Fortsatt uvisst hva som er årsaken til kollapsen i Follobaneprosjektet

Det jobbes nå 24 timer i døgnet for å avdekke feil og risikoer for raskest mulig å finne årsaken til krisen i Norges dyreste jernbanesatsing. Bane Nor håper fortsatt de kan åpne Follo-banen for trafikk 1. februar.

Stridens kjerne. Blixtunnelen på Follobanen. Foto: Nicolas Tourrenc, Bane NOR

Bane Nor og Follobanens folk jobber seg systematisk gjennom tunnelen for å finne årsaken til feilene i nye Follobane- tunellen. Norges dyreste jernbanesatsing med en prislapp på nesten 37 milliarder. Ønsket er og fortløpende kunne eliminere risikoer til man finner den direkte årsaken. Det finnes fortsatt håp å kunne åpne Follobanen for trafikk 1. februar, uttalte konserndirektør Stine Undrum i Bane NOR under torsdagens pressekonferanse.  

Mye av dagens pressekonferanse dreide seg om Norconsult-rapporten som ble ferdig i oktober. Men svarene mange ventet på uteble, og de fremmøte journalistene måtte vente til offentliggjøringen fredag med å få svar på direkte funn i rapporten. Det ble også vist til SINTEF´s gjennomgang av arbeidet som er gjort. Der kom det frem at deler av skinnegangen må gjennomgås etter at det ble funnet svikt ved skjøtene.

Problemet med returstrømmen stod nok en gang i fokus på dagens pressekonferanse. Og prosjektdirektør for Follobanen, Per David Borenstein, ønsket ikke å svare på de mange tekniske spørsmålene som kom, her henviste han til teknisk spesialkompetanse som ikke var til stede på pressekonferansen. Det var to løsninger for hvordan returstrømmen skulle hentes tilbake i anlegget, men Borenstein ønsket ikke å spekulere i om de hadde gått for feil løsning. Dette mente han var et hypotetisk spørsmål.

Konserndirektør Stine Undrum i Bane NOR understreket at alle funn som medførte utbedringer og merkostnader, kommer til å bli en garantisak mellom Bane Nor og den spansk-italienske entreprenøren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer