Endelig settes Follobanen i drift, dette skjer 5. mars

5. mars settes Follobanen i drift. Etter ti intense uker med å rette feil og mangler, kan Bane NOR endelig ønske alle togreisende tilbake.

Dette ble bestemt i et møte mellom Jernbanedirektoratet, Vy og Bane NOR i dag, fredag 24. Februar.  

–Det har vært krevende uker for de som har reist mellom Ski og Oslo S. Jeg vil takke alle pendlere og reisende på Østfoldbanen som har vært tålmodige med oss disse ukene. Jeg vil også takke Vy for godt samarbeid underveis. Nå er vi trygge på at Follobanen er klar for togtrafikk igjen, og det er jeg veldig glade for, sier Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR.

Alt i rute

Fra 5. mars blir rutetilbudet på Follobanen og Østfoldbanens lokallinje det samme som det var da Bane NOR åpnet 11. desember 2022. Det betyr at det kjøres med full trafikk fra søndag 5. mars. Fram til da fortsetter testkjøringen og ferdigstillingen av anlegget. 

Dagens lykkeligste mann. Nå kan konserndirektør i Bane NOR Gorm Frimannslund, endelig love åpning av Follobanen. Foto: Bane NOR

Det har blitt kjørt mange hundre testturer med tog gjennom Blixtunnelen, og dette skal fortsette frem til banen åpnes på nytt. Det kjøres intensivt med tre doble togsett i 200 km/t. I tillegg fortsetter arbeidet med å analysere alle målinger som gjøres inn mot 5.mars.
 
–Det er mye data som nå gås gjennom manuelt. Vi fortsetter å gå gjennom analysene fram til åpning, og jobber videre med dette etter at vi åpner, sier Frimannslund.

Bane NOR forsikrer alle sine reisende med Follobanen at det nå er trygt å kjøre tog gjennom Blixtunnelen, og det har vært gjennomført et omfattende test- og måleprogram i tunnelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer