Nordens største forsikringsselskap økte togreisingen med 16 prosent

Ny møtestrategi med flere videomøter, gjorde at forsikringsselskapet IF reduserte jobbreiser med fly med 50 prosent i 2022. Samtidig oppfordret de flere til å ta tog, noe som resulterte i at det ble gjennomført 16 prosent flere jobbreiser med tog i fjor.

En ny reiseinstruksjon og nye retningslinjer for møter ble laget for å sikre en mer bevisst planlegging rundt reiser og møter, og If, som er Nordens største forsikringsselskap, satte et mål om å redusere antall flyreiser med 50% i 2022.

Å redusere antall flyreiser med 50% sammenliknet med 2019 var et av Ifs bærekraftsmål for 2022. 2019 var det siste normale reiseåret før korona, og Ifs ledelse ønsket ikke å gå tilbake til «slik det var før», men ønsket å bruke pandemierfaringene til å styrke bærekraftstankegangen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Ifs bærekraftsrapport for 2022 viser at If har redusert reiser med 51%, fra 17 006 flyreiser i 2019 til 8354 i 2022. Jobbreiser med bil er redusert med 40% sammenliknet med 2019, mens togreiser har økt med mer enn 16%.

Ansatte velger tog oftere enn før

–Gjennomsnittsreisen med fly er lenger enn før. Det viser at Ifs ansatte er blitt mer bevisste når de velger transportmiddel og planlegger møter. I 2022 ble det holdt mer enn 40 000 Teams-møter månedlig. I reiseinstruksjonen oppmuntrer vi folk til å velge tog og buss, og tallene for 2022 viser at bruk av egen bil på jobbreise har gått ned og at folk velger tog oftere enn før, spesielt i Sverige, sier Ifs leder for bærekraft, Philip Thörn.

Ifs konsernsjef Morten Thorsrud er glad for å se at de nye reisemålene ble nådd. Målet for 2023 er å redusere reisevirksomheten sammenliknet med 2019.

Ifs konsernsjef Morten Thorsrud holder færre fysiske møter enn før. Flere av ledergruppens møter skjer digitalt. Foto: If

– Å reise mindre og velge andre måter å møtes på er konkrete, hverdagslige valg for å være mer bærekraftige. Det å fokusere på konkrete endringer i arbeidsdagen smitter over på andre ting vi gjør.I en tid med økte utgifter må alle selskaper tenke kostnader, og vi vet også at det å redusere reisevirksomhet frigjør tid i reduserer stress. Dette skaper en bedre balanse mellom jobb og privatliv og er bærekraftig på lang sikt, sier konsernsjef Morten Thorsrud.

One thought on “Nordens største forsikringsselskap økte togreisingen med 16 prosent”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Jernbanetilsynet har gitt klarsignal for oppstart av turisttoget «Norient Express»

Statens jernbanetilsyn har gitt klarsignal for turisttoget «Norientexpressen» på tross av innsigelser fra både Vy og Jernbanedirektoratet. SJ Norge er involvert i pionerprosjektet som leverandør og operatør av togene som blir et nytt og unikt turistkonsept.  Det er gitt konsesjon ut fra et beregnet passasjergrunnlag på 3000 ifølge Jernbanetilsynet. Nordens første rendyrkede turisttog beregnet for […]

Les mer

Når tog dør puster det liv i andre gamlinger

Tro det eller ei, men også noe så metalldødt som et tog har sin levetid. Kravet til universell utforming gjør at gamle tog må si takk for seg og ender opp på en metallkirkegård i Øvre Eiker like utenfor Drammen. Så lenge vi ikke snakker museumsverdi så er levetiden til et tog cirka 40 år. […]

Les mer

Direktøren i Norske tog kaller 2024 for togtrafikkens «Annus Horribilis»

Det har vært et meget utfordrende år for togtrafikken ifølge Norske togs direktør Øystein Risan. Han vet hvor skoen trykker for det er hans ansvar å levere materiellet som daglig frakter tusenvis av forventningsfulle kunder rundt på skinner i Norge. Men han er ikke villig til å ta hele ansvaret for dette «fryktelige året» alene. […]

Les mer