Med tog på under fire timer Oslo-Stockholm

Dobbeltspor mellom Oslo og Karlstad kan gi en reisetid mellom hovedstedene Oslo og Stockholm på under fire timer, sier forretningsansvarlig for togstrekningen Martin Drakenberg i SJ AB.

Det spekuleres, diskuteres og utredes om hvor og når vi skal få flere hurtigtog mellom norske byer og raskere forbindelsers mellom de store skandinaviske byene. Det finnes allerede en godt fungerende forbindelse. Toget mellom Oslo og Stockholm. I fjor høst økte SJ AB, i samarbeid med sine norske kolleger i SJ Norge, antallet avganger i uka. Nå kan du velge mellom fem avganger i hver retning på hverdagene. Av disse fem er tre såkalte hurtigtog som gjør unna dør til dør på cirka fem timer. I helgene er dette redusert til tre og fire avganger i hver retning. Nå jobbes det med å finne løsninger som kan gjøre denne togstrekningen ytterligere attraktiv.

–Vi følger debatten og deltar i arbeidet med å korte ned reisetiden mellom Oslo og Stockholm. Det er veldig viktig å redusere reisetiden da reisetiden i dag egentlig ikke kan konkurrere med fly. Å redusere reisetiden til under 5 timer er i dag mulig med raske tog og riktig prioritering på banen. Vi håper at vi ved å samarbeide kan korte ned reisetiden allerede i 2024, men for å få den ned til 4 eller under 4 timer kreves det en ny strekning med dobbeltspor mellom Karlstad og Oslo, sier Martin Drakenberg i SJ AB. Drakenberg er forretningsansvarlig for togforbindelsen mellom våre to hovedsteder.

Før et eventuelt dobbeltspor blir aktualisert ser togselskapet på enklere muligheter for å lokke togreisende til strekningen mellom Oslo og Stockholm. Rabaterte billetter, prioritert kundemedlemskap og tenke på hele strekningen som aktuell for ferierende.  

–Vi har selvfølgelig planer og strategier for å øke reiselivet, blant annet gjennom ulike tilbud og rabatter som vi gir bredt ut, men vi gjennomfører også ekstratilbud for de som er eller velger å bli med i SJ-prio, som er gratis å være medlem av, sier Drakenberg.

God respons

–Vi har fått god respons på vår satsing på trafikk mellom Oslo og Stockholm. I jul og nyttår var flertallet av avgangene fullbooket, noe som viser at det er et ønske om å reise med tog i stedet for å fly. I januar stagnerte reisene noe, noe som er normalt, men vi hadde selvfølgelig håpet at flere ville reise. Det er delvis også drevet av den generelle økonomiske situasjonen, som jeg tror spiller inn når man sparer til reise, sier Drakenberg.

SJ henvender seg like mye til forretningsfolk på denne ruten. SJ`s norske direktør Rikke Lind, mener de nå etter utvidelsen av rutetilbudet i fjor høst, bør være meget attraktive for folk som skal til og fra hovedstedene i jobbsammenheng.

–Vi kan tilby dør til dør i by, og hvis du omsetter reisetiden i jobbmuligheter om bord, så kan du spare miljøet samtidig som du kommer godt forberedt til jobb i enten Stockholm eller Oslo, sier Lind.

2 thoughts on “Med tog på under fire timer Oslo-Stockholm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Norske Vy dropper mer nattogkjøring i Sverige – må få bedre betalt

Ifølge det svenske nettstedet Järnvägar.nu har norske Vy gitt opp å kjøre nattog nordover i Sverige. For lite økonomisk kompensasjon skal være en av grunnene. Nå må SJ inn å overta. Norske Vy har gitt fra seg nattogtilbudet mellom Stockholm og Umeå med begrunnelsen at pandemien slukket lyset for kundevekst, materiellet var for dårlig, og […]

Les mer

EM, allerede en suksess for den tyske jernbanen

Åttendelsfinalene er i gang, men allerede nå kan EM kalles en suksess for den tyske jernbanen. Over tre millioner passasjerer har reist med Deutsche Bahns Intercitytog den først uken av EM i fotball. Og i følge UEFAS offisielle samarbeidspartner Deutsche Bahn, så har aldri så mange tog vært satt inn for en stor internasjonal fotballturnering […]

Les mer

Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner.  Ifølge Mail […]

Les mer