Fulle påsketog, men muligheter om du er fleksibel

Påskeutfarten står for døren og togselskapene melder om stor etterspørsel og mange fulle tog. Spesielt i selve høytidshelgene er det fullt, men det er mulig å få plasser i det som kalles den stillere uken, dagene mellom 25. og 27. mars. Har du ikke bestemt deg må du regne med å være særdeles fleksibel når det gjelder avgang og plassering er tilbakemeldingen fra togselskapene. Et tips kan være å sjekke nattog- tilbudene.

Nå er vi såpass nærme påsken, og vi ser at det er stor etterspørsel etter billetter på generelt grunnlag. For Bergensbanen er det allerede mange utsolgte avganger, spesielt førstkommende helg 22-24 mars. I tillegg ser vi at onsdag 27. og torsdag 28. mars har stor pågang med tilnærmet fulle tog. Men, er man fleksibel finnes det fortsatt ledige og rimelige billetter, spesielt på nattogene, sier Siv Egger Westin, kommunikasjonssjef Vy persontog.

Vy melder om at på andre strekninger som for eksempel til Lillehammer eller Gøteborg, så kjøper kundene som regel billetter litt nærmere avgang, så der er det ifølge Vy for tidlig å si hvilken dag trykket blir størst. Historisk sett er det størst trykk fredagen før påske, det vil si i år den 22. mars, og på onsdagen før skjærtorsdag som i år faller på den 27. mars. Så ifølge togselskapene anbefaler de at om du skal ut å reise bør du faktisk få ordnet reisen så raskt som mulig.

–Vi får jo veldig ofte høre historien om de som endte opp med super-dyre billetter etter å ha planlagt ferien litt dårlig. Har du noen råd til etternølerne så ikke historiene gjentar seg?

–Ja, for oss er dette en klassisk sak rundt ferietider dessverre. Og svaret er nok like kjedelig som det er sant, men samtidig ganske enkelt. Det handler om planlegging og det å være tidlig ute som blir både svar og nøkkelen til å finne de rimeligst mulige billettene og plass på den avgangen du ønsker. Til de som bestiller i siste liten, så er det en fordel å være fleksibel på avgangstid i alle fall, sier Westin. 

Fortsatt muligheter på nattogene

Som hos Vy er det også fulle avganger på SJ om du skal nordover. En løsning for å få plass kan være å se på nattog-billetter. Her er det muligheter ifølge togselskapene. SJ har fortsatt utfordringer med Randklev bru, noe som gjør at de ikke kan tilby rene sovenattog på akkurat denne strekningen.

–Ved påskeutfart i palmehelgen og hjemfarten 1. og 2. påskedag er vi fullbooket på fjerntogene Nordlands- og Dovrebanen, samt Rørosbanen. Vi har noen ytterst få seter ledig på enkelte avganger, men om man reiser flere sammen kan det bli vanskelig å sitte sammen. Hvis man er fleksibel på tid denne helgen og skal til Nord-Norge, har vi ledig kapasitet på nattogene på Nordlandsbanen. Om man er fleksibel på utreisedag, vil jeg anbefale å se på reise i den stille uke; 25-27. mars. Her er det enda godt med kapasitet, men vi ser en økning i salget fra dag til dag, og anbefaler å bestille så snart som mulig for å være sikret plass, sier informasjonssjef Hilde Lyng i SJ Norge.

Regner med 20 000 reisende i påsken

Go-Ahead opplever en enorm reiselyst om dagen. Spesielt inn mot denne påsken. Selskapet har slitt med mange planlagte og ikke så planlagte avvik, men ser nå ut til å kunne friskmelde seg selv på hele strekningen Oslo-Stavanger.

–Det er tydelig at folk skal ut å reise i påsken. Vi er også veldig glade for at vi ikke har noe planlagt avvik i løpet av påsken i år, slik at vi kan kjøre Sørtoget på hele strekningen. Vi håper på over 20 tusen reisende i påsken, inkludert utfart og hjemfart, forteller kommunikasjonsansvarlig Oda Berit Riska i Go-Ahead.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer