NHO ber om hastemøte med samferdselsministeren på vegne av togselskapene

NHO Logistikk og Transport ber regjeringen om å kompensere jernbaneoperatørene som nå taper millioner på kollaps i infrastruktur. –Vi vurderer situasjonen for bransjen som kritisk, sier administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport Are Kjensli.

Dovrebanen vil være stengt over lang tid på grunn av kollaps av Randklev bru ved Ringebu. Rørosbanen er nå delvis åpnet for godstransport, likevel er det store forsinkelser, lav kapasitet og mangel på diesel-lokomotiv.

Det er mange som rammes av bru-kollapsen ved Ringebu. Ikke minst de som skal frakte gods fra nord til sør. Dette gjelder ikke bare for Dovrebanen, men også Bergensbanen og Rørosbanen som har begrenset med kapasitet slik forholdene er i dag.

En av de som virkelig får det tøft er CargoNet, de rammes hardt av brukollapsen. De trafikkerer de fleste togstrekningene i Norge med gods, og på Alnabruterminalen sendes det nå flere hundre trailere ut for å erstatte godstrafikken som til nå har gått på bane.

–Dette er en fortvilet situasjon, sier Ingvild Storås administrerende direktør i CargoNet AS.

Det er krise for godstransportørene. Foto: Cargo NET

Les mer om betydningen av et bedre jernbanetilbud til godstransportørene her:

NHO Logistikk og Transport ber regjeringen om å kompensere jernbaneoperatørene som taper millioner og har behov for økonomisk hjelp.

–På grunn av situasjonen for bransjen, ber vi om et snarlig møte med samferdselsdepartementet for å redegjøre nærmere for situasjonen, sier administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport Are Kjensli i en pressemelding.

Tidligere var det en kompensasjonsordning for ikke-planlagte avvik, men ordningen ble avviklet for noen år siden.

Les også forslag til stortinget i vår, og samferdselsministerens svar i går:

Administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport Are Kjensli ber nå om et hastemøte med samferdselsministeren om situasjonen for de som opererer på kollapsede jernbanestrekninger. Foto: NHO og Bane NOR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer