Ny kjempetavle skal sørge for bedre informasjon på Oslo S

Fra søndag 19. november skjer det store ting på sentralstasjonen i Norges hovedstad. Da starter Bane NOR arbeidet med å skifte ut den gamle informasjonstavlen med en ny, mer kundevennlig og mye større. Tilsvarende skifte skal også skje på Nationaltheatret stasjon.

Den store tingen som skal skje er 126 kvm stor i grunnflate og er fire meter høy og 31,5 meter lang. Skjermen som nå monteres skal erstatte den gamle informasjonstavlen fra 2012.

Som passasjer å kunde vil du ikke merke så mye annet enn at du får skaffe deg mer informasjon gjennom NÅ-appen til Bane NOR. Flere kundeveiledere fra VY ville befinne seg i avgangsområdene for hjelp og bistand ved spørsmål, og Bane NOR vil også montere flere mindre midlertidige skjermer for informasjon ut. Arbeidene vil i hovedsak foregå på tidspunkter av døgnet da det ikke er særlig mange kunder på stasjonsområdet. Den nye tavlen skal være ferdig montert og klar til bruk 4. desember, i god tid før juletrafikken med andre ord.

Høyteknologi med mange muligheter

–LED-teknologien i den nye megaskjermen bruker ikke vifter, slik vi finner i de 100 skjermene som utgjør dagens tavle. Det betyr at en kilde til mye støy blir fjernet, sikkert til glede for Entur-ansatte som selger billetter i området under skjermen, sier Karsten Kleppe, seksjonsleder IKT Trafikk og Kunde i Bane NOR.

Den nye tavla styres av et CMS-system (Content Management System) for nettpublisering. Det gjør at Bane NOR kan legge til bilder hvis det er relevant, vise buss-for-tog-avganger, og gi mer detaljert informasjon når det er planlagte endringer i togtrafikken.

– Når vi moderniserer, ser vi etter bærekraftige og fleksible løsninger. Det kan løfte presentasjonen og bedre kundeinformasjonen. Målet er at flere skal velge klimavennlig transport når de skal ut å reise, forteller Kleppe.

Slik ser den nye tavlen ut på en illustrasjon er laget av ANTI for Bane NOR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer