Fersk undersøkelse bekrefter at flere vil ta toget

En australsk forskningsrapport fra desember 2022, konkluderer med at flere mennesker ønsker å benytte seg av tog i fremtiden. Presset på miljø og levekostnadene oppgis som to av flere grunner. 66 prosent svarer at de ser på tog som den mest bærekraftige transportmåten.

Få om ingen har så langt gjort forskning på endrede transport og passasjermønster etter at pandemien er erklært over i store deler av verden. Derfor måtte tog24.no helt til Australia for å finne fersk forskning om temaet.

I den australske undersøkelsen, ble det konkludert med at bruken av jernbane var i endring. Brukere som deltok i undersøkelsen svarte at personlig økonomi, bærekraftsfordelene, økt frekvens på tjenestene, og bekvemmelighetene, var årsaker til at flere ville ta toget. Et av de større funnene som kom frem, var at så mange som 66 prosent av respondentene ser på jernbane som den mest bærekraftige transportmåten.

Les også: https://www.tog24.no/togpassasjerene-pa-vei-tilbake-etter-pandemien/

Forskningsrapporten hadde 2500 storbyinnbyggere i Sydney, Melbourne, Adelaide, Perth og Brisbane som respondenter, og det var Australasian Railway Association (ARA) som stod som oppdragsgiver.

Undersøkelsen fant også andre årsaker til at folk sannsynligvis ville bruke jernbane mer i løpet av de neste seks månedene. Ønsker om å komme seg mer ut, økte energi og drivstoffpriser, trafikkbelastninger og parkeringsavgifter var andre nøkkelfaktorer som kom frem som årsaker til at flere kom til å velge tog i den nærmeste fremtid.

–Når levekostnadene fortsetter å stige, tilbyr jernbane et flott alternativ for å lette presset på husholdningenes budsjett og unnslippe et økt trafikkbilde på veiene våre, forteller administrerende direktør for ARA, Caroline Wilkie.

Wilkie forteller videre at bransjen har investert betydelig beløp og ressurser på å gi kundene bedre reiseopplevelser igjennom hele pandemiperioden. Ifølge Wilkie lærte man mye om at så enkle grep som god hygiene, og bedre plass om bord er noe passasjerene ser som fordeler, og som kan være med å få folk raskt tilbake til tog som transportmiddel.

Her kan du lese mer om undersøkelsen:

https://ara.net.au/wp-content/uploads/ARA-Return-to-Rail-Research-Insights-2022.pdf

Fakta om togtransport i Australia:

https://en.wikipedia.org/wiki/Rail_transport_in_Australia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer