Rørosbanen åpnet for togdrift i morgentimene

SJ Norge bekrefter at Rørosbanen er åpnet i morgentimene i dag fredag 25. august. Det gjør at landet igjen har togforbindelse mellom nord og sør i Norge.

I dag åpner Rørosbanen igjen sin gjennomgående forbindelse mellom Trondheim og Oslo. Den har vært stengt siden mandag, da etterdønningene etter «Hans» skyllet bort deler av grunnen under skinnegangen. Bane NOR og Baneservice har jobbet på spreng for å reparere de ganske så omfattende skadene på grunnen under skinnegangen.

Informasjonssjef Hilde Lyng bekrefter nå i morgentimene at SJ Norge igjen setter full drift på Rørosbanen. I og med at dette nå er eneste strekning mellom nord og sør som har togforbindelse, betyr dette enormt mye for at både person- og godstrafikken igjen kommer i drift. SJ har hatt store tap på grunn av stengningene på begge deres hovedstrekninger som er Dovrebanen og Rørosbanen. Det er fortsatt uklart når Dovrebanen igjen kan få gjennomgående togforbindelse. Det skal ut fra det tog24 erfarer ha vært en befaring denne uken. Tog24 holder våre lesere oppdatert om utviklingen etter «Hans» sine herjinger.

Informasjonssjef i SJ Norge Hilde Lyng, bekrefter overfor tog24 at Rørosbanen åpnet i morgentimene i dag. Foto: SJ
Bane NOR og Baneservice har jobbet på spreng for å reparere de ganske så omfattende skadene på grunnen under skinnegangen.
Foto: Baneservice/Bane NOR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer