Erfaren jernbanemann blir ny toppsjef i Go-Ahead Norge

Emil Eike (54) tar over som administrerende direktør for Go-Ahead i Norge 1. mai. CEO for Go Ahead Nordic, Magnus Hedin, ser frem til å få Emil Eike inn i rollen som toppleder i Norge, hvor Go-Ahead kjører togene på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen. 

Go-Ahead Norge har stått uten egen Norge-direktør siden Cathrine Elgin gikk fra selskapet i desember i fjor. Magnus Hedin har hatt rollen som konstituert administrerende direktør for Go-Ahead Norge de siste månedene, og Eike tiltrer i rollen som administrerende direktør 1. mai 2023.

–Emil Eike kombinerer lang og variert erfaring fra jernbanen med fokus på innovasjon og tydelig ledelse. Vi er inne i en spennende periode hvor vi arbeider aktivt for å videreutvikle togtilbudet både på Sørtoget og Jærbanen. I Emil har vi funnet en dyktig leder som kan drive den gode utviklingen videre, sier Magnus Hedin.

Eike har mer enn 30 års erfaring som leder, fra Forsvaret og kollektiv- og mobilitetsbransjen. Tidligere har han blant annet jobbet 12 år i NSB, hvor han i perioden 2009 – 2014 var administrerende direktør for NSB Gjøvikbanen. Han har senere vært kommersiell direktør i Flytoget. Som Managing Partner og strategisk rådgiver i Rescale AS har han også erfaring fra Jernbanedirektoratet med konkurranseutsetting av Østlandet, og digital transformasjon av norsk jernbane i Bane NOR. 

–Tog er en helt sentral del av det totale mobilitetssystemet i Norge, og er på den måten en viktig bidragsyter til et bærekraftig samfunn. Sammen med de dyktige og dedikerte medarbeiderne i Go-Ahead gleder jeg meg virkelig til å være en del av dette betydelige samfunnsoppdraget. Go-Ahead var dessuten vinneren av den første trafikkpakken i Norge, og jeg har stor sans for modige og innovative organisasjoner, sier Eike. 

Emil Eike blir ny direktør for Go-Ahead Norge fra 1. mai Foto: Go-Ahead

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer