Nordens største forsikringsselskap økte togreisingen med 16 prosent

Ny møtestrategi med flere videomøter, gjorde at forsikringsselskapet IF reduserte jobbreiser med fly med 50 prosent i 2022. Samtidig oppfordret de flere til å ta tog, noe som resulterte i at det ble gjennomført 16 prosent flere jobbreiser med tog i fjor.

En ny reiseinstruksjon og nye retningslinjer for møter ble laget for å sikre en mer bevisst planlegging rundt reiser og møter, og If, som er Nordens største forsikringsselskap, satte et mål om å redusere antall flyreiser med 50% i 2022.

Å redusere antall flyreiser med 50% sammenliknet med 2019 var et av Ifs bærekraftsmål for 2022. 2019 var det siste normale reiseåret før korona, og Ifs ledelse ønsket ikke å gå tilbake til «slik det var før», men ønsket å bruke pandemierfaringene til å styrke bærekraftstankegangen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Ifs bærekraftsrapport for 2022 viser at If har redusert reiser med 51%, fra 17 006 flyreiser i 2019 til 8354 i 2022. Jobbreiser med bil er redusert med 40% sammenliknet med 2019, mens togreiser har økt med mer enn 16%.

Ansatte velger tog oftere enn før

–Gjennomsnittsreisen med fly er lenger enn før. Det viser at Ifs ansatte er blitt mer bevisste når de velger transportmiddel og planlegger møter. I 2022 ble det holdt mer enn 40 000 Teams-møter månedlig. I reiseinstruksjonen oppmuntrer vi folk til å velge tog og buss, og tallene for 2022 viser at bruk av egen bil på jobbreise har gått ned og at folk velger tog oftere enn før, spesielt i Sverige, sier Ifs leder for bærekraft, Philip Thörn.

Ifs konsernsjef Morten Thorsrud er glad for å se at de nye reisemålene ble nådd. Målet for 2023 er å redusere reisevirksomheten sammenliknet med 2019.

Ifs konsernsjef Morten Thorsrud holder færre fysiske møter enn før. Flere av ledergruppens møter skjer digitalt. Foto: If

– Å reise mindre og velge andre måter å møtes på er konkrete, hverdagslige valg for å være mer bærekraftige. Det å fokusere på konkrete endringer i arbeidsdagen smitter over på andre ting vi gjør.I en tid med økte utgifter må alle selskaper tenke kostnader, og vi vet også at det å redusere reisevirksomhet frigjør tid i reduserer stress. Dette skaper en bedre balanse mellom jobb og privatliv og er bærekraftig på lang sikt, sier konsernsjef Morten Thorsrud.

One thought on “Nordens største forsikringsselskap økte togreisingen med 16 prosent”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer