Skal bli enklere å bestille internasjonale togbilletter

Den europeiske togunionen CER jobber nå med å heldigitalisere en plattform for sømløse billetkjøp på de fleste toglinjer i Europa. Foreløpig målsetning er å få dette til i løpet av 2025. Norske VY er medlem av CER.

CER (Community of European Railway and Infrastructure Comapnies) er i gang med å forenkle og forbedre billettsystemet for togkundene som ønsker å reise i Europa.

–I dag finnes det allerede mange nettplattformer som lar kunder kjøpe billetter til internasjonale reiser, men vi er klar over at denne opplevelsen ikke alltid er friksjonsfri, og kundene forventer mer. Jernbaneforetakene forplikter seg derfor til å forbedre internasjonal billettsalg for jernbane i vid forstand, var mandatet som ble pålagt medlemslandene i 2021, heter det i en uttalelse fra nettverket.

CER kaller dette et veikart for hvordan planlegging og bestilling av reiser kan skje så sømløst som mulig ved internasjonale reiser som involverer tog. Forpliktelsene ble vedtatt allerede i 2021, og det er forventet at innen 2025 skal alle operatører og land i kunne tilby en mer sømløs service ved reiser. Hovedmålet er selvsagt et forenklet billettsystem, men det kan også bety at hvis skjer det forsinkelser eller innstillinger skal kunder med internasjonale billetter bestilt via dette systemet, kunne få informasjon om dette via en felles informasjonsplattform.

Litt lenger frem – 2030

Kunden skal være i fokus gjennom hele dette prosjektet i følge CER. Målsettingen er flerdelt og innen 2030, ser man for seg et fullintegrert system som gjør at passasjerer skal ha tilgang til enkel, pålitelig og omfattende nettinformasjon om rutetider, priser, pålitelig sanntidsinformasjon og billettkjøp for de forskjellige lands jernbaners transporttjenester, både innenlands, bytog, regionaltog og langdistansetog på det internasjonale rutenettet.

Sjekk ut denne videoen. Her forklarer CER hvordan de tenker seg det nye systemet for internasjonale togbilletter.

Fakta om CER

Community of European Railway and Infrastructure Companies (CER) ble grunnlagt i Brussel i 1988. CER samler jernbaneforetak, deres nasjonale foreninger samt infrastrukturforvaltere og kjøretøyleasingselskaper. Medlemskapet består av veletablerte organer, nye aktører og både private og offentlige virksomheter, som representerer 78 % av jernbanenettets lengde, 81 % av jernbanegodsvirksomheten og omtrent 94 % av jernbanepassasjervirksomheten i EU, EFTA og EU tiltredelsesland. Fra Norge finner vi VY på listen over organisasjoner som er med i denne internasjonale sammenslutningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer