Fossilfrie hjemturer for Ishockey-lokomotivet «Oilers»

Go-Ahead har inngått en samarbeidsavtale med Stavanger laget Oilers. Som en del av ishockeylaget Oilers arbeid for å redusere sitt karbonavtrykk, vil spillerne ta nattoget hjem fra sine bortekamper langs Go-Aheads strekninger. Første natt om bord er allerede unnagjort.

De har hentet navnet fra oljehovedstaden. Nå skal de sove seg fosilfritt hjem med nattoget etter bortekamper i øst og vestover til hjembyen Stavanger.

–Med dette viser Oilers at de ikke bare er lokomotivet i norsk ishockey, de er nå også et lokomotiv innen bærekraft. Dette valget står det respekt av», sier Irene Dahl Jonassen, forretningsutvikler i Go-Ahead i en pressemelding fra togselskapet.

Også spillerne virket fornøyd etter hjemturen fra kampen mot Frisk Asker der gutta fra Stavanger stakk av med seieren.

–Jeg synes løsningen med tog hjem fra kamp fungerte veldig bra. Vognene var komfortable, vi møtte hyggelig betjening, jeg sov godt på turen og laget kom seg effektivt tilbake til Stavanger uten å måtte ta inn på hotell på Østlandet. Så må vi ikke glemme miljøaspektet i dette. Her er det viktig at alle bidrar der de kan», sier spiller Greg Mauldin om opplevelsen av å reise med tog hjem fra kamp mot Asker.

For å feire samarbeidet, har Go-Ahead profilert et eget Oilerstog som vil gå i rute mellom Oslo og Stavanger. Toget feirer Oilers’ 9 kongepokaler – men har plass til flere. Neste tur for laget blir 15 september, når de møter Ringerike Panthers.

–Vi tør å hevde at vi i Oilers er flinke på veldig mye, men vi må alltid se på forbedringer og komme med noe nytt. Et område hvor vi har et utfordrende utgangspunkt er på bærekraft og miljø. Dette samarbeidet gjør at vi endelig kan dokumentere at vi har satt bærekraft og miljø på agendaen og faktisk gjør konkrete tiltak. Årets hashtag for klubben vil være #Oilerstoget og det føler vi passer bra da våre supportere alltid har brukt den metaforen når vi toger på fra seier til seier, sier Oilers eier og styreleder Tore Christiansen.

Gjør som Oilers, kjør fosilfritt! Foto: Go-Ahead

One thought on “Fossilfrie hjemturer for Ishockey-lokomotivet «Oilers»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer