Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner. 

Ifølge Mail Online har han sin egen konstruerte modelljernbane som er større enn en tennisbane hjemme i toppetasjen på huset sitt i Beverly Hills. Han innrømmer også en livslang pasjon for modelltog som startet slik det gjør for mange andre unge gutter. Du blir sittende med lekene din far kjøper til deg, men egentlig til seg selv. 

Han er ikke alene musiker om å avsløre sin nerdete lidenskap. Både Neil Young, Roger Daltry, Johnny Cash og Frank Sinatra er og skal ha vært store samlere av modelljernbaner og tog. Rod Stewart har for så vidt vært åpen om sin pasjon for tog og jernbane i mindre skala i flere år allerede. Med jevne mellomrom har han sluppet til spesialmagasinene «Model Railroader» og «Railway Modeller» som de eneste fra den engelske pressen.

Det har likevel kommet frem mye faktainformasjon om Stewarts småskala lidenskap for modelljernbanens fantastiske verden. En av historiene går på at Rod Stewart ved flere anledninger skal ha bedt om et eget hotellrom hvor han kan sitte og planlegge og bygge modeller mens han er ute på tur. Han liker ikke at folk tror han bare har andre som bygger, det har han presisert ved flere anledninger ifølge fansen. Men det finnes historier om hvor han lar andre løse enkelte byggearbeider, men da gir han klare instruksjoner om både eksakte farger på bygninger, og at til og med nyansene i fortauene skal males slik at nyansene i brusteinen stemmer. Da er du skikkelig nerd da!

Og ifølge et intervju han ga til det amerikanske magasinet «Vulture» i februar i år, så velger han og bo steder når han besøker New York hvor han kan se vakre bygninger. Hans interesse for arkitektur bunner veldig mye i hans interesse for jernbanebygging og alle de bygningsmodellene som kreves for å skape byer og landskap. Derfor har han hentet mye inspirasjon til mange av bygningene langs den enorme modelljernbanen fra nettopp New York og noe fra Chicago.

Her kan du lese mer om de norske modellentusiastene:

Her kan du lese om verdens største modelljernbane. Kanskje et besøk i sommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Norske Vy dropper mer nattogkjøring i Sverige – må få bedre betalt

Ifølge det svenske nettstedet Järnvägar.nu har norske Vy gitt opp å kjøre nattog nordover i Sverige. For lite økonomisk kompensasjon skal være en av grunnene. Nå må SJ inn å overta. Norske Vy har gitt fra seg nattogtilbudet mellom Stockholm og Umeå med begrunnelsen at pandemien slukket lyset for kundevekst, materiellet var for dårlig, og […]

Les mer

EM, allerede en suksess for den tyske jernbanen

Åttendelsfinalene er i gang, men allerede nå kan EM kalles en suksess for den tyske jernbanen. Over tre millioner passasjerer har reist med Deutsche Bahns Intercitytog den først uken av EM i fotball. Og i følge UEFAS offisielle samarbeidspartner Deutsche Bahn, så har aldri så mange tog vært satt inn for en stor internasjonal fotballturnering […]

Les mer

100 prosent fornøyd med 100-årsjubilanten

Nei, dette er ingen spøk. Ifølge Jernbanedirektoratets kundetilfredshetsmåling har SJ Norge og Raumabanens ombordpersonell oppnådd denne fantastiske målingen i årets andre kundeundersøkelse. Nå gleder de seg til å vise frem 100-åringen til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. SJ Norge kan se tilbake på et par meget gode år med høy kundetilfredshet. For sjette gang på rad scorer […]

Les mer