Fossilfrie hjemturer for Ishockey-lokomotivet «Oilers»

Go-Ahead har inngått en samarbeidsavtale med Stavanger laget Oilers. Som en del av ishockeylaget Oilers arbeid for å redusere sitt karbonavtrykk, vil spillerne ta nattoget hjem fra sine bortekamper langs Go-Aheads strekninger. Første natt om bord er allerede unnagjort.

De har hentet navnet fra oljehovedstaden. Nå skal de sove seg fosilfritt hjem med nattoget etter bortekamper i øst og vestover til hjembyen Stavanger.

–Med dette viser Oilers at de ikke bare er lokomotivet i norsk ishockey, de er nå også et lokomotiv innen bærekraft. Dette valget står det respekt av», sier Irene Dahl Jonassen, forretningsutvikler i Go-Ahead i en pressemelding fra togselskapet.

Også spillerne virket fornøyd etter hjemturen fra kampen mot Frisk Asker der gutta fra Stavanger stakk av med seieren.

–Jeg synes løsningen med tog hjem fra kamp fungerte veldig bra. Vognene var komfortable, vi møtte hyggelig betjening, jeg sov godt på turen og laget kom seg effektivt tilbake til Stavanger uten å måtte ta inn på hotell på Østlandet. Så må vi ikke glemme miljøaspektet i dette. Her er det viktig at alle bidrar der de kan», sier spiller Greg Mauldin om opplevelsen av å reise med tog hjem fra kamp mot Asker.

For å feire samarbeidet, har Go-Ahead profilert et eget Oilerstog som vil gå i rute mellom Oslo og Stavanger. Toget feirer Oilers’ 9 kongepokaler – men har plass til flere. Neste tur for laget blir 15 september, når de møter Ringerike Panthers.

–Vi tør å hevde at vi i Oilers er flinke på veldig mye, men vi må alltid se på forbedringer og komme med noe nytt. Et område hvor vi har et utfordrende utgangspunkt er på bærekraft og miljø. Dette samarbeidet gjør at vi endelig kan dokumentere at vi har satt bærekraft og miljø på agendaen og faktisk gjør konkrete tiltak. Årets hashtag for klubben vil være #Oilerstoget og det føler vi passer bra da våre supportere alltid har brukt den metaforen når vi toger på fra seier til seier, sier Oilers eier og styreleder Tore Christiansen.

Gjør som Oilers, kjør fosilfritt! Foto: Go-Ahead

One thought on “Fossilfrie hjemturer for Ishockey-lokomotivet «Oilers»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Norske Vy dropper mer nattogkjøring i Sverige – må få bedre betalt

Ifølge det svenske nettstedet Järnvägar.nu har norske Vy gitt opp å kjøre nattog nordover i Sverige. For lite økonomisk kompensasjon skal være en av grunnene. Nå må SJ inn å overta. Norske Vy har gitt fra seg nattogtilbudet mellom Stockholm og Umeå med begrunnelsen at pandemien slukket lyset for kundevekst, materiellet var for dårlig, og […]

Les mer

EM, allerede en suksess for den tyske jernbanen

Åttendelsfinalene er i gang, men allerede nå kan EM kalles en suksess for den tyske jernbanen. Over tre millioner passasjerer har reist med Deutsche Bahns Intercitytog den først uken av EM i fotball. Og i følge UEFAS offisielle samarbeidspartner Deutsche Bahn, så har aldri så mange tog vært satt inn for en stor internasjonal fotballturnering […]

Les mer

Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner.  Ifølge Mail […]

Les mer