For en dag det ble – da «Eventyrtoget» kjørte årets viktigste togtur!

Aldri har vel så mange spente barn strømmet gjennom togkupeene som sist lørdag da ansatte og frivillige i togselskapet SJ Norge arrangerte tur til Namsskogan familiepark for kreftsyke barn og deres familier. 

SJ ansattes initiativ om å lage et eget «Eventyrtog» for Barnekreftavdelingen Trøndelag, satte en hel landsdel i fyr og flamme, alle ville bidra til at over hundre barn og voksne skulle få en aldeles fantastisk dag om bord i toget. Målet var Namsskogan Familiepark med ville dyr, bjørne-is og lekeaktiviteter for hele familien. Det ble en drømmedag av de sjeldne, og lokfører Martin Hunstad Hagen som hadde fått ideen til dette, satt foran i toget og sørget for trygg transport hele veien frem til unike opplevelser. Han fikk til slutt følge av tre andre frivillige lokførere som sørget for at barna fikk grundig informasjon om hvordan man håndterte en stor og tung doning som tross alt et tog er.  

–Da vi i ledergruppen fikk høre om den gode ideen til lokfører Martin, var vi ikke i tvil, «Eventyrtoget» skulle bli virkelighet. Det var en stor glede for oss i SJ å kunne bidra til at familiene fikk litt pusterom og en god opplevelse, sier direktør Rikke Lind i SJ Norge.

I helga lånte SJ Norge ut et togsett, og i samarbeid med Barnekreftforeningen Trøndelag, ble årets viktigste togtur gjennomført. Dugnadsinitiativet «Eventyrtoget» kjørte fra Trondheim S til Namsskogan Familiepark. I alt 22 frivillige fra SJ´s ansatte hadde satt av dagen til dette viktige arrangementet. Om bord var kreftrammede barn og deres familier. Det ble tid til mye underholdning underveis, tryllekunstneren og ballongklovnen Boye Hoseth laget figurer, det ble tid til å dele ut gaver fra de mange titalls giverne, og toget var for anledningen dekorert med mange bjørnebilder. Kanskje ikke så rart, for en av de barna skulle møte denne dagen var brunbjørnen Odin. En skikkelig kjempe på over 300 kilo og pappa til Bjørn og Søs. For de som hadde lyst på noe ekstra godt denne dagen ble det mulighet til å få seg en egen «Bjørn-is». Og mens vi er inne på bjørner. Brannbamsen og maskoten «Bjørnis» til Trondheim Brannvesen hadde tatt turen for å glede barna når de kom frem til Namsskogan. Han er superkjendis i Trøndelag. Det samme hadde maskotene «Gullis» til Barnekreftforeningen og «Jette» til SJ, så det manglet ikke på «kosedyr» i alle størrelser. Dagens yngste frivillige var Signe. Hun hadde blitt med mormor på jobb, og skulle være minikonduktør denne dagen. Hun ble vel litt maskot hun også.  

Givergleden var enorm. Det kom inn bidrag fra fjern og nær til turen. Foto: privat/SJ
Gjengen avv frivillige fr SJ med superkjendisen «Bjørnis» Foto: privat

–Dette ble en uforglemmelig dag, og at da alle ble spurt hva de synes hadde vært det best med turen, svarte alle i kor at det var togturen. Det varmer jo oss som frivillige fra SJ littekstra. Vi hadde satt av en egen hvilevogn om noen av barna skulle bli sliten. Den stod tom hele turen, og det sier vel noe om engasjementet. Takk til de mange sponsorer som støttet prosjektet som busselskapet Nobina, Turbuss 1, Norske Jernbaneforbund, Togservice, Rosenborg Ballklubb og mange, mange flere som var med og støttet opp om dette fantastiske arrangementet. Her var det mange glade barn som fikk en flott pust i bakken i en ellers utfordrende hverdag, sier Anne Mette Bue, gruppeleder og dagens koordinator mellom sponsorer og frivillige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Seline – stolt lokfører med mye ansvar

Bli med oss på en togtur med lokfører Seline Andersen i SJ. 27-åringen fra Kongsberg har utsjekk på fem forskjellige lokomotivtyper, og innrømmer at hun har fått skjelven bare en gang, og det var når en kvinne stod mitt i sporet på innkjøringen til Hamar. Det ble en kraftig nødbrems, og en litt tankefull hjemtur […]

Les mer

Bane NOR ønsker 11 ferske milliarder for å opprettholde forventningene

Ny rapport fra Bane NOR avslører enorme økninger i behovet for langsiktig vedlikehold og fornyelse av jernbaneanlegg. Over en femtedel av anleggene trenger fornyelse gjennom de neste 12 årene. Kostnadene er beregnet til cirka 11 milliarder, skriver Bane NOR i pressemelding. –Dette er årsaken til at vi nå ber om mer penger til vedlikehold. Årets […]

Les mer

Når går toget?

Bane NOR tilbyr nå alle å sette opp sin egen informasjonsskjerm hvor du kan få opp togtider og driftsinformasjon i sanntid i det området skjermen står eller brukes. Bakgrunnen for at dette nå er blitt en realitet er at mange bedrifter har spurt om denne type service. Alt du behøver er en skjerm, og kunnskapen […]

Les mer