Jenny Skavlan lover grønn togtur til Vikingskipet og gjenbruksfestival

Er du opptatt av klær, gjenbruk, vintage, strikking, hekling eller søm? Da tar du toget til Hamar og vikingskipet. Helgen 2. – 3. september arrangerer «Fæbrik» en klesfestival for gjenbruk i alle former og farger.

Fæbrik lokker med Nordens gøyeste og grønneste klesfestival. Folkene bak arrangementet, som inkludere selveste sy-om dronningen Jenny Skavlan, har fra de startet i 2020 hatt en drøm om å lage en gigantisk festival som representerer alle løsningene på det enorme klimaproblemet klesindustrien fører med seg.

Her lover arrangøren at de skal fylle en av de største arenaene i Norge med inspirasjon, kunnskap og de beste aktørene innen brukte klær, strikking, hekling, tekstiler og søm. Fordi vi tror det ligger en enorm kraft i å stå sammen og lage noe som blåser folk av banen for å virkelig få til endring. Denne drømmen har blitt til Fæbrikstad.

Festivalen er inndelt i temaer

«Fabrikken» utgjør halvparten av festivalområdet og er et eksklusivt område for de som har Sypass. Alle med sypass får en dedikert sy-stasjon.

«Sew Central» er et område dedikert til tekstiler og søm. Enten du er en erfaren syer eller en nybegynner på jakt etter å lære mer, vil du definitivt finne noe som passer for deg.

«Vintage Village» gi deg muligheten til å oppdage skjulte skatter og utvide garderoben din med unike plagg. Der finner du nøye utvalgte klær, sko og vesker til spesielle Fæbrikstad-priser lover arrangøren. Her er det vel bare å gå på skattejakt da?

«Knit City» er paradiset for strikke-elskere. Her møter du eksklusive garnprodusenter og strikkeprofiler. Få alt du trenger fra oppskrifter, teknikker, garn og pinner. I Knit City er ment som en inspirasjonskilde til nye teknikker og mønstre.

https://faebrik.no/pages/faebrikstad-festivalen

«Fæbrik» oppfordrer alle deltakere til å ta toget til arrangementet, for å demonstrere at bærekraftig valg ikke begrenser seg til selve motebransjen, men også inkluderer hvordan vi reiser, sier Jenny Skavlan i en video som togselskapet VY har lagt ut på sine sider. Der lokkes det også med egen festivalpris på toget til og fra arrangementet.

https://www.vy.no/tog/hamar

One thought on “Jenny Skavlan lover grønn togtur til Vikingskipet og gjenbruksfestival”

  1. Hei!
    Jeg ser at kles festivalen «Fæbrik» er slutt, men jeg vil allikevel høre med dere om dere har noen kontakter i Trondheim som kan reparere et ull teppe til en fornuftig pris.
    Ullteppet er av merket Turist, og etter det jeg forstår så må det hekles.
    Mvh.
    Bjørn Hørgård

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer