Kronprinsessen tar med seg litteraturen om bord på Rørosbanen

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit drar igjen på tur med Litteraturtoget. Denne gang med Rørosbanen fra Elverum til Røros. Toget stopper på stasjonene i Elverum, Alvdal og på Røros. –Jeg, og alle kollegene mine i SJ Norge, gleder oss til å ønske Kronprinsesse Mette-Marit, bokfestivalen og publikum velkommen om bord Rørosbanen i juni, sier SJ direktør Rikke Lind.

Den lille bokfestivalen på skinner har tidligere vært arrangert seks ganger i Norge og én gang i Tyskland. Med seg på årets tur har Kronprinsessen både etablerte og nye forfattere, som vil dele sine skjønnlitterære historier, men også egne erfaringer med publikum på arrangementer underveis. I år arrangeres togreisen sammen med SJ Norge og kommunene Elverum, Alvdal og Røros.

SJ Norge gleder seg veldig til å frakte H.K.H Kronprinsessen opp langs Østerdalen med Rørosbanen. Det er skrevet mange bøker om tog. Denne gangen får Rørosbanen frakte et helt bibliotek som bakerste vogn i toget.
Foto: SJ NOrge

Litteraturtoget betyr mye for mange. Også for oss i Jernbane-Norge. Kronprinsessen fremmer togreisen på en måte som skaper mye stolthet langs skinnene. I tillegg er det et unikt utstillingsvindu for hva kommunene langs strekningene våre har å by på. Og det er mye, sier SJ direktør Rikke Lind.

Årets litteraturtog er ca. 113 meter langt og frakter blant annet en bibliotekvogn som inneholder deler av Kronprinsessens private boksamling. Publikum er hjertelig velkommen om bord i biblioteksvognen i Kronprinsessens litteraturtog deler av tiden når det oppholder seg i Elverum, Alvdal og på Røros. 

Det finnes en bok for alle – besøk litteraturtoget oppfordrer Slottet i en pressemelding. Slottet ber samtidig om at folk langs linja og besøkende må være forberedt på at det kan skje tidsforskyvninger underveis.

Her kan du besøke litteraturtoget

I Elverum kulturhus den 11. juni, cirka klokken 18.00) deltar de etablerte norske forfatterne Linn Ullmann og Niels Fredrik Dahl i en samtale med biografen Alf van der Hagen.

I Alvdal den 12. juni, cirka klokken 13.00 kommer fjorårets debutanter Oliver Lovrenski, Monica Goksøyr og Signe Holm Pedersen, samt Alexander Kielland Krag, som ikke er debutant, men som har et stort publikum blant yngre lesere.

Litteraturtoget 2024 avsluttes på Røros om kvelden den 12. juni, cirka klokken 19.00 med en av Frankrikes mest omtalte forfattere, Virginie Despentes.

Kronprinsessen forbereder seg til å reise med Litteraturtoget i 2018. Foto: Christian Lagaard / Det kongelige hoff

2 thoughts on “Kronprinsessen tar med seg litteraturen om bord på Rørosbanen

  1. Her burde Øivind Hånes vært med på Røros og snakket om «Det tomme toget»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer