«Namsen tog og laks» – En av de bedre fiskehistorien vi har hørt

Tvers over lakseelva Namsen, et tog, på ei gammel jernbanebru. Kæm skuil tru? Men det har altså ekteparet Elizabeth Hamsund og Torger Haugen fått til.

De eier laksevaldet som ligger rett under den gamle jernbanebrua tilhørende den pensjonerte Namsosbanen. Den bar på sin rygg sine siste passasjerer i 1978, og i 2005 takket godstoget for seg. Hver gang Torger rodde laksefiskere under brua tenkte han at det var jo alt for galt at ikke denne vakre brua kunne brukes til noe.

–Vi søkte Jernbaneverket i 2010, og i 2015 fikk vi tillatelse til å ta den i bruk etter vårt ønske. En heftig planlegging, og innkjøp av togvogner, resulterte i at vi i mai 2017 kunne åpne Norges mest spesielle overnattingstilbud for laksefiskere. På den 180 meter lange brua over Namsen har vi nå plassert totalt fire jernbanevogner med forskjellig innhold, forteller Elizabeth Hamsund og Torger Haugen.

De kjøpte skikongen Gunde Svan sin sovevogn

I toget finnes 10 kupeer med 2 senger i hver og alle med utsikt over elva. Verstfolket lover gode madrasser i hver seng. Viktig for folk som basker med laks hele døgnet å få sove godt tenker vi. I hver kupe er det en servant med varmt og kaldt vann. Kupeene er beholdt så godt som identiske som da vognene var i drift. Det serveres både frokost, lunsj og middag om bord, selvsagt med dertil egnet drikke. Og vertskapet skryter veldig av utsikten. Spesielt i de lyse sommernettene, når du kan du sovne til plaskene fra storlaksen.

–Vi får besøk fra hele verden, og vi har hatt både spansk, fransk og engelsk TV her for å lage reportasjer, så verden stikker stadig innom. I fjor hadde vi besøk fra Sør-Afrika. En mor og far skulle ta med sine to sønner på en dannelsesreise før de forsvant hjemmefra til studier. Vi blir litt beæret når folk da velger oss, og gutta var dyktige laksefiskere, de fikk flere laks, og en «sværing» på åtte kilo. Det glemmer de ikke, forteller Haugen

I forbindelse med sovevognen er det en sanitærvogn med toaletter, dusjer og et lite tørkerom. Selve sovevognen fra 60-tallet har faktisk vært eid av den svenske skikongen Gunde Svan, men vertskapet fikk kjøpt tilbake den opprinnelige norske sovevognen. Så da fikk også skifolket en ekstra grunn til å reise til Namdalen og «Salmon & Train Experience» som selskapet heter på nynorsk.

Den avregistrerte Namsosbanen har fortsatt mye av skinnene intakt. Derfor kan du leie deg en dresin, og dra på sykkeltur langs det utrangerte sporet.  Sesongen strekker seg fra mai til september. Følger mer og mindre laksesesongen.

Hvordan finne frem?

–Hvor finner vi så denne fantastiske kombinasjonen av togopplevelser og laksefiske?

–Dere finner oss på Øysletta i Overhalla. Fra E6 som går gjennom Grong, er det 15 km ned hit. Dere må over på sør-siden av Namsen. Det er også mulighet å fly til Namsos, da tar det cirka en halv time fra flyplassen og hit til oss.

–Men bør ikke dere anbefale gjestene å komme hit med tog?

–Jo, det kan du si, og det er fult mulig. Da hopper du av på Grong. Derfra er det bare 15 kilometer til plassen vår. Det er jo mulig å besøke oss som en del av en lengre ferieopplevelse med Nordlandsbanen. Det var det den kjente engelske reisejournalisten Nick Knowles gjorde da han tok en stop-over hos oss i fjor. Det ble jo et flott innslag i BBC-serien «The Railway adventures of a lifetime».

Kanskje en stopp hos oss kan gi folk en fiskehistorie de aldri glemmer, og ingen tror på, humrer Torger Haugen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer