Ny kjempetavle skal sørge for bedre informasjon på Oslo S

Fra søndag 19. november skjer det store ting på sentralstasjonen i Norges hovedstad. Da starter Bane NOR arbeidet med å skifte ut den gamle informasjonstavlen med en ny, mer kundevennlig og mye større. Tilsvarende skifte skal også skje på Nationaltheatret stasjon.

Den store tingen som skal skje er 126 kvm stor i grunnflate og er fire meter høy og 31,5 meter lang. Skjermen som nå monteres skal erstatte den gamle informasjonstavlen fra 2012.

Som passasjer å kunde vil du ikke merke så mye annet enn at du får skaffe deg mer informasjon gjennom NÅ-appen til Bane NOR. Flere kundeveiledere fra VY ville befinne seg i avgangsområdene for hjelp og bistand ved spørsmål, og Bane NOR vil også montere flere mindre midlertidige skjermer for informasjon ut. Arbeidene vil i hovedsak foregå på tidspunkter av døgnet da det ikke er særlig mange kunder på stasjonsområdet. Den nye tavlen skal være ferdig montert og klar til bruk 4. desember, i god tid før juletrafikken med andre ord.

Høyteknologi med mange muligheter

–LED-teknologien i den nye megaskjermen bruker ikke vifter, slik vi finner i de 100 skjermene som utgjør dagens tavle. Det betyr at en kilde til mye støy blir fjernet, sikkert til glede for Entur-ansatte som selger billetter i området under skjermen, sier Karsten Kleppe, seksjonsleder IKT Trafikk og Kunde i Bane NOR.

Den nye tavla styres av et CMS-system (Content Management System) for nettpublisering. Det gjør at Bane NOR kan legge til bilder hvis det er relevant, vise buss-for-tog-avganger, og gi mer detaljert informasjon når det er planlagte endringer i togtrafikken.

– Når vi moderniserer, ser vi etter bærekraftige og fleksible løsninger. Det kan løfte presentasjonen og bedre kundeinformasjonen. Målet er at flere skal velge klimavennlig transport når de skal ut å reise, forteller Kleppe.

Slik ser den nye tavlen ut på en illustrasjon er laget av ANTI for Bane NOR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer