Utvidet stopptilbud langs Dovrebanen fra desember 2022

Foto: SJ

Utvidet stopptilbud langs Dovrebanen

Dovrebanen stopper igjen på Kvitfjell. Nå har du muligheten for å ta «skitoget» rett fra Oslo eller Trondheim til bakkene i Kvitfjell.

Fra ruteomleggingen 11. desember 2022 blir det igjen mulighet for å komme seg med tog til Kvitfjell. Det er SJ Norge og Dovrebanen som har bestemt at flere av de tidligere sovende stasjonene langs Dovrebanen skal kunne bli mulige stopp for skifolket med tilhold i Gudbrandsdalen. Ny stasjon med ekstraservice for skifolket er en del av tilretteleggingen for reisende med mye bagasje og ski. Det blir mulighet for å oppbevare reiseklærne og annet i egne skap på stasjonsområdet. Det har ikke vært togstopp på Kvitfjell siden 2019 da Bane Nord satte i gang utbedringsarbeidet med stasjonsområdet. Før det stoppet toget kun ved spesielle arrangementer som World cup, skriver destinasjonsansvarlige i Alpinco i en pressemelding.

–Det er viktig for oss at dette er en sømløs opplevelse for gjesten. Reiser du med morgentoget fra Oslo kan du sette fra deg skift og annet i skiskapet og deretter ta heisen til fjells og kjøre ski.

– Veslemøy Eineteig Wedum, kommunikasjonsansvarlig i Alpinco,

Det har lenge vært et ønske fra lokale reiselivsaktører og ikke minst skianlegget om å gjenopplive stasjonen. Nå har Bane NOR gjort en betydelig jobb med stasjonen og perrongen, noe som igjen åpner for at dagsturister og andre kan benytte seg av et miljøvennlig alternativ når de skal til fjells, heter det i pressemeldingen.

–For SJ Norge er det viktig at så mange som mulig reiser klimasmart med tog. Derfor er vi ekstra glade for at vi igjen kan stoppe på Kvitfjell stasjon. Vintersporten er avhengig av hvit vinter og og at vi tar vare på klima, så da er dette helt i tråd med den strategien, sier direktør i SJ, Rikke Lind i samme pressemelding.

Flere mulige stopp

På Kvam nord for Vinstra blir det også nå gitt muligheten for å stoppe toget for av- eller påstigning. Dette må varsles ved bestilling av billett i tilfelle. Kvam regnes jo som en av de viktige portene inn til Rondanes eldorado for folk som liker bortoverski.

For mer info:

https://www.alpinco.no/hjem

https://www.sj.no/

https://www.kvitfjell.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Norske Vy dropper mer nattogkjøring i Sverige – må få bedre betalt

Ifølge det svenske nettstedet Järnvägar.nu har norske Vy gitt opp å kjøre nattog nordover i Sverige. For lite økonomisk kompensasjon skal være en av grunnene. Nå må SJ inn å overta. Norske Vy har gitt fra seg nattogtilbudet mellom Stockholm og Umeå med begrunnelsen at pandemien slukket lyset for kundevekst, materiellet var for dårlig, og […]

Les mer

EM, allerede en suksess for den tyske jernbanen

Åttendelsfinalene er i gang, men allerede nå kan EM kalles en suksess for den tyske jernbanen. Over tre millioner passasjerer har reist med Deutsche Bahns Intercitytog den først uken av EM i fotball. Og i følge UEFAS offisielle samarbeidspartner Deutsche Bahn, så har aldri så mange tog vært satt inn for en stor internasjonal fotballturnering […]

Les mer

Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner.  Ifølge Mail […]

Les mer