Ny konsernsjef i Bane NOR mener toget er viktig for det grønne skifte

I dag starter Thor Gjermund Eriksen jobben med å styrke vedlikeholdet av jernbanen, og Bane NORs nye konsernsjef mener toget er viktig for å gjennomføre det grønne skiftet.

Thor Gjermund Eriksen gleder seg over å få muligheten til å ta fatt på et stort samfunnsoppdrag for et klima- og miljøvennlig transportmiddel.  

–Jeg er opptatt av at samfunnet skal utvikle og modernisere seg, og vi skal gjennom det grønne skiftet. Vårt bidrag blir å utnytte og utvikle den infrastrukturen vi allerede har enda bedre, sier den nye konsernsjefen i en pressemelding som er sendt ut i dag tidlig.  

Eriksen mener det er viktig å styrke driften og vedlikeholdet av jernbanen, slik at togene kommer og går når de skal.  

–Folk som skal ta toget eller de som sender gods, må kunne stole på toget, sier han.  

At Bane NOR har stått i mange utfordringer er ingen hemmelighet, men konsernsjefen er ikke bekymret.  

–Den norske jernbanen og togtilbudet har faktisk blitt bedre de siste årene med en kapasitetsøkning i antall reiser. Bane NOR og jernbanesektoren samlet må ha en ambisjon om tydelige forbedringer. Jeg har tro på de kollektive transportløsningene, og her har jernbanen en viktig rolle, sier han.  

Han ønsker å bidra til et sterkere samarbeid på tvers av hele jernbanesektoren, samt i egen virksomhet.  

–Slik skal vi sikre at enda flere kan reise klima- og miljøvennlig med tog, og få mer gods over fra vei til bane, sier Thor Gjermund Eriksen.  

Styreleder i Bane NOR Cato Hellesjø har tidligere fortalt at Thor Gjermund Eriksen blant annet ble valgt på grunn av sin ledererfaring fra komplekse og store virksomheter, erfaring med å jobbe tett med fagforeninger og sin forståelse for statlig eierskap og politiske beslutningsprosesser.  

–Jeg er glad for at Thor Gjermund Eriksen er i gang som konsernsjef. Han har en tydelig forståelse for utfordringene og mulighetene for Bane NOR og jernbanen. Jeg er helt sikker på at dette blir svært bra den videre utviklingen av jernbanen i Norge, sier Hellesjø.  

Fakta om Thor Gjermund Eriksen:

Har hatt en rekke topplederstillinger i norsk samfunns- og arbeidsliv de siste 20 årene. Fra 2013 til 2022 var han kringkastingssjef i NRK. Han har også bakgrunn som direktør og konsernsjef i Amedia, journalist og redaktør i Dagbladet og Aftenposten.

Første dag på jobb for Bane NOR´s nye konsernsjef Thor Gjermund Eriksen. Lover å bidra til det grønne skifte.
Foto: Harry Korslund Bane NOR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer