Ny konsernsjef i Bane NOR mener toget er viktig for det grønne skifte

I dag starter Thor Gjermund Eriksen jobben med å styrke vedlikeholdet av jernbanen, og Bane NORs nye konsernsjef mener toget er viktig for å gjennomføre det grønne skiftet.

Thor Gjermund Eriksen gleder seg over å få muligheten til å ta fatt på et stort samfunnsoppdrag for et klima- og miljøvennlig transportmiddel.  

–Jeg er opptatt av at samfunnet skal utvikle og modernisere seg, og vi skal gjennom det grønne skiftet. Vårt bidrag blir å utnytte og utvikle den infrastrukturen vi allerede har enda bedre, sier den nye konsernsjefen i en pressemelding som er sendt ut i dag tidlig.  

Eriksen mener det er viktig å styrke driften og vedlikeholdet av jernbanen, slik at togene kommer og går når de skal.  

–Folk som skal ta toget eller de som sender gods, må kunne stole på toget, sier han.  

At Bane NOR har stått i mange utfordringer er ingen hemmelighet, men konsernsjefen er ikke bekymret.  

–Den norske jernbanen og togtilbudet har faktisk blitt bedre de siste årene med en kapasitetsøkning i antall reiser. Bane NOR og jernbanesektoren samlet må ha en ambisjon om tydelige forbedringer. Jeg har tro på de kollektive transportløsningene, og her har jernbanen en viktig rolle, sier han.  

Han ønsker å bidra til et sterkere samarbeid på tvers av hele jernbanesektoren, samt i egen virksomhet.  

–Slik skal vi sikre at enda flere kan reise klima- og miljøvennlig med tog, og få mer gods over fra vei til bane, sier Thor Gjermund Eriksen.  

Styreleder i Bane NOR Cato Hellesjø har tidligere fortalt at Thor Gjermund Eriksen blant annet ble valgt på grunn av sin ledererfaring fra komplekse og store virksomheter, erfaring med å jobbe tett med fagforeninger og sin forståelse for statlig eierskap og politiske beslutningsprosesser.  

–Jeg er glad for at Thor Gjermund Eriksen er i gang som konsernsjef. Han har en tydelig forståelse for utfordringene og mulighetene for Bane NOR og jernbanen. Jeg er helt sikker på at dette blir svært bra den videre utviklingen av jernbanen i Norge, sier Hellesjø.  

Fakta om Thor Gjermund Eriksen:

Har hatt en rekke topplederstillinger i norsk samfunns- og arbeidsliv de siste 20 årene. Fra 2013 til 2022 var han kringkastingssjef i NRK. Han har også bakgrunn som direktør og konsernsjef i Amedia, journalist og redaktør i Dagbladet og Aftenposten.

Første dag på jobb for Bane NOR´s nye konsernsjef Thor Gjermund Eriksen. Lover å bidra til det grønne skifte.
Foto: Harry Korslund Bane NOR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer