Erfaren mediemann blir konsernsjef for Bane NOR

Thor Gjermund Eriksen blir nye konsernsjef i Bane NOR. Eriksen kommer fra jobben som direktør for Norsk Tipping. Han har lang ledererfaring, og har siden starten som journalist vært både redaktør, politiker og konsern- og kringkastingssjef.

Thor Gjermund Eriksen har lang erfaring fra norsk media. Han startet som journalist i Dagbladet i 1995, etter det har han hatt mange lederroller både i Dagbladet, Aftenposten og A-media. I 2012 ble han kringkastingssjef. Han har også hatt politiske verv i SV, og var personlig rådgiver for Erik Solheim før han senere ble medlem av Arbeiderpartiet og byrådssekretær for dagens byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen. Eriksen er fra Høybråten i Oslo, og er som Raymond Johansen kjent som en god forkjemper for Groruddalen.

–På lik linje med Norsk Tipping har Bane Nor en viktig samfunnsoppgave. Å lede jobben med å sikre god og framtidsrettet infrastruktur på jernbanen i Norge er spennende og noe jeg har valgt å takke ja til, sier Eriksen til Norsk Tippings egne nettsider.

Nyvalgt styreleder i Norsk Tipping, Sylvia Brustad, beklager avgjørelsen.

–Det er trist for både styret og de ansatte at Thor Gjermund slutter. Han har gjort en veldig god jobb i den tiden han har ledet selskapet, og vi skulle veldig gjerne sett at han ble lenger hos oss. Vi ønsker ham lykke til i ny jobb, sier Brustad til Norsk Tippings nettsider.

Det var E24 som først meldte om overgangen fra Norsk Tipping til Bane NOR. Det fremgår av en børsmelding onsdag formiddag. Den tidligere kringkastingssjefen i NRK tar over topplederrollen 1. november 2023. Som ny konsernsjef vil han også tiltre som styreleder i Bane NOR Eiendom, skriver E24.

Tor Gjermund Eriksen blir ny konsernsjef for Bane NOR Foto: Norsk Tipping

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer