Skal bli enklere å bestille internasjonale togbilletter

Den europeiske togunionen CER jobber nå med å heldigitalisere en plattform for sømløse billetkjøp på de fleste toglinjer i Europa. Foreløpig målsetning er å få dette til i løpet av 2025. Norske VY er medlem av CER.

CER (Community of European Railway and Infrastructure Comapnies) er i gang med å forenkle og forbedre billettsystemet for togkundene som ønsker å reise i Europa.

–I dag finnes det allerede mange nettplattformer som lar kunder kjøpe billetter til internasjonale reiser, men vi er klar over at denne opplevelsen ikke alltid er friksjonsfri, og kundene forventer mer. Jernbaneforetakene forplikter seg derfor til å forbedre internasjonal billettsalg for jernbane i vid forstand, var mandatet som ble pålagt medlemslandene i 2021, heter det i en uttalelse fra nettverket.

CER kaller dette et veikart for hvordan planlegging og bestilling av reiser kan skje så sømløst som mulig ved internasjonale reiser som involverer tog. Forpliktelsene ble vedtatt allerede i 2021, og det er forventet at innen 2025 skal alle operatører og land i kunne tilby en mer sømløs service ved reiser. Hovedmålet er selvsagt et forenklet billettsystem, men det kan også bety at hvis skjer det forsinkelser eller innstillinger skal kunder med internasjonale billetter bestilt via dette systemet, kunne få informasjon om dette via en felles informasjonsplattform.

Litt lenger frem – 2030

Kunden skal være i fokus gjennom hele dette prosjektet i følge CER. Målsettingen er flerdelt og innen 2030, ser man for seg et fullintegrert system som gjør at passasjerer skal ha tilgang til enkel, pålitelig og omfattende nettinformasjon om rutetider, priser, pålitelig sanntidsinformasjon og billettkjøp for de forskjellige lands jernbaners transporttjenester, både innenlands, bytog, regionaltog og langdistansetog på det internasjonale rutenettet.

Sjekk ut denne videoen. Her forklarer CER hvordan de tenker seg det nye systemet for internasjonale togbilletter.

Fakta om CER

Community of European Railway and Infrastructure Companies (CER) ble grunnlagt i Brussel i 1988. CER samler jernbaneforetak, deres nasjonale foreninger samt infrastrukturforvaltere og kjøretøyleasingselskaper. Medlemskapet består av veletablerte organer, nye aktører og både private og offentlige virksomheter, som representerer 78 % av jernbanenettets lengde, 81 % av jernbanegodsvirksomheten og omtrent 94 % av jernbanepassasjervirksomheten i EU, EFTA og EU tiltredelsesland. Fra Norge finner vi VY på listen over organisasjoner som er med i denne internasjonale sammenslutningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer