Se influenser tester fly versus nattog til og fra Bergen

Tidligere Symesterskapet og Farmen deltager, Ingrid Vik Lysne skulle på jobb i Bergen. Godt oppmuntret av sin kollega og mentor Jenny Skavlan, skulle hun teste hvordan det var å fly ut om morgenen og hjem med nattoget til Oslo. Reisen ble til en godt dokumentert opplevelse på godt og vondt.

Kort oppsummert fant Influenser Ingrid Vik Lysne ut at fly var greit nok, men det tok henne nesten fire timer og komme fra dør til dør med fly, og med langt flere avbrytelser underveis. På tross av at selve flyturen tok bare 45 minutter.

Hun hadde sovekupe på nattoget hjemover, men synes nok at togturen ikke hadde så mange flere fordeler enn at hun da følte hun fikk bedre klima-samvittighet. Ellers, en noe klaustrofobisk sovekupe, og så måtte hun ha en del hjelp for å finne både vogn og kupe. Hun påpekte også at selve den manuelle innsjekkingen var noe utdatert. Og da hun er vel installert, snakker hun om en tidsreise tilbake i tid. Ordet «gamledager» blir brukt om ikke i negativ forstand. Kanskje noe å tenke på for både de som utformer fremtidens tog, og de som jobber med tilrettelegging av reiser for nattog-gjester.

Ifølge henne selv, og tall hun hadde hentet inn fra «klimasmartsemester.se», brukte hun 52 kg CO2 på flyturen. Setet ved siden av henne var tomt, så da mente hun det gikk ytterligere 52 kilo til ingen nytte. På tilbaketuren med toget brukte hun ifølge samme målekilde 10 kg CO2. Her glemte hun å nevne at sengen over henne ikke var belagt, så hun må vel legge på 10 kilo ekstra her også.

Hun konkluderte som mange andre som i dag velger tog fremfor fly, at det tar lengre tid og man sover vel bedre og lengre i sin egen seng. Men man reiser definitivt mer klimasmart med toget, og det gjør noe med samvittigheten.

Her kan du se filmen hun laget, og erfaringene hun gjorde:

https://bitly.ws/VoMx

Influenser Ingrid Vik Lysne har laget en morsom og illustrerende film om fordeler og ulemper med fly versus tog mellom Oslo og Bergen. Foto: fra filmen/Ingrid Vik Lysne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer