Rørosbanenn i gang igjen lørdag morgen – Dovrebanen fortsatt stengt

Bane NOR melder i dag at Rørosbanen vil bli åpnet for togtrafikk i morgen, lørdag 12. august. Det er SJ meget glade for, ikke minst på vegne av alle passasjerene som egentlig skulle reist til og fra Trondheim til Oslo.

Saken er nylig oppdatert siden Bane NOR meldte om stenging av Rørosbanen etter at vi la ut denne meldingen fra SJ tidlig fredag. Følgende er siste nytt fra Bane NOR til tog24 klokken 15:45.

–Det ligger nå an til at Rørosbanen åpner for trafikk på hele banestrekningen i løpet av fredag kveld. Oppdatert informasjon blir publisert på våre trafikkmeldinger på banenor.no. SJ Norge kan svare på hvilke tog som går lørdag, forteller presseansvarlig Anne Kirkhusmo i Bane NOR.

–Vi er veldig glade for at vi fra i morgen kjører alle tog som normalt på Rørosbanen. Det er viktig for passasjerene våre og for oss. Også vårt direktetog på Rørosbanen mellom Trondheim – Oslo går da som normalt, sier Informasjonssjef i SJ Norge Hilde Lyng. 

Dovrebanen vil fortsatt være stengt for togtrafikk, og E6 gjennom Gudbrandsdalen er fortsatt stengt på flere plasser. Det er uvisst når veien åpnes igjen.

–Hele organisasjonen vår jobber nå med å finne løsninger, men situasjonen er svært krevende. Med bakgrunn i dette innstiller SJ Norge alle tog mellom Trondheim og Oslo på Dovrebanen og alle tog på Raumabanen, til og med mandag 14. august. SJ Norge kjenner på et stort ansvar for å få kundene frem til sine reisemål. Det er dessverre svært utfordrende å få tak i busser, slik situasjonene er. Men fra og med i morgen, lørdag 12. august, til og med mandag 14. august, kjører vi buss for de togene på Dovrebanen om det er mulig å skaffe busser nok. Disse kjører da riksvei 3 via Østerdalen, som åpnet torsdag ettermiddag, sier Hilde Lyng.  

SJ legger til grunn at det legges til rette for at utbedring av ødeleggelser på togspor og annet kan gjennomføres så raskt som mulig. De er nå i løpende dialog med myndighetene, om hvordan de skal løse utfordringene for de mange tusen reisende.

SJ oppfordrer alle til å følge med på sine hjemmesider sj.no, der de oppdaterer informasjonen om situasjonen fortløpende.

Informasjonssjef Hilde Lyng i SJ er glad for at de nå får igang Rørostoget. Foto: SJ NOrge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer