Fossilfrie hjemturer for Ishockey-lokomotivet «Oilers»

Go-Ahead har inngått en samarbeidsavtale med Stavanger laget Oilers. Som en del av ishockeylaget Oilers arbeid for å redusere sitt karbonavtrykk, vil spillerne ta nattoget hjem fra sine bortekamper langs Go-Aheads strekninger. Første natt om bord er allerede unnagjort.

De har hentet navnet fra oljehovedstaden. Nå skal de sove seg fosilfritt hjem med nattoget etter bortekamper i øst og vestover til hjembyen Stavanger.

–Med dette viser Oilers at de ikke bare er lokomotivet i norsk ishockey, de er nå også et lokomotiv innen bærekraft. Dette valget står det respekt av», sier Irene Dahl Jonassen, forretningsutvikler i Go-Ahead i en pressemelding fra togselskapet.

Også spillerne virket fornøyd etter hjemturen fra kampen mot Frisk Asker der gutta fra Stavanger stakk av med seieren.

–Jeg synes løsningen med tog hjem fra kamp fungerte veldig bra. Vognene var komfortable, vi møtte hyggelig betjening, jeg sov godt på turen og laget kom seg effektivt tilbake til Stavanger uten å måtte ta inn på hotell på Østlandet. Så må vi ikke glemme miljøaspektet i dette. Her er det viktig at alle bidrar der de kan», sier spiller Greg Mauldin om opplevelsen av å reise med tog hjem fra kamp mot Asker.

For å feire samarbeidet, har Go-Ahead profilert et eget Oilerstog som vil gå i rute mellom Oslo og Stavanger. Toget feirer Oilers’ 9 kongepokaler – men har plass til flere. Neste tur for laget blir 15 september, når de møter Ringerike Panthers.

–Vi tør å hevde at vi i Oilers er flinke på veldig mye, men vi må alltid se på forbedringer og komme med noe nytt. Et område hvor vi har et utfordrende utgangspunkt er på bærekraft og miljø. Dette samarbeidet gjør at vi endelig kan dokumentere at vi har satt bærekraft og miljø på agendaen og faktisk gjør konkrete tiltak. Årets hashtag for klubben vil være #Oilerstoget og det føler vi passer bra da våre supportere alltid har brukt den metaforen når vi toger på fra seier til seier, sier Oilers eier og styreleder Tore Christiansen.

Gjør som Oilers, kjør fosilfritt! Foto: Go-Ahead

One thought on “Fossilfrie hjemturer for Ishockey-lokomotivet «Oilers»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer