Fersk undersøkelse bekrefter at flere vil ta toget

En australsk forskningsrapport fra desember 2022, konkluderer med at flere mennesker ønsker å benytte seg av tog i fremtiden. Presset på miljø og levekostnadene oppgis som to av flere grunner. 66 prosent svarer at de ser på tog som den mest bærekraftige transportmåten.

Få om ingen har så langt gjort forskning på endrede transport og passasjermønster etter at pandemien er erklært over i store deler av verden. Derfor måtte tog24.no helt til Australia for å finne fersk forskning om temaet.

I den australske undersøkelsen, ble det konkludert med at bruken av jernbane var i endring. Brukere som deltok i undersøkelsen svarte at personlig økonomi, bærekraftsfordelene, økt frekvens på tjenestene, og bekvemmelighetene, var årsaker til at flere ville ta toget. Et av de større funnene som kom frem, var at så mange som 66 prosent av respondentene ser på jernbane som den mest bærekraftige transportmåten.

Les også: https://www.tog24.no/togpassasjerene-pa-vei-tilbake-etter-pandemien/

Forskningsrapporten hadde 2500 storbyinnbyggere i Sydney, Melbourne, Adelaide, Perth og Brisbane som respondenter, og det var Australasian Railway Association (ARA) som stod som oppdragsgiver.

Undersøkelsen fant også andre årsaker til at folk sannsynligvis ville bruke jernbane mer i løpet av de neste seks månedene. Ønsker om å komme seg mer ut, økte energi og drivstoffpriser, trafikkbelastninger og parkeringsavgifter var andre nøkkelfaktorer som kom frem som årsaker til at flere kom til å velge tog i den nærmeste fremtid.

–Når levekostnadene fortsetter å stige, tilbyr jernbane et flott alternativ for å lette presset på husholdningenes budsjett og unnslippe et økt trafikkbilde på veiene våre, forteller administrerende direktør for ARA, Caroline Wilkie.

Wilkie forteller videre at bransjen har investert betydelig beløp og ressurser på å gi kundene bedre reiseopplevelser igjennom hele pandemiperioden. Ifølge Wilkie lærte man mye om at så enkle grep som god hygiene, og bedre plass om bord er noe passasjerene ser som fordeler, og som kan være med å få folk raskt tilbake til tog som transportmiddel.

Her kan du lese mer om undersøkelsen:

https://ara.net.au/wp-content/uploads/ARA-Return-to-Rail-Research-Insights-2022.pdf

Fakta om togtransport i Australia:

https://en.wikipedia.org/wiki/Rail_transport_in_Australia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer