Rørosbanenn i gang igjen lørdag morgen – Dovrebanen fortsatt stengt

Bane NOR melder i dag at Rørosbanen vil bli åpnet for togtrafikk i morgen, lørdag 12. august. Det er SJ meget glade for, ikke minst på vegne av alle passasjerene som egentlig skulle reist til og fra Trondheim til Oslo.

Saken er nylig oppdatert siden Bane NOR meldte om stenging av Rørosbanen etter at vi la ut denne meldingen fra SJ tidlig fredag. Følgende er siste nytt fra Bane NOR til tog24 klokken 15:45.

–Det ligger nå an til at Rørosbanen åpner for trafikk på hele banestrekningen i løpet av fredag kveld. Oppdatert informasjon blir publisert på våre trafikkmeldinger på banenor.no. SJ Norge kan svare på hvilke tog som går lørdag, forteller presseansvarlig Anne Kirkhusmo i Bane NOR.

–Vi er veldig glade for at vi fra i morgen kjører alle tog som normalt på Rørosbanen. Det er viktig for passasjerene våre og for oss. Også vårt direktetog på Rørosbanen mellom Trondheim – Oslo går da som normalt, sier Informasjonssjef i SJ Norge Hilde Lyng. 

Dovrebanen vil fortsatt være stengt for togtrafikk, og E6 gjennom Gudbrandsdalen er fortsatt stengt på flere plasser. Det er uvisst når veien åpnes igjen.

–Hele organisasjonen vår jobber nå med å finne løsninger, men situasjonen er svært krevende. Med bakgrunn i dette innstiller SJ Norge alle tog mellom Trondheim og Oslo på Dovrebanen og alle tog på Raumabanen, til og med mandag 14. august. SJ Norge kjenner på et stort ansvar for å få kundene frem til sine reisemål. Det er dessverre svært utfordrende å få tak i busser, slik situasjonene er. Men fra og med i morgen, lørdag 12. august, til og med mandag 14. august, kjører vi buss for de togene på Dovrebanen om det er mulig å skaffe busser nok. Disse kjører da riksvei 3 via Østerdalen, som åpnet torsdag ettermiddag, sier Hilde Lyng.  

SJ legger til grunn at det legges til rette for at utbedring av ødeleggelser på togspor og annet kan gjennomføres så raskt som mulig. De er nå i løpende dialog med myndighetene, om hvordan de skal løse utfordringene for de mange tusen reisende.

SJ oppfordrer alle til å følge med på sine hjemmesider sj.no, der de oppdaterer informasjonen om situasjonen fortløpende.

Informasjonssjef Hilde Lyng i SJ er glad for at de nå får igang Rørostoget. Foto: SJ NOrge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer