Menyer på togstrekningene

Når du reiser med tog kan du unne deg den luksusen og avbrekket det er å ta turen innom kafe- eller restaurantvognen. Alle selskapene som kjører på norske skinner har en tiltalende og ganske så ambisiøs meny. Det legges også vekt på kortreist mat, eller mat som representerer landskapene du reiser gjennom. «Dovreburgeren» til SJ av lokalt elgkjøtt, kan jo stå som et kulinarisk eksempel i så måte.

Oslo-Trondheim (Dovrebanen) SJ

https://sj.meny.togservice.no/

Elgburger lokalmat for kjennere

Oslo-Bergen (Bergensbanen) VY

https://vy.meny.togservice.no/

Litt rukola på vei mot Finse kanskje

Oslo-Stavanger (Sørlandsbanen) GOAHEAD

https://go-aheadnordic.no/velkommen-om-bord/mat-og-drikke-om-bord

Tapas på vei med sørtoget

One thought on “Menyer på togstrekningene”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Jernbanetilsynet har gitt klarsignal for oppstart av turisttoget «Norient Express»

Statens jernbanetilsyn har gitt klarsignal for turisttoget «Norientexpressen» på tross av innsigelser fra både Vy og Jernbanedirektoratet. SJ Norge er involvert i pionerprosjektet som leverandør og operatør av togene som blir et nytt og unikt turistkonsept.  Det er gitt konsesjon ut fra et beregnet passasjergrunnlag på 3000 ifølge Jernbanetilsynet. Nordens første rendyrkede turisttog beregnet for […]

Les mer

Når tog dør puster det liv i andre gamlinger

Tro det eller ei, men også noe så metalldødt som et tog har sin levetid. Kravet til universell utforming gjør at gamle tog må si takk for seg og ender opp på en metallkirkegård i Øvre Eiker like utenfor Drammen. Så lenge vi ikke snakker museumsverdi så er levetiden til et tog cirka 40 år. […]

Les mer

Direktøren i Norske tog kaller 2024 for togtrafikkens «Annus Horribilis»

Det har vært et meget utfordrende år for togtrafikken ifølge Norske togs direktør Øystein Risan. Han vet hvor skoen trykker for det er hans ansvar å levere materiellet som daglig frakter tusenvis av forventningsfulle kunder rundt på skinner i Norge. Men han er ikke villig til å ta hele ansvaret for dette «fryktelige året» alene. […]

Les mer