Med «Skitoget» rett inn i OL-bakkene

Direktør Rikke Lind i SJ Norge ønsker velkommen til Skitoget.

I går åpnet Kvitfjell stasjon etter mange års nedstengning. Sammen med Kvitfjell og lokale reiselivsbedrifter satser SJ på klimasmarte reiser med Skitoget. Du kan gå på i Oslo klokken 08:00, og være i bakken kl 10.45. Velger du Premium klasse får du servert frokost om bord i toget. Samme turen kan du gjøre fra Trondheim, og det lokkes selvsagt med gode priser nå i oppstarten.  

Det tar cirka to min å gå fra stasjonen til heisen. Skifterom og skap finnes tilgjengelig. Direktør Rikke Lind i SJ Norge lokker med muligheten for en moderat Afterski i togets restaurantvogn på veien tilbake om skifolket ønsker det.

–Alt med måte, men nå mener vi at tilbudet er ganske komplett. Skitoget skal legge til rette for at skifolket skal få en best og mest mulig helhetlig opplevelse, sier Lind.

Ønsker du heller å ta afterski´en i Kvitfjellområdet er det fult mulig. SJ og Destinasjon Kvitfjell har i hele planleggingsperioden samarbeidet med både hoteller, destinasjonsguider og lokalpolitikere for at dette skal bli en suksess, ikke minst for miljøet, mener SJ Norge.

–Flere på bane og færre i bil er bra, og Bane Nor har levert en flott opgradering av stasjonen og plattformen, og det finnes nå muligheter for både å skifte og få lagret utstyr like i nærheten. Det har destinasjonsansvarlige i samarbeidspartneren Alpinco ordnet, sier Rikke Lind til tog24.no

–Dette er jo en stor markering for vår del. Det å ha et tog som mer eller mindre lar deg skli rett inn på stolheisen er jo helt fantastisk. Når vi nå har et tog som kjører forbi bakkene våre er det stor stas at det også stopper her slik at gjester kan komme seg ut på ski både enkelt og ikke minst bærekraftig, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Toget har allerede tatt sine første stopp og perrongen vil fra og med offisiell åpning ha egne skiskap tilgjengelig slik at gjester kan skifte i varmestuen, låse inn skisekker og stikke til fjells.

– Enklere blir det jo nesten ikke. Ta møtene på toget og lunsjen i bakkene, tipser Wedum,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer