Med tog på under fire timer Oslo-Stockholm

Dobbeltspor mellom Oslo og Karlstad kan gi en reisetid mellom hovedstedene Oslo og Stockholm på under fire timer, sier forretningsansvarlig for togstrekningen Martin Drakenberg i SJ AB.

Det spekuleres, diskuteres og utredes om hvor og når vi skal få flere hurtigtog mellom norske byer og raskere forbindelsers mellom de store skandinaviske byene. Det finnes allerede en godt fungerende forbindelse. Toget mellom Oslo og Stockholm. I fjor høst økte SJ AB, i samarbeid med sine norske kolleger i SJ Norge, antallet avganger i uka. Nå kan du velge mellom fem avganger i hver retning på hverdagene. Av disse fem er tre såkalte hurtigtog som gjør unna dør til dør på cirka fem timer. I helgene er dette redusert til tre og fire avganger i hver retning. Nå jobbes det med å finne løsninger som kan gjøre denne togstrekningen ytterligere attraktiv.

–Vi følger debatten og deltar i arbeidet med å korte ned reisetiden mellom Oslo og Stockholm. Det er veldig viktig å redusere reisetiden da reisetiden i dag egentlig ikke kan konkurrere med fly. Å redusere reisetiden til under 5 timer er i dag mulig med raske tog og riktig prioritering på banen. Vi håper at vi ved å samarbeide kan korte ned reisetiden allerede i 2024, men for å få den ned til 4 eller under 4 timer kreves det en ny strekning med dobbeltspor mellom Karlstad og Oslo, sier Martin Drakenberg i SJ AB. Drakenberg er forretningsansvarlig for togforbindelsen mellom våre to hovedsteder.

Før et eventuelt dobbeltspor blir aktualisert ser togselskapet på enklere muligheter for å lokke togreisende til strekningen mellom Oslo og Stockholm. Rabaterte billetter, prioritert kundemedlemskap og tenke på hele strekningen som aktuell for ferierende.  

–Vi har selvfølgelig planer og strategier for å øke reiselivet, blant annet gjennom ulike tilbud og rabatter som vi gir bredt ut, men vi gjennomfører også ekstratilbud for de som er eller velger å bli med i SJ-prio, som er gratis å være medlem av, sier Drakenberg.

God respons

–Vi har fått god respons på vår satsing på trafikk mellom Oslo og Stockholm. I jul og nyttår var flertallet av avgangene fullbooket, noe som viser at det er et ønske om å reise med tog i stedet for å fly. I januar stagnerte reisene noe, noe som er normalt, men vi hadde selvfølgelig håpet at flere ville reise. Det er delvis også drevet av den generelle økonomiske situasjonen, som jeg tror spiller inn når man sparer til reise, sier Drakenberg.

SJ henvender seg like mye til forretningsfolk på denne ruten. SJ`s norske direktør Rikke Lind, mener de nå etter utvidelsen av rutetilbudet i fjor høst, bør være meget attraktive for folk som skal til og fra hovedstedene i jobbsammenheng.

–Vi kan tilby dør til dør i by, og hvis du omsetter reisetiden i jobbmuligheter om bord, så kan du spare miljøet samtidig som du kommer godt forberedt til jobb i enten Stockholm eller Oslo, sier Lind.

2 thoughts on “Med tog på under fire timer Oslo-Stockholm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer