Påsketog til Berlin – hvorfor ikke?

Alt handler vel egentlig om hvor spontan man kan være? Men fra 30. mars er det altså mulig å oppleve både Norge, Sverige, Danmark og Tyskland på under ett døgns reise med tog.

Du reiser fra Oslo S med det tidlige morgentoget til Stockholm. Sentrum til sentrum. Er fremme like over klokken 11.00. Da kan du planlegge for en lunsj, shopping eller en rusletur i gamlebyen, før du må tilbake til stasjonen for å rekke «nattoget» til Hamburg eller Berlin via København. Det forlater Stockholm klokken 16:23, eller 17:34. Alt kan forandres når det gjelder togtabeller, så her må den som reiser gjøre en oppdatert sjekk på at oppgitte tider faktisk stemmer med dager og tider. Men det finnes også en enda kjappere variant.

For dårlige systemer for billettbestilling

Vi gjorde to valg. Ett på raskeste forbindelse som faktisk tok bare 18 timer totalt, men da med senere avgang fra Oslo, og med buss en del av veien til Stockholm. Og ett valg med det tidlige hurtigtoget mellom Oslo og Stockholm, men da med god tid til en stopp-over i Stockholm på nesten seks timer. Mer for pengene vil noen si?  Du må beregne tid på å lete deg frem blant alle tilbyderne av togbilletter. Her har ikke togselskapene gjort det enkelt for oss som er kunder. Tror nok mange hopper rett over direktebookingen til flyselskapene nettopp fordi det kreves for mye leting, som igjen fører til usikkerhet om ting stemmer. Vi valgte SJ Sverige for booking, men selv der slet vi med å kunne kombinere andre kombinasjonsmuligheter enn det som ble foreslått reisevei i bookingen på nett.

Ikke helt lett og bli klok på billettbestillingene når de strekker seg litte lenger enn fra Oslo til Lillestrøm.

Nesten «raka spåret»

Reisen foregår med få togskifter underveis, og du kan velge hvor utvilt du vil være ved ankomst. Det vil si om du velger å sitte eller ligge deg ned til Tysklands verdensmetropol Berlin. Ankomst Berlin er oppgitt til klokken 08:47, – tysk og svensk grundighet!

Tilbudet om Berlin er nytt og kalles «Euro-Night», og driftes av Statens Järnvägar SJ i Sverige. Teknisk sett er ruten ikke helt ny, men en utvidelse av «soveruten» Stockholm-Hamburg som ble lansert i fjor sommer. Den vil ha mange av de samme billettalternativene, med flere sovekupeer, deluxe-kupe´, og standard soveseter. Prisene varierer ut fra komfortvalg og liggealternativ.

Det privateide «Snälltåget» har et tilsvarende tilbud om nattogfrobindelse på samme strekningen. Så her må du ha tunga rett i munnen når du skal navigere under billetkjøp. De satser på komfort underveis, og reklamerer med en rikholdig meny fra «Krogen» om bord. Menyen er satt sammen av den kjente svenske TV-kokken Tareq Taylor.

Hvorfor ikke en spontantur til Berlin med tog, enopplvelse for hele familien. Foto: Snälltåget

«Snälltåget» er en av aktørene på svensk jernbane som kom til etter at jernbanemonopolet ble oppløst i 2006. Dette er vel også et eksempel på at samarbeid kan gi bedre kundefordeler, i følge «Snälltåget», og mener at de var tidligere ute med nattogets renesanse fra Sverige og ut i Europa, enn det SJ var. Den krangelen overlater vi til svenskene å ta internt. Men ut i verden kommer du i hvert fall med deres hjelp.

Bare så det er sagt, er du først i Berlin, ja så ligger Europa for dine føtter. Om du vil tøffe videre ut i verden, så finnes det mange muligheter med tog videre. Men ønsker du å snu, ja så går det an å reise samme vei tilbake, eller i kombinasjon med andre transportmuligheter. Det er også teknisk mulig å hoppe av i både Hamburg og København, og fra det svenske fastlandet kan man teoretisk ta seg opp til Gøteborg med både buss og tog for videre transport hjem. 

Spis og sov deg ned til Europa:

https://snalltaget.blob.core.windows.net/piranha-files-prod/2be6b816-d074-42e0-a3c3-af87bba178b4-Sna%cc%88llta%cc%8aget-2022-12-23_Meny.pdf

Mesterkokken Tareq Taylor har i følge Snälltoget vært med å komponere menyen. Foto: Snälltåget

3 thoughts on “Påsketog til Berlin – hvorfor ikke?

  1. Takk Kristian: Fint at du passer på. Til første. Den muligheten tror jeg står i saken. Jeg nevner en stopover løsning i Stockholm. Men forteller vel at med 14 toget kan du klare det hele på i overkant av 18 timer. Har også lest din sak på Naturvernforbundets sider.
    Tils sitnevnte, her skal jeg gå inn å justere. Takk igjen for at du passer på. Vi får i hvert fall satt to streker under svaret om at det ikke er så enkelt å navigere i togtilbud, billetter og avgangstider. Its due to change, som det heter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Norske Vy dropper mer nattogkjøring i Sverige – må få bedre betalt

Ifølge det svenske nettstedet Järnvägar.nu har norske Vy gitt opp å kjøre nattog nordover i Sverige. For lite økonomisk kompensasjon skal være en av grunnene. Nå må SJ inn å overta. Norske Vy har gitt fra seg nattogtilbudet mellom Stockholm og Umeå med begrunnelsen at pandemien slukket lyset for kundevekst, materiellet var for dårlig, og […]

Les mer

EM, allerede en suksess for den tyske jernbanen

Åttendelsfinalene er i gang, men allerede nå kan EM kalles en suksess for den tyske jernbanen. Over tre millioner passasjerer har reist med Deutsche Bahns Intercitytog den først uken av EM i fotball. Og i følge UEFAS offisielle samarbeidspartner Deutsche Bahn, så har aldri så mange tog vært satt inn for en stor internasjonal fotballturnering […]

Les mer

Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner.  Ifølge Mail […]

Les mer