Utvidet stopptilbud langs Dovrebanen fra desember 2022

Foto: SJ

Utvidet stopptilbud langs Dovrebanen

Dovrebanen stopper igjen på Kvitfjell. Nå har du muligheten for å ta «skitoget» rett fra Oslo eller Trondheim til bakkene i Kvitfjell.

Fra ruteomleggingen 11. desember 2022 blir det igjen mulighet for å komme seg med tog til Kvitfjell. Det er SJ Norge og Dovrebanen som har bestemt at flere av de tidligere sovende stasjonene langs Dovrebanen skal kunne bli mulige stopp for skifolket med tilhold i Gudbrandsdalen. Ny stasjon med ekstraservice for skifolket er en del av tilretteleggingen for reisende med mye bagasje og ski. Det blir mulighet for å oppbevare reiseklærne og annet i egne skap på stasjonsområdet. Det har ikke vært togstopp på Kvitfjell siden 2019 da Bane Nord satte i gang utbedringsarbeidet med stasjonsområdet. Før det stoppet toget kun ved spesielle arrangementer som World cup, skriver destinasjonsansvarlige i Alpinco i en pressemelding.

–Det er viktig for oss at dette er en sømløs opplevelse for gjesten. Reiser du med morgentoget fra Oslo kan du sette fra deg skift og annet i skiskapet og deretter ta heisen til fjells og kjøre ski.

– Veslemøy Eineteig Wedum, kommunikasjonsansvarlig i Alpinco,

Det har lenge vært et ønske fra lokale reiselivsaktører og ikke minst skianlegget om å gjenopplive stasjonen. Nå har Bane NOR gjort en betydelig jobb med stasjonen og perrongen, noe som igjen åpner for at dagsturister og andre kan benytte seg av et miljøvennlig alternativ når de skal til fjells, heter det i pressemeldingen.

–For SJ Norge er det viktig at så mange som mulig reiser klimasmart med tog. Derfor er vi ekstra glade for at vi igjen kan stoppe på Kvitfjell stasjon. Vintersporten er avhengig av hvit vinter og og at vi tar vare på klima, så da er dette helt i tråd med den strategien, sier direktør i SJ, Rikke Lind i samme pressemelding.

Flere mulige stopp

På Kvam nord for Vinstra blir det også nå gitt muligheten for å stoppe toget for av- eller påstigning. Dette må varsles ved bestilling av billett i tilfelle. Kvam regnes jo som en av de viktige portene inn til Rondanes eldorado for folk som liker bortoverski.

For mer info:

https://www.alpinco.no/hjem

https://www.sj.no/

https://www.kvitfjell.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer