Skitogene en suksess

SJ Norge mener de har fått en ubetinget suksess med sine «ski-tog» til Hafjell og Kvitfjell. Det sender også et signal om at så lenge togselskapene tilpasser sine tilbud, så vil folk benytte toget i langt større grad.

I løpet av den korte tiden siden åpningen av Kvitfjell stasjon i begynnelsen av januar, har SJ Norge solgt 3.440 togbilletter. I samme periode var det også 2.200 kunder som reiste med tog til og fra Hafjell. Dette er en økning på 34 % sammenlignet med fjorårssesongen.

Les også: https://www.tog24.no/med-skitoget-rett-inn-i-ol-bakkene/

–Dette viser at hvis produktet er bra, velger mange bort bilen for å komme seg til fjells. Vi tar dette som et tegn på at folk ønsker å reise klimasmart så lenge forholdene legges til rette. Når det er to minutter å gå fra stasjonen til skiheisen, og det er skifterom og skap tilgjengelig, er dette å ta kundene på alvor, sier Rikke Lind, direktør i SJ Norge.

Kvitfjell stasjon har vært nedstengt i lang tid. Lokale aktører har i mange år forsøkt å få åpnet den igjen, men det var først da SJ Norge igjen valgte å ta initiativet til «skitoget», at ting begynte å røre på seg.

Vi tok dem på alvor og turte å satse. Et eksempel på hvorfor vi trenger flere aktører. Konkurranse er bra. Det driver oss fremover, sørger for nytenkning og kundefokus i jernbanen, sier Lind.

SJ direktør Rikke Lind er fornøyd med utviklingen siden oppstarten i januar i år. Foto: SJ Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer