Enorme investeringer i nye T-banevogner frem mot 2030

Sporveien skal kjøpe inn 20 nye T-banevogner med opsjon på 90 til. De 20 første vognene skal være klare til åpningen av Fornebubanen i 2029. Verdien av den første anskaffelsen kan løpe opp mot 8,5 milliarder kroner ifølge anbudskonkurransen som ble offentliggjort fredag.

Oppdragsgiver Sporveien har til hensikt å anskaffe en primærleveranse av minimum 20 metrokjøretøyer for levering i perioden 2028 til 2029, med opsjon på ytterligere 90 kjøretøy. Det er allerede satt i gang et anskaffelsesprosjekt som skal gå frem mot 2027/28. Planlagt kontraktsinngåelse vil etter planen skje i første halvdel av 2024, skriver Sporveien på sine sider.

T-banenettet til Oslo skal utvides med en ny 8 km forlengelseslinje til Fornebu, prosjekt Fornebubanen. For å få til denne utvidelsen behøver man flere T-banekjøretøy. I anskaffelsen ligger også et moderne CBTC-signalsystem. Og i slutten av forrige uke ble prosjektet lagt ut på DOFFIN, som er anskaffelses-siden alle statlige etater og myndigheter bruker.

Styrker T-bane for å minske biltrafikken

Staten og lokale myndigheter har felles ambisiøse planer for å absorbere all fremtidig vekst i passasjermobilitet uten å øke biltrafikken. Det er derfor behov for et omfattende opsjonsprogram for å møte videre generell vekst av Oslo T-bane, og det kan være aktuelt å øke antall kjøretøy med inntil totalt 110 kjøretøy. De nye kjøretøyene heter M4000. M4000-kjøretøyene vil ikke erstatte den eksisterende MX3000-flåten, men skal operere parallelt med de eksisterende metrokjøretøyene.

Det satses på T-baner i Oslo for å avlaste biltrafikken. Illustrasjon: Sporveien

Vedtak om finansiering

Det er allerede gjort vedtak om en investeringsplan i bystyret. Vedtak gir rom for å kjøpe inn 20 vognsett av tre vogner, men med mulighet for å utvide bestillingen til 29 dersom det kommer på plass finansiering reforhandlinger av Oslopakke 3. I tillegg legges det opp til opsjon i avtalen om å kjøpe inn ytterligere 80 vognsett, som skal dekke fremtidige behov for oppgraderinger og utskiftninger av T-baneparken.

Fakta om Fornebubanen:

• Fornebubanen er ny T-banestrekning mellom Fornebu og Majorstuen
• Fra Majorstuen fortsetter Fornebubanen videre mot sentrum og østover
• Strekningen er på ca. 7,7 kilometer
• Hele strekningen går i tunnel
• Det skal bygges seks nye T-banestasjoner mellom Majorstuen og Fornebu
• Reisetiden fra Fornebu til Majorstuen er beregnet til 12 minutter

En visuell reise med Fornebubanen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer