Med «Skitoget» rett inn i OL-bakkene

Direktør Rikke Lind i SJ Norge ønsker velkommen til Skitoget.

I går åpnet Kvitfjell stasjon etter mange års nedstengning. Sammen med Kvitfjell og lokale reiselivsbedrifter satser SJ på klimasmarte reiser med Skitoget. Du kan gå på i Oslo klokken 08:00, og være i bakken kl 10.45. Velger du Premium klasse får du servert frokost om bord i toget. Samme turen kan du gjøre fra Trondheim, og det lokkes selvsagt med gode priser nå i oppstarten.  

Det tar cirka to min å gå fra stasjonen til heisen. Skifterom og skap finnes tilgjengelig. Direktør Rikke Lind i SJ Norge lokker med muligheten for en moderat Afterski i togets restaurantvogn på veien tilbake om skifolket ønsker det.

–Alt med måte, men nå mener vi at tilbudet er ganske komplett. Skitoget skal legge til rette for at skifolket skal få en best og mest mulig helhetlig opplevelse, sier Lind.

Ønsker du heller å ta afterski´en i Kvitfjellområdet er det fult mulig. SJ og Destinasjon Kvitfjell har i hele planleggingsperioden samarbeidet med både hoteller, destinasjonsguider og lokalpolitikere for at dette skal bli en suksess, ikke minst for miljøet, mener SJ Norge.

–Flere på bane og færre i bil er bra, og Bane Nor har levert en flott opgradering av stasjonen og plattformen, og det finnes nå muligheter for både å skifte og få lagret utstyr like i nærheten. Det har destinasjonsansvarlige i samarbeidspartneren Alpinco ordnet, sier Rikke Lind til tog24.no

–Dette er jo en stor markering for vår del. Det å ha et tog som mer eller mindre lar deg skli rett inn på stolheisen er jo helt fantastisk. Når vi nå har et tog som kjører forbi bakkene våre er det stor stas at det også stopper her slik at gjester kan komme seg ut på ski både enkelt og ikke minst bærekraftig, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Toget har allerede tatt sine første stopp og perrongen vil fra og med offisiell åpning ha egne skiskap tilgjengelig slik at gjester kan skifte i varmestuen, låse inn skisekker og stikke til fjells.

– Enklere blir det jo nesten ikke. Ta møtene på toget og lunsjen i bakkene, tipser Wedum,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer