SJ Norge er årets kundevinnerne blant togselskapene tross enorme utfordringer med «Hans»

SJ har de mest fornøyde togkundene i landet. Det kommer frem i Jernbanedirektoratets års-oppsummering som kom i dag. Dette til tross for at SJ har opplevd den tøffeste høsten siden de begynte å kjøre tog i Norge. Østlandsområdet har også hatt sine utfordringer ifølge undersøkelsen.

I desember svarte 6187 togpassasjeren i hele Norge på spørsmål om hvor fornøyde de var med togreisen i sin helhet. De reisende gir togselskapene samlet poengscore på 79 av 100, som er en nedgang på 1 poeng fra det foregående kvartalet. Togselskapene som er med i undersøkelsen er Vy, Go-Ahead og SJ Nord. Den ferskeste kundetilfredshetsundersøkelsen er også årets siste, dermed er årsresultatet for 2023 klart. Blant selskapene er det SJ som får de beste resultatene sammenlagt for året.

–Jeg vil gratulere SJ med et godt resultat, de har arbeidet målrettet med god service og kundeopplevelse som settes pris på av kundene. Så vil jeg også skryte av alle i jernbanesektoren, som jeg vet har jobbet og stått på for de reisende i et år med ekstremvær og andre utfordringer litt utenom det vanlige, avslutter jernbanedirektøren

–Det er bare en ting å si, vi er kjempefornøyde. Målrettet arbeid med at hele organisasjonen trekker i samme retning er viktig. Dette er tredje året på rad vi hever oss og vinner. Jeg er veldig stolt over alle mine kolleger som har stått på selv om vi har opplevd vår tøffeste høst noen gang. Ukentlig brief, allmøter dialogmøter hvor vi involverer alle er en av nøklene til at vi klarer det vi gjør. Vi legger også vekt på at ledelsen skal ut å kjøre tog, slik at alle får kjenne på hvor det eventuelt kan gjøres forbedringer. Lytte og lære av de som sitter i toget, og ikke minst høre på tilbakemeldinger fra våre kolleger som jobber ute på sporet, sier Steinar Olsen, sjef for operasjon- og sikkerhet i SJ Norge.

En av de punktene hvor SJ Norge har hevet seg mest, hele seks poeng fra tidligere målinger gjør sjefen for operasjon- og sikkerhet særlig glad.

–Vi har løftet oss hele seks poeng fra i fjor på «info ved avvik» og er nå best i landet på dette området – ni poeng over gjennomsnittet i Norge, sier Steinar Olsen.

Fortsatt ikke fornøyd med punktligheten

Undersøkelsen viser at passasjerene er minst fornøyde med opplevd punktlighet og informasjon om avvik. Samlet sett gir de opplevd punktlighet 74 av 100 poeng, og informasjon om avvik 58 av 100 poeng.

–Vi tar tilbakemeldingen fra passasjerene på største alvor. For reisende er det viktig at de kan stole på at toget kommer når det skal, og de må få rask og tilstrekkelig informasjon dersom det oppstår et avvik på ruten. Hele jernbanesektoren jobber systematisk for å forbedre punktligheten, og disse resultatene viser at det fortsatt er en vei å gå, sier jernbanedirektør Knut Sletta.  

Det har vært flere planlagte avvik i perioden hvor undersøkelsen ble gjennomført, spesielt for strekningene på Østlandet. Togtrafikken er også fortsatt påvirket etter ekstremværet i sommer, som har medført buss for tog på deler av Dovrebanen og en økt godstrafikk på Rørosbanen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Seline – stolt lokfører med mye ansvar

Bli med oss på en togtur med lokfører Seline Andersen i SJ. 27-åringen fra Kongsberg har utsjekk på fem forskjellige lokomotivtyper, og innrømmer at hun har fått skjelven bare en gang, og det var når en kvinne stod mitt i sporet på innkjøringen til Hamar. Det ble en kraftig nødbrems, og en litt tankefull hjemtur […]

Les mer

Bane NOR ønsker 11 ferske milliarder for å opprettholde forventningene

Ny rapport fra Bane NOR avslører enorme økninger i behovet for langsiktig vedlikehold og fornyelse av jernbaneanlegg. Over en femtedel av anleggene trenger fornyelse gjennom de neste 12 årene. Kostnadene er beregnet til cirka 11 milliarder, skriver Bane NOR i pressemelding. –Dette er årsaken til at vi nå ber om mer penger til vedlikehold. Årets […]

Les mer

Når går toget?

Bane NOR tilbyr nå alle å sette opp sin egen informasjonsskjerm hvor du kan få opp togtider og driftsinformasjon i sanntid i det området skjermen står eller brukes. Bakgrunnen for at dette nå er blitt en realitet er at mange bedrifter har spurt om denne type service. Alt du behøver er en skjerm, og kunnskapen […]

Les mer