Endelig settes Follobanen i drift, dette skjer 5. mars

5. mars settes Follobanen i drift. Etter ti intense uker med å rette feil og mangler, kan Bane NOR endelig ønske alle togreisende tilbake.

Dette ble bestemt i et møte mellom Jernbanedirektoratet, Vy og Bane NOR i dag, fredag 24. Februar.  

–Det har vært krevende uker for de som har reist mellom Ski og Oslo S. Jeg vil takke alle pendlere og reisende på Østfoldbanen som har vært tålmodige med oss disse ukene. Jeg vil også takke Vy for godt samarbeid underveis. Nå er vi trygge på at Follobanen er klar for togtrafikk igjen, og det er jeg veldig glade for, sier Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR.

Alt i rute

Fra 5. mars blir rutetilbudet på Follobanen og Østfoldbanens lokallinje det samme som det var da Bane NOR åpnet 11. desember 2022. Det betyr at det kjøres med full trafikk fra søndag 5. mars. Fram til da fortsetter testkjøringen og ferdigstillingen av anlegget. 

Dagens lykkeligste mann. Nå kan konserndirektør i Bane NOR Gorm Frimannslund, endelig love åpning av Follobanen. Foto: Bane NOR

Det har blitt kjørt mange hundre testturer med tog gjennom Blixtunnelen, og dette skal fortsette frem til banen åpnes på nytt. Det kjøres intensivt med tre doble togsett i 200 km/t. I tillegg fortsetter arbeidet med å analysere alle målinger som gjøres inn mot 5.mars.
 
–Det er mye data som nå gås gjennom manuelt. Vi fortsetter å gå gjennom analysene fram til åpning, og jobber videre med dette etter at vi åpner, sier Frimannslund.

Bane NOR forsikrer alle sine reisende med Follobanen at det nå er trygt å kjøre tog gjennom Blixtunnelen, og det har vært gjennomført et omfattende test- og måleprogram i tunnelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer