Skal bli enklere å bestille internasjonale togbilletter

Den europeiske togunionen CER jobber nå med å heldigitalisere en plattform for sømløse billetkjøp på de fleste toglinjer i Europa. Foreløpig målsetning er å få dette til i løpet av 2025. Norske VY er medlem av CER.

CER (Community of European Railway and Infrastructure Comapnies) er i gang med å forenkle og forbedre billettsystemet for togkundene som ønsker å reise i Europa.

–I dag finnes det allerede mange nettplattformer som lar kunder kjøpe billetter til internasjonale reiser, men vi er klar over at denne opplevelsen ikke alltid er friksjonsfri, og kundene forventer mer. Jernbaneforetakene forplikter seg derfor til å forbedre internasjonal billettsalg for jernbane i vid forstand, var mandatet som ble pålagt medlemslandene i 2021, heter det i en uttalelse fra nettverket.

CER kaller dette et veikart for hvordan planlegging og bestilling av reiser kan skje så sømløst som mulig ved internasjonale reiser som involverer tog. Forpliktelsene ble vedtatt allerede i 2021, og det er forventet at innen 2025 skal alle operatører og land i kunne tilby en mer sømløs service ved reiser. Hovedmålet er selvsagt et forenklet billettsystem, men det kan også bety at hvis skjer det forsinkelser eller innstillinger skal kunder med internasjonale billetter bestilt via dette systemet, kunne få informasjon om dette via en felles informasjonsplattform.

Litt lenger frem – 2030

Kunden skal være i fokus gjennom hele dette prosjektet i følge CER. Målsettingen er flerdelt og innen 2030, ser man for seg et fullintegrert system som gjør at passasjerer skal ha tilgang til enkel, pålitelig og omfattende nettinformasjon om rutetider, priser, pålitelig sanntidsinformasjon og billettkjøp for de forskjellige lands jernbaners transporttjenester, både innenlands, bytog, regionaltog og langdistansetog på det internasjonale rutenettet.

Sjekk ut denne videoen. Her forklarer CER hvordan de tenker seg det nye systemet for internasjonale togbilletter.

Fakta om CER

Community of European Railway and Infrastructure Companies (CER) ble grunnlagt i Brussel i 1988. CER samler jernbaneforetak, deres nasjonale foreninger samt infrastrukturforvaltere og kjøretøyleasingselskaper. Medlemskapet består av veletablerte organer, nye aktører og både private og offentlige virksomheter, som representerer 78 % av jernbanenettets lengde, 81 % av jernbanegodsvirksomheten og omtrent 94 % av jernbanepassasjervirksomheten i EU, EFTA og EU tiltredelsesland. Fra Norge finner vi VY på listen over organisasjoner som er med i denne internasjonale sammenslutningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Norske Vy dropper mer nattogkjøring i Sverige – må få bedre betalt

Ifølge det svenske nettstedet Järnvägar.nu har norske Vy gitt opp å kjøre nattog nordover i Sverige. For lite økonomisk kompensasjon skal være en av grunnene. Nå må SJ inn å overta. Norske Vy har gitt fra seg nattogtilbudet mellom Stockholm og Umeå med begrunnelsen at pandemien slukket lyset for kundevekst, materiellet var for dårlig, og […]

Les mer

EM, allerede en suksess for den tyske jernbanen

Åttendelsfinalene er i gang, men allerede nå kan EM kalles en suksess for den tyske jernbanen. Over tre millioner passasjerer har reist med Deutsche Bahns Intercitytog den først uken av EM i fotball. Og i følge UEFAS offisielle samarbeidspartner Deutsche Bahn, så har aldri så mange tog vært satt inn for en stor internasjonal fotballturnering […]

Les mer

Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner.  Ifølge Mail […]

Les mer