Hydrogentog fosser frem på «vannkraft»

Foto: Alstom

Et samarbeid mellom tyske og franske ingeniører har etter en utviklingsperiode på fire år klart å sette verdens første hydrogendrevne passasjertog i kommersiell drift på tyske skinner. En revolusjon som kan få stor betydning for renere togdrift.

–Utslippsfri mobilitet er et av de viktigste målene for å sikre en bærekraftig fremtid, og Alstom har en klar ambisjon om å bli verdensledende innen alternative fremdriftssystemer for jernbane. Verdens første hydrogentog, Coradia iLint, demonstrerer vår klare forpliktelse til grønn mobilitet kombinert med toppmoderne teknologi. Vi er veldig stolte av å bringe denne teknologien i seriedrift som en del av en verdenspremiere, sammen med våre partnere, sier Henri Poupart-Lafarge, administrerende direktør og styreleder i Alstom.

Regionaltoget det her er snakk om, gir kun damp og kondensvann mens det kjører med lavt støynivå. De 14 kjøretøyene med brenselcellefremdrift tilhører Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG). LNVG begynte allerede i 2012 å se seg om etter alternativer til dieseltog og ga dermed fart på utviklingen av togene i Tyskland.

Verdens første hydrogenfyllestasjon for tog

På strekningen mellom Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde og Buxtehude skal 14 hydrogendrevne Alstom-regiontog gradvis erstatter 15 dieseltog. Takket være en rekkevidde på 1000 kilometer trenger togene og fylles kun en gang i døgnet på verdens første fyllestasjon for tog, i byen Bremervörde, hvor Ingeniørselskapet Linde har bygget verdens første hydrogenfyllestasjon. 

Først i Europa med godstog på Hydrogen

Foto: Alstom

Nestlé Waters France er det første selskapet i Europa som ønsker å bruker hydrogendrevne godstog i sin jakt på renere godstransport. De ønsker å sette togene i drift allerede i 2025.

Nestlé Waters vil bli det første selskapet i Europa som drar nytte av en hydrogenbrenselcelleløsning for massiv jernbanefrakt, inkludert fornybar hydrogenforsyning. Systemet er utviklet av Alstom og ENGIE. Det er anslått at dette prosjektet vil redusere utslippene med 10.000 tonn CO2-ekvivalenter per år, på sikt vil dette føre til en reduksjon på 90 prosent av Nestlé Waters nåværende utslipp. Dette tilsvarer de årlige utslippene av mer enn 30 000 rundturer fra Paris til Nice med bil. Det er Global Rail Review som skriver dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer