SJ best på kundetilfredshet

Fire ganger i året måler Jernbanedirektoratet hvor fornøyd togkundene er med servicen. I den siste målingen som nylig ble offentliggjort, ble SJ utropt som kundevinner. Direktoratet understreker likevel at det fortsatt er en del å hente på informasjon og opplevd punktlighet hos alle togoperatørene.


Jernbanedirektoratet har målt kundetilfredsheten blant togreisende i landet, og kundene har plassert SJ Norge på topp med 83 av 100 mulige poeng. Kundene blir spurt seks spørsmål som omfatter ombordpersonalet, renhold, informasjon underveis om bord, informasjon om avvik, opplevd punktlighet og en vurdering av en samlet tilfredshet blant de togreisende.

–Vi scorer spesielt høyt på service, renhold, passasjersikkerhet og trivsel. Vi fikk hele 83/100 poeng, og klart best sammenlagt score av alle. Resultater som dette er stort for hele selskapet. Vi jobber hardt om bord i togene og i administrasjonen for å løfte togtilbudet langs strekningene våre, og yte den beste kundeservicen til enhver tid. Og jeg mener bestemt at konkurranse bidrar til fremdrift og nytenkning her, sier Rikke Lind, direktør i SJ Norge.

Årlige undersøkelser

Jernbanedirektoratet gjennomfører en kundetilfredshetsundersøkelse om bord i togene, som inngår i tildelte trafikkavtaler, fire ganger per år. Hver undersøkelse besvarer av ca 6000 reisende som totalt gir ca 24.000 besvarelser per år.

–Jernbanedirektoratet er ansvarlig for å publisere hovedresultatene fra undersøkelsen, som betyr resultatene av spørsmålene som inngår i kundetilfredshetsindeksmodellen, forteller Camilla Maurud, seniorrådgiver persontrafikkmarkedet i Jernbanedirektoratet.

Hun understreker imidlertid at resultatet fordelt på hver av de seks spørsmålene som inngår i KTI-modellen, viser at det er særlig «informasjon ved avvik» og «opplevd punktlighet» som trekker kundetilfredsheten ned i denne målingen.

–Denne kåringen er først og fremst en seier for våre konduktører – og de andre fantastiske medarbeiderne om bord – som møter kundene hver dag og setter dem først i alt de gjør, og jeg ønsker å si et stort gratulerer til mine kolleger, sier Lind. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer