Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner. 

Ifølge Mail Online har han sin egen konstruerte modelljernbane som er større enn en tennisbane hjemme i toppetasjen på huset sitt i Beverly Hills. Han innrømmer også en livslang pasjon for modelltog som startet slik det gjør for mange andre unge gutter. Du blir sittende med lekene din far kjøper til deg, men egentlig til seg selv. 

Han er ikke alene musiker om å avsløre sin nerdete lidenskap. Både Neil Young, Roger Daltry, Johnny Cash og Frank Sinatra er og skal ha vært store samlere av modelljernbaner og tog. Rod Stewart har for så vidt vært åpen om sin pasjon for tog og jernbane i mindre skala i flere år allerede. Med jevne mellomrom har han sluppet til spesialmagasinene «Model Railroader» og «Railway Modeller» som de eneste fra den engelske pressen.

Det har likevel kommet frem mye faktainformasjon om Stewarts småskala lidenskap for modelljernbanens fantastiske verden. En av historiene går på at Rod Stewart ved flere anledninger skal ha bedt om et eget hotellrom hvor han kan sitte og planlegge og bygge modeller mens han er ute på tur. Han liker ikke at folk tror han bare har andre som bygger, det har han presisert ved flere anledninger ifølge fansen. Men det finnes historier om hvor han lar andre løse enkelte byggearbeider, men da gir han klare instruksjoner om både eksakte farger på bygninger, og at til og med nyansene i fortauene skal males slik at nyansene i brusteinen stemmer. Da er du skikkelig nerd da!

Og ifølge et intervju han ga til det amerikanske magasinet «Vulture» i februar i år, så velger han og bo steder når han besøker New York hvor han kan se vakre bygninger. Hans interesse for arkitektur bunner veldig mye i hans interesse for jernbanebygging og alle de bygningsmodellene som kreves for å skape byer og landskap. Derfor har han hentet mye inspirasjon til mange av bygningene langs den enorme modelljernbanen fra nettopp New York og noe fra Chicago.

Her kan du lese mer om de norske modellentusiastene:

Her kan du lese om verdens største modelljernbane. Kanskje et besøk i sommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Har du hørt om biltogene?

Hvert år håndterer Drammen havn mellom 100 000 og 120 000 biler. Mange av disse står og venter på transport videre ut til forhandlere. Da er det viktig at jernbanevognene som skal frakte den dyrebare lasten er i like god stand som bilene de laster om bord. Når vi snakker om togtransport, tenker de fleste […]

Les mer

Hun tar et oppgjør med rykter og myter om togforbindelsen Oslo-Stockholm

Iselin Klev bor i Oslo, men jobber for Scandic hotellene med internkommunikasjon. Annenhver måned pendler hun med tog til Stockholm. I forrige uke la hun ut et innlegg på LinkedIn som vakte mange reaksjoner. Der tok hun et oppgjør med rykter og myter om togpendling ut fra et brukerperspektiv. Hun kaller seg selv en fornøyd […]

Les mer

Planlegger ny svensk-norsk togtrasé fra Malung via Trysil til Elverum

Svenske næringsinteresser ønsker nok en togforbindelse over grensen til Norge. Malung-Sälens kommunestyre har kjøpt seg inn i nyopprettede Scandinavian Mountains Railway AB, og ideen er å få norske interesser til å jobbe for en videreføring over grensen til Trysil og Elverum. Sør-Østerdal Interkommunal Politisk Råd,har allerede satt av en halv million til et forprosjekt. –Scandinavian […]

Les mer