Utvidet stopptilbud langs Dovrebanen fra desember 2022

Foto: SJ

Utvidet stopptilbud langs Dovrebanen

Dovrebanen stopper igjen på Kvitfjell. Nå har du muligheten for å ta «skitoget» rett fra Oslo eller Trondheim til bakkene i Kvitfjell.

Fra ruteomleggingen 11. desember 2022 blir det igjen mulighet for å komme seg med tog til Kvitfjell. Det er SJ Norge og Dovrebanen som har bestemt at flere av de tidligere sovende stasjonene langs Dovrebanen skal kunne bli mulige stopp for skifolket med tilhold i Gudbrandsdalen. Ny stasjon med ekstraservice for skifolket er en del av tilretteleggingen for reisende med mye bagasje og ski. Det blir mulighet for å oppbevare reiseklærne og annet i egne skap på stasjonsområdet. Det har ikke vært togstopp på Kvitfjell siden 2019 da Bane Nord satte i gang utbedringsarbeidet med stasjonsområdet. Før det stoppet toget kun ved spesielle arrangementer som World cup, skriver destinasjonsansvarlige i Alpinco i en pressemelding.

–Det er viktig for oss at dette er en sømløs opplevelse for gjesten. Reiser du med morgentoget fra Oslo kan du sette fra deg skift og annet i skiskapet og deretter ta heisen til fjells og kjøre ski.

– Veslemøy Eineteig Wedum, kommunikasjonsansvarlig i Alpinco,

Det har lenge vært et ønske fra lokale reiselivsaktører og ikke minst skianlegget om å gjenopplive stasjonen. Nå har Bane NOR gjort en betydelig jobb med stasjonen og perrongen, noe som igjen åpner for at dagsturister og andre kan benytte seg av et miljøvennlig alternativ når de skal til fjells, heter det i pressemeldingen.

–For SJ Norge er det viktig at så mange som mulig reiser klimasmart med tog. Derfor er vi ekstra glade for at vi igjen kan stoppe på Kvitfjell stasjon. Vintersporten er avhengig av hvit vinter og og at vi tar vare på klima, så da er dette helt i tråd med den strategien, sier direktør i SJ, Rikke Lind i samme pressemelding.

Flere mulige stopp

På Kvam nord for Vinstra blir det også nå gitt muligheten for å stoppe toget for av- eller påstigning. Dette må varsles ved bestilling av billett i tilfelle. Kvam regnes jo som en av de viktige portene inn til Rondanes eldorado for folk som liker bortoverski.

For mer info:

https://www.alpinco.no/hjem

https://www.sj.no/

https://www.kvitfjell.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer