Her stenges jernbanestrekningene i påsken

Ferietid er arbeidstid for de som jobber med vedlikehold på jernbanen. Bare gjennom Oslo S passerer mer enn 1000 tog i døgnet. Det sliter på infrastrukturen. Her får du en oversikt over hvilke strekninger som stenges til påske, og hvilke som vil stenge til sommeren.

I tillegg til vedlikehold er det flere store byggeprosjekter på gang på Østlandet som krever arbeid i og ved sporet over flere uker. I påsken og til sommeren blir det derfor buss for tog flere steder. Drammen, Moss og på Follobanen er noen av stedene som blir berørt. Arbeidet gjøres når mange har ferie og færre pendler til studier eller jobb.

–Oppgradering av sporene, bygging av nye stasjoner og dobbeltspor, og ikke minst forbedring av signalsystemene, er noen av de viktigste oppgavene Bane NOR gjør når passasjerene må bruke buss for tog. I år fullfører vi også arbeidet med Follobanen, som gjør at de reisende fra neste år slipper å bytte tog på Oslo S, forklarer Victor Hansen, direktør for Kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR.

Foto: Bane NOR

Beregne god tid

Samarbeid med togselskapene og de andre transportaktørene er en viktig del av planleggingen når Bane NOR stenger for togtrafikk. Togselskapene setter opp alternativ transport på strekningene som blir berørt og sammen sørger de og Bane NOR for at vei og jernbane ikke er stengt på samme strekning samtidig. Allikevel ønsker Bane NOR å minne om at endret reiseopplegg kan være annerledes enn man er vant til.
For oppdatert informasjon om din reise, se reiseplanleggerne til Entur og togselskapene. Når du er klar til å reise kan du også finne sanntidsinformasjon i NÅ-appen, som du kan laste ned gratis.

Her stenger Bane NOR linjer påsken 2023:

Mellom Asker/Brakerøya og Sande/Mjøndalen: 1. april til og med 9. april
Mellom Ski og Mysen/Rakkestad: 1. april til og med 9. april
Mellom Oslo S og Ski/Rygge: 6. april til og med 9. april
Mellom Oslo S og Lillestrøm (Hovedbanen): 6. april til og med 9. april (gjelder kun lokaltog L1)

Her stenger Bane NOR linjer sommeren 2023:

NB: Det kommer mer informasjon om sommerens trafikkavvik i løpet av mai.

Mellom Asker/Brakerøya og Stokke/Mjøndalen: 24. juni til og med 6.august
Mellom Oslo S og Holmlia (Østfoldbanen): 1. juli til og med 5. juli
Mellom Oslo S og Ski (Follobanen): 1. juli til og med 30. juli
Enkeltsporet drift mellom Oslo S og Ski (Østfoldbanen): 6. juli til og med 30. juli (medfører innstillinger og lenger kjøretid)
Oslo S helstengt fra lørdag kveld til søndag morgen: 8.-9. juli, 15. – 16. juli, 22. – 23. juli, 29. – 30. juli
Mellom Oslo S og Gjøvik: 7. august til og med 20. august
I tillegg skal Bane NOR arbeide på Dovrebanen mellom Eidsvoll og Hamar 7. oktober til 15. oktober.

Her finner du en oversikt over stengningene fremover:

https://www.banenor.no/Nyheter/naboinformasjon/innhold/2023/oppgrader/

Her passerer 1000 tog i døgnet. Vedlikeholdet på Oslo S er derfor konstant. Foto: Bane NOR, ØYstein Grue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer