Norske Tog signerte avtale verdt åtte milliarder

Det ble kjent allerede i februar at Norske Tog skulle investere i nye tog til blant andre Bergensbanen. I går ble avtalen med sveitsiske Stadler signert. Avtalen gjelder 17 nye tog av typen FLIRT Nordic Express, men de har opsjon på 83 tog til. Det betyr nytt materiell for flere togstrekninger.

Norske Tog signerte i går avtalen som har vært kjent en stund om om kjøp av 17 nye fjerntog, med opsjoner på å kjøpe totalt 100 tog. De første togene skal etter planen settes i trafikk fra slutten av 2026, og Bergensbanen er de som først får teste disse spesialtilpassede Nordiske utgavene. De nye togene vil ha både liggestoler, fleksible sovekupeer, bistro, familietilbud og god bagasjeplass. Kontrakten har en kostnadsramme på 8 milliarder kroner.

Dette er bare starten på en større utskifting av tog på mange strekninger ifølge Norske Tog. Det skal fortløpende kjøpes inn tog for alle fjerntog-strekningene i Norge (Bergensbanen, Sørlandsbanen, Dovrebanen og Nordlandsbanen).

De første togene skal inn i trafikk i 2026 på Bergensbanen Fotomontasje: Stadler
Det legges vekt på at kunden skal få både plass og rom. Fotomontasje: Stadler

– I Norge har vi noen av verdens mest spektakulære togreiser. Med nye fjerntog fra slutten av 2026 ligger alt til rette for å ta opplevelsen, komforten og kvaliteten for de reisende til et helt nytt nivå, sier Øystein Risan, administrerende direktør i Norske tog.

De nye togene settes i produksjonen i 2024, og kommer til Norge for testing i 2025. De første togene skal etter planen settes i trafikk på Bergensbanen fra 2026, hvor de erstatter tog som nærmer seg slutten av sin levealder.

Godt samarbeid med Stadler

-Vi er veldig stolte over at vi skal levere neste generasjons fjerntog, FLIRT Nordic Express, til Norge. Vi ser frem til å samarbeide med Norske tog om dette prosjektet, sier Dr. Ansgar Brockmeyer, Executive Vice President Marketing & Sales, Deputy Group CEO i Stadler.

Norske tog fikk nylig levert FLIRT tog nr 150 fra Stadler. Togene har vært pålitelige og har vist seg å fungere veldig godt, selv under de tøffe klimaforholdene i Norge. I tillegg har kundene strømmet til hver gang et nytt FLIRT-tog har blitt satt i trafikk, heter det i pressemeldingen fra  Norske Tog.

Fra venstre: Dr. Ansgar Brockmeyer, Executive Vice President Marketing & Sales, Deputy Group CEO i Stadler og Øystein Risan, administrerende direktør i Norske tog. Foto: Benjamin Ward

-Vi ser frem til å fortsette vårt gode og vellykkede samarbeid med Stadler. FLIRT-togene utgjør allerede ryggraden i den norske jernbanen, og vi er sikre på at nye FLIRT Nordic Express vil være et avgjørende bidrag for å gjøre tog til den mest ettertraktede reisemåten i Norge, sier Risan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer