Fremtidens behov for fornybar energi kan finnes mellom togskinnene

Om det sveitsiske startup selskapet Sun-Ways får det som de vil, kan solcellepaneler som legges i sporet mellom skinnene være med å løse fremtidens energibehov for mange husholdninger, først og fremst i Sveits, men også over store deler av verden der vær, skinnegang og teknologi er tilpasset. Prøveprosjekter er allerede i gang.

Overskuddsenergi kan mates inn i strømnettet og brukes til å forsyne husholdningene. Å bruke energien til jernbanedrift er derimot mer komplisert og ville kreve annen teknologi, forklarer gründerne bak prosjektet. Produsentene har tatt høyde for sikkerheten til tog og lokførere. Solceller gir mye reflekser, men disse solcellepanelene er spesialdesignet med tanke på dette. Panelene er selvsagt beregnet og konstruert for bruk under tøffe værforhold. Siden dette nå skal testet i større skala i Sveits, med sine vinterforhold, kan kanskje dette være noe for deler av Norge? I pilotprosjektet vil de dekke en del av det offentlige jernbanenettet nær Buttes jernbanestasjon i Vest-Sveits.

Dette kan bli en del av løsningene på minst halvparten av verdens jernbanespor, vi snakker hundretusenvis av kilometer, men kommer ikke uten kostnader eller vilje fra jernbaneselskapene.  

–Den største utfordringen er ikke teknologisk. Det som trengs er en mentalitetsendring i jernbanesektoren, et område som vanligvis ikke er veldig åpent for innovasjon, sier gründer Baptiste Danichert i Sun-Ways.

Slik ser de for seg at panelene legges ut i sporet. Foto: Sun-Ways

Det jaktes fornybare ressurser over hele verden

Sveits, er i likhet med andre land stadig på jakt etter fornybare energikilder for å gjøre overgangen til et utslippsfritt samfunn raskere og lettere. Mangelen på plass gjør det vanskelig å bygge store installasjoner. I tillegg hindrer noen ganger strenge miljøvernhensyn og regler for kulturminner installasjon av solcellepaneler på private bygg, infrastruktur og fjelltopper.

Sun-Ways mener avstanden mellom jernbaneskinnene er perfekt for å plassere standardiserte solcellepaneler uten at dette går utover drift eller sikkerheten til togene.

–Solcellepaneler mellom skinner har ingen visuell eller miljømessig påvirkning, sier medgründer Baptiste Danichert i Sun-Ways.

Panelene kommer ferdig fra fabrikk og produseres i Sveits, og kan enkelt festes til skinnene ved hjelp av en stempelmekanisme. Installasjonen gjøres mekanisk av et tog som er utviklet av det sveitsiske sporvedlikeholdsselskapet Scheuchzer.

Ideen er ikke ny. To andre selskaper, Italias Greenrail og Englands Bankset Energy, tester solcelleelementer installert på jernbanesviller. Sun-Ways er imidlertid den første som har patentert et flyttbart system. Muligheten for å fjerne panelene avgjørende for vedlikeholdsarbeid som for eksempel skinnesliping.

–Når det beveger seg fremover, legger toget solcellepanelene langs jernbanesporet «som et utrullende teppe», forteller Sun-Ways. Se video under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer