Endelig settes Follobanen i drift, dette skjer 5. mars

5. mars settes Follobanen i drift. Etter ti intense uker med å rette feil og mangler, kan Bane NOR endelig ønske alle togreisende tilbake.

Dette ble bestemt i et møte mellom Jernbanedirektoratet, Vy og Bane NOR i dag, fredag 24. Februar.  

–Det har vært krevende uker for de som har reist mellom Ski og Oslo S. Jeg vil takke alle pendlere og reisende på Østfoldbanen som har vært tålmodige med oss disse ukene. Jeg vil også takke Vy for godt samarbeid underveis. Nå er vi trygge på at Follobanen er klar for togtrafikk igjen, og det er jeg veldig glade for, sier Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR.

Alt i rute

Fra 5. mars blir rutetilbudet på Follobanen og Østfoldbanens lokallinje det samme som det var da Bane NOR åpnet 11. desember 2022. Det betyr at det kjøres med full trafikk fra søndag 5. mars. Fram til da fortsetter testkjøringen og ferdigstillingen av anlegget. 

Dagens lykkeligste mann. Nå kan konserndirektør i Bane NOR Gorm Frimannslund, endelig love åpning av Follobanen. Foto: Bane NOR

Det har blitt kjørt mange hundre testturer med tog gjennom Blixtunnelen, og dette skal fortsette frem til banen åpnes på nytt. Det kjøres intensivt med tre doble togsett i 200 km/t. I tillegg fortsetter arbeidet med å analysere alle målinger som gjøres inn mot 5.mars.
 
–Det er mye data som nå gås gjennom manuelt. Vi fortsetter å gå gjennom analysene fram til åpning, og jobber videre med dette etter at vi åpner, sier Frimannslund.

Bane NOR forsikrer alle sine reisende med Follobanen at det nå er trygt å kjøre tog gjennom Blixtunnelen, og det har vært gjennomført et omfattende test- og måleprogram i tunnelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Norske Vy dropper mer nattogkjøring i Sverige – må få bedre betalt

Ifølge det svenske nettstedet Järnvägar.nu har norske Vy gitt opp å kjøre nattog nordover i Sverige. For lite økonomisk kompensasjon skal være en av grunnene. Nå må SJ inn å overta. Norske Vy har gitt fra seg nattogtilbudet mellom Stockholm og Umeå med begrunnelsen at pandemien slukket lyset for kundevekst, materiellet var for dårlig, og […]

Les mer

EM, allerede en suksess for den tyske jernbanen

Åttendelsfinalene er i gang, men allerede nå kan EM kalles en suksess for den tyske jernbanen. Over tre millioner passasjerer har reist med Deutsche Bahns Intercitytog den først uken av EM i fotball. Og i følge UEFAS offisielle samarbeidspartner Deutsche Bahn, så har aldri så mange tog vært satt inn for en stor internasjonal fotballturnering […]

Les mer

Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner.  Ifølge Mail […]

Les mer