Jenny Skavlan lover grønn togtur til Vikingskipet og gjenbruksfestival

Er du opptatt av klær, gjenbruk, vintage, strikking, hekling eller søm? Da tar du toget til Hamar og vikingskipet. Helgen 2. – 3. september arrangerer «Fæbrik» en klesfestival for gjenbruk i alle former og farger.

Fæbrik lokker med Nordens gøyeste og grønneste klesfestival. Folkene bak arrangementet, som inkludere selveste sy-om dronningen Jenny Skavlan, har fra de startet i 2020 hatt en drøm om å lage en gigantisk festival som representerer alle løsningene på det enorme klimaproblemet klesindustrien fører med seg.

Her lover arrangøren at de skal fylle en av de største arenaene i Norge med inspirasjon, kunnskap og de beste aktørene innen brukte klær, strikking, hekling, tekstiler og søm. Fordi vi tror det ligger en enorm kraft i å stå sammen og lage noe som blåser folk av banen for å virkelig få til endring. Denne drømmen har blitt til Fæbrikstad.

Festivalen er inndelt i temaer

«Fabrikken» utgjør halvparten av festivalområdet og er et eksklusivt område for de som har Sypass. Alle med sypass får en dedikert sy-stasjon.

«Sew Central» er et område dedikert til tekstiler og søm. Enten du er en erfaren syer eller en nybegynner på jakt etter å lære mer, vil du definitivt finne noe som passer for deg.

«Vintage Village» gi deg muligheten til å oppdage skjulte skatter og utvide garderoben din med unike plagg. Der finner du nøye utvalgte klær, sko og vesker til spesielle Fæbrikstad-priser lover arrangøren. Her er det vel bare å gå på skattejakt da?

«Knit City» er paradiset for strikke-elskere. Her møter du eksklusive garnprodusenter og strikkeprofiler. Få alt du trenger fra oppskrifter, teknikker, garn og pinner. I Knit City er ment som en inspirasjonskilde til nye teknikker og mønstre.

https://faebrik.no/pages/faebrikstad-festivalen

«Fæbrik» oppfordrer alle deltakere til å ta toget til arrangementet, for å demonstrere at bærekraftig valg ikke begrenser seg til selve motebransjen, men også inkluderer hvordan vi reiser, sier Jenny Skavlan i en video som togselskapet VY har lagt ut på sine sider. Der lokkes det også med egen festivalpris på toget til og fra arrangementet.

https://www.vy.no/tog/hamar

One thought on “Jenny Skavlan lover grønn togtur til Vikingskipet og gjenbruksfestival”

  1. Hei!
    Jeg ser at kles festivalen «Fæbrik» er slutt, men jeg vil allikevel høre med dere om dere har noen kontakter i Trondheim som kan reparere et ull teppe til en fornuftig pris.
    Ullteppet er av merket Turist, og etter det jeg forstår så må det hekles.
    Mvh.
    Bjørn Hørgård

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer