Flere avganger med direktetog mellom Oslo og Stockholm etter omfattende banearbeider

Fra og med mandag 21. august økte SJ antall direktetog på linjen mellom Stockholm-og Oslo fra 2 til 5 avganger på mandager til og med fredag.

Sommerens store banearbeider langs banen har gitt lengre reisetider og færre avganger. Banearbeidet ble avsluttet 20. august, og SJ valgte derfor å øke antall Stockholm-Karlstad-Oslo avganger fra mandag 21. august med både ekspresstog og InterCity-tog, fra 2 til 5 avganger i hver retning. Det fordeler seg på 3 ekspresstog og 2 Intercitytog. På lørdager er det 3 turer og på søndager økes trafikken til 4 turer.

–Stockholm-Karlstad-Oslo var før pandemien en av de linjene innenfor SJ hvor reisene økte mest. Vår ambisjon har vært, og er fortsatt i fremtiden, å forsøke ytterligere å øke antall avganger. Vi er godt klar over at fleksible, effektive og bærekraftige reiser legger til rette for møter både i næringslivet og blant privatpersoner, derfor er det gledelig at vi nå kan starte trafikken til og fra Karlstad på nytt, sier Martin Drakenberg, virksomhetsleder i SJ.

Martin Drakenberg i SJ. Foto: SJ

Videre avganger Karlstad-Stockholm

SJ jobber for tiden med å forbedre reisetiden Stockholm-Oslo på den allerede eksisterende infrastrukturen. Det finnes også undersøkelser som viser at en tur mellom Stockholm og Oslo kan ta ca 3 timer, i så fall er det nødvendig med ny infrastruktur.

På vei til Stockholm Foto: Stefan Nilsson SJ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer