Historisk høyfjellsstasjon pusset opp

Haugastøl togstasjon. En historisk turistmagnet, men også utgangspunktet for fjellvandrere og syklister som skal bruke Rallarvegen. En oase i fjellheimen, hvor stasjon og turistsenter sørger for tilrettelagt service for tusenvis av besøkende. Nå har Bane NOR sørget for at stasjonen er blitt en liten oase i seg selv.    

Haugastøl er en høyfjellstasjon med mange turister og tilreisende hvert år. Siden det er et værhardt område, og mange må ofte vente i lengre tid på denne stasjonen, er den døgnåpne stasjonen pusset opp til dagens forventede standard. Det passer bra nå som vinteren virkelig har meldt sin ankomst. 

–Stasjonsoppholdet er en viktig del av reisen. Haugastøl stasjon var ekstremt slitt. Vi har derfor oppgradert slik at vi kan tilby lune og hyggelige venterom til alle reisende, forteller Bane NOR eiendom.

Ikke langt fra Haugastøl har Rune Fossum tatt dette bildet av Green Cargos godstog der det fyker gjennom det vakre vinterlandskapet. Foto: Rune Fossum

Lunt og moderne

God belysning, lune varme farger og skikkelige lademuligheter til folk som enten kommer fra fjelltur eller skal ut i fjellet. Da er det greit å vite at man kan lade både en fysisk tom kropp, eller utladede batterier. I disse dager skal det også monteres nye sittebenker og skistativ på utsiden av bygningen.

Lys og varme! Man ser klart forskjell til det bedre. Foto: Bane NOR Eiendom

Haugastøl stasjon ligger på Bergensbanen. Herfra kan du ta toget i retning Bergen, Flåm og Oslo S. Haugastøl turistsenter ligger 500 meter fra stasjonsområdet, og der kan man få både service og servering. Turistsenteret har også utleie av sykler, overnatting, kafeteriea, butikk og kiosk.

Haugastøl stasjon åpnet i 1908, og er utgangspunktet for Rallarvegen som om sommeren som har stor sykkeltrafikk. Stasjonen er i perioden fra 1. juli til ca midten av september, bemannet 30 minutter før togankomst for inn- og utlevering av sykler samt salg av togbilletter for alle tog som stopper, unntatt nattog.

Stasjonen ligger på 1000 meter og er fredet. Den er bygget i en stil man betegner som en blanding av jugend og nasjonalromantikk.

Haugastøl, et kjent syn for mange fjelvvandrere og syklister fra hele verden. Foto: Bane NOR

One thought on “Historisk høyfjellsstasjon pusset opp”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Seline – stolt lokfører med mye ansvar

Bli med oss på en togtur med lokfører Seline Andersen i SJ. 27-åringen fra Kongsberg har utsjekk på fem forskjellige lokomotivtyper, og innrømmer at hun har fått skjelven bare en gang, og det var når en kvinne stod mitt i sporet på innkjøringen til Hamar. Det ble en kraftig nødbrems, og en litt tankefull hjemtur […]

Les mer

Bane NOR ønsker 11 ferske milliarder for å opprettholde forventningene

Ny rapport fra Bane NOR avslører enorme økninger i behovet for langsiktig vedlikehold og fornyelse av jernbaneanlegg. Over en femtedel av anleggene trenger fornyelse gjennom de neste 12 årene. Kostnadene er beregnet til cirka 11 milliarder, skriver Bane NOR i pressemelding. –Dette er årsaken til at vi nå ber om mer penger til vedlikehold. Årets […]

Les mer

Når går toget?

Bane NOR tilbyr nå alle å sette opp sin egen informasjonsskjerm hvor du kan få opp togtider og driftsinformasjon i sanntid i det området skjermen står eller brukes. Bakgrunnen for at dette nå er blitt en realitet er at mange bedrifter har spurt om denne type service. Alt du behøver er en skjerm, og kunnskapen […]

Les mer