Snart smeller det – vil du være med og bygge ut jernbanen?

Velkommen til markedsdag for Østlands-området 30. mars reklamerer Bane NOR med på sine sider. Nå kan du melde deg på i kampen om å få være med på å bygge både skinner og stasjoner.

Bane NOR har flere kontrakter i østlandsområdet som skal ut på markedet i løpet av året som kommer. Prosjektdirektør Bettina Sandvin inviterer derfor til digital markedsdag for prosjektområde Utbygging Øst 30. mars.

–Vi har flere interessante prosjekter som trenger rådgiver eller entreprenør, og jeg gleder meg til å vise dem frem. Det gjelder prosjekter i Oslo-regionen, på Østfoldbanen og Kongsvingerbanen, og det er god variasjon i både størrelse og kompleksitet på prosjektene.

Mange prosjekter i og rundt Oslo, sier prosjektdirektør Bettina Sandvin.

Brynsbakken er et av områdene som skal ha entreprise. Illustrasjon Bane NOR

I prosjektet Retningsdrift Brynsbakken er rådgiveranskaffelse ute i markedet. På Grorud stasjon skal det bygges nytt ventespor, og det er forventet at rådgiveranskaffelse blir utlyst i andre kvartal i år. Det er også planer for universell utforming på de store stasjonene Asker, Skøyen, Nationaltheatret og Oslo S.  

–Universell utforming på fire store knutepunkt blir selvfølgelig en stor og viktig jobb. Derfor vil jeg gjøre oppmerksom på at dette er noe som er på gang. Men vi er på et så tidlig stadie av planleggingen at jeg ikke kan si noe om når arbeidene skal begynne. Jeg lover å holde markedet oppdatert, sier Sandvin.

Det skal også innføres nye togsett på lokaltoglinjene. Totalentreprise med samspill for oppgradering av åtte stasjoner på Hovedbanen og Østfoldbanen er ute i markedet, med frist for prekvalifisering 30. mars. Men det skal også utføres arbeider på stasjoner på Drammen- og Spikkestadbanen, og vi regner med å lyse ut rådgiverkontrakt i andre eller tredje kvartal.

Arbeidslaget hennes Betina Sandvin. Nå kan flere få være med å bygge ut norsk jernbane. Markedsdag 30. mars.

Kongsvingerbanen og Østfoldbanen. Flere enkeltdetaljer blir det selvsagt å få for den som stiller på markedsdagen.

–Når jeg ser på helheten, så synes jeg at det er mange interessante prosjekter, som bør passe både store og små rådgiverbedrifter og entreprenører. Vi kommer selvsagt til å informere markedet underveis om hver enkelt kontrakt, men 30. mars har man mulighet til å få en samlet presentasjon, så det er bare å sette av datoen og melde seg på hos oss!

Hele meldingen:

https://www.banenor.no/leverandor/aktuelt-for-leverandorer/velkommen-til-markedsdag-for-ostlandsomradet/

Bettina Sandvin forbereder en salve i Mosseløpet. Foto Bane NOR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer