelig flere reisende. Vi har også mer kapasitet på Dovrebanen i år sammenlignet med fjoråret. Dette, sammen med høyere belegg på andre avganger, gir også en betydelig vekst på Dovrebanen, sier Lyng.

Lønner seg å booke tidlig

–Fremdeles er det ledige plasser på alle våre tog, men vi oppfordrer folk til å booke så raskt som mulig. Det gir kunden best mulige pris, og man har større mulighet til å få de setene man ønsker. Sovekupène er veldig populære, og vi har allerede avganger hvor disse er utsolgt. I disse togene er alternativet å sitte i standardsete, eventuelt bestille Premium Pluss som er et godt alternativt tilbud på nattogene. Alle våre nattog har en Premium Pluss-vogn med 30 «liggestoler», sier Lyng.

SJ Norge har flere bestillinger fra utlendinger i år sammenlignet med i fjor. Det er i hovedsak tall hentet fra utenlandske turoperatører som har gitt denne indikasjonen. 

–Så er det veldig mange fra utlandet som må booke gjennom entur.no/vy sine kanaler – og hvor mange av disse individuelle bookingene som er fra utenlandske bestillere vet vi ikke, forteller Lyng.

Hilde Lyng, informasjonssjef i SJ Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer