Over fem millioner passasjerer har reist med populære Jærbanen i fjor

Fjoråret ble et rekordår for Go-Ahead som drifter Jærbanen med 5 091 549 reisende. Det er en økning på 17% fra 2022, med stødig vekst gjennom hele året.

Aldri tidligere har så mange reist med Jærbanen i løpet av ett år. Rogaland har blant de rimeligste billettene i Norge for lokalreiser, og Jærbanen er en ryggrad i kollektivtilbudet for mange på Jæren. Jærbanen er en del av Sørlandsbanen, og går mellom Stavanger og Egersund. Den har avganger hver time, og er flittig brukt av pendlere fordi den stopper både i Bryne og Sandnes.

–Vi er stolte og glade for at så mange velger å reise med oss. Dette viser at Jærbanen er et godt alternativ for mange. Med hyppige avganger er det et effektivt tilbud i tillegg til å være et miljøvennlig valg, sier Emil Eike, direktør i Go-Ahead Norge.

En fornøyd direktør i Go-Ahead kunne i dag legge frem passajertallene for Jærbanen.
Et rekordår med over fem millioner passasjerer. Foto: Go-ahead

Trafikken på Jærbanen består av lokaltog, regiontog og Sørlandsbanen som går mellom Oslo og Stavanger. Strekningen er også hyppig trafikkerte med godstog som leverer til godsterminalen på Ganddal. Dette er en av de eldre jernbanestrekningene i Norge, og ble i 1874 innviet som en smalsporet jernbane. I 1944 ble den bygget om til normal sporvidde. På 1990 tallet ble det satset på å øke passasjergrunnlaget så ved målingen i 1991 var det 635 000 reisende, dette økte på grunn av satsingen til 2 350 000 i 2001. En satsing og utvikling som altså førte til ny rekord i 2023 med over fem millioner passasjerer.

–Spesielt stolt er jeg av våre medarbeidere som hver dag møter våre reisende med god kundeservice, og som står på for å sikre at hver og en av kundene våre skal få gode reiseopplevelser i hverdagen sin. Nå skal vi stå på for å gjøre 2024 til et enda bedre år for kundene våre, med høyere regularitet og punktlighet, sier Eike.

Jærbanen har blitt en stadig voksende suksess for både Go-Ahead og passasjerene mellom Stavanger og Egersund.
Foto: Go-Ahead Line Owren

One thought on “Over fem millioner passasjerer har reist med populære Jærbanen i fjor”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Europas vakreste togstrekning fyller 100 i år

I år kan norsk jernbane feire 170 år. Men det jubileet som kanskje blir mest lagt merke til skjer på en av verdens vakreste togstrekninger, Raumabanen. Der skal det pyntes med 100 lys på kaka, og festkomiteen lover en markering som er hundreåringen med mye gull på samvittigheten verdig. Selve dagen er 20. september i […]

Les mer

Rekordhøy miljøscore for jernbaneprosjektet i Drammen

Jernbaneutbyggingen i Drammen, som innbefatter blant annet nytt sammenhengende dobbeltspor mellom Oslo og Tønsberg og ny stasjon i Drammen, har fått den beste miljøpoengsummen noensinne for et anleggsprosjekt i Norge. Det bygges nye dobbeltspor mellom Drammen og Kobbervikdalen. Når anlegget åpner høsten 2025, går det et sammenhengende dobbeltspor mellom Tønsberg og Oslo. Det legger til […]

Les mer

«Snakkende tog» kan redusere viltpåkjørsler

I de tre siste årene har til sammen 3800 elg, hjort, rådyr og reinsdyr måttet bøte med livet i møte med tog. Dyrepåkjørsler er et økende problem for både lokførerne og Bane NOR. Frem til nå har løsningen vært å rydde skog og sette opp gjerder i områder med mye storvilt. Nå forskes det på […]

Les mer