Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger.

–Det nærmer seg gjenåpning av Randklev bru, mandag 29. april og onsdag 1. mai planlegger vi å løfte de to bruelementene fra land og på brua igjen med megakrana, bekrefter presseansvarlig Anne Kirkhusmo i Bane NOR.

Bane NOR bekrefter altså i dag at mandag til uken starter løftingen av de gigantiske bruelementene som har ligget på land siden uværet «Hans» rev i stykker fundamentene til den 172,5 meter lange fagverkbrua bygd i stål. Den består av tre like lange spenn, og hvor to av dem ble berørt da uværet slo til i fjor høst.  Brua ble bygd i 1957 og er direktefundamentert på elvebunnen. Det er et av de to fundamentene som nå er gjenoppbygget og skal ifølge Bane NOR tåle 200-årsflommen med bra margin. Tog24 skrev i en tidligere sak at allerede i november ble det klart at bruelementene kunne gjenbrukes. Siden da har alle involverte jobbet på spreng med å reparere skadene, gjennom utbytting eller retting av delene som er deformert. Skadene er i hovedsak samlet i endene av bruspennene der de havnet i elva, og der de ble revet løs. Den siden av bruspennene som sto igjen fikk også skader som følge av kreftene som var i sving.

Hver av bruspennene som nå kommer på plass til uka veier 270 tonn, og for å løse dette gigantløftet har verdens største beltegående kran tålmodig ventet siden den ble fraktet på plass i fjor høst. Nå skal kjempen i aksjon igjen, og med en kapasitet på løft opp mot 1200 tonn bør 2×270 tonn ikke by på særlige problemer. Den har jo gjort dette før, og da med større usikkerhet enn nå.

Tog24 vet at det allerede denne uken skal vær et nytt møte i den koordinerende gruppen som er ansvarlig for gjenåpningen av Randklev-forbindelsen. Ifølge SJ er det nå bestemt at det første offisielle gjennomgående toget skjer onsdag 22. mai.

–Endelig! Vi er veldig godt fornøyde. Ryddige prosesser og god dialog med Bane NOR hele veien. Ukentlige møter har gjort det mulig for oss å forberede starten så bra som mulig. Vi har allerede lagt ut billettere for salg, og 22. mai går første tog (43) fra Oslo S klokken 08:02, forteller direktør for operasjon og sikkerhet i SJ, Steinar Olsen.

I elveløpet har det vært jobbet med å bygge en nytt brufundament i vinter. På land har et gedigent telt huset arbediene med selve bruspennene. Det er løftet av disse som starter kommende mandag og jobben med å få disse på plass vil vare ut uka.
Dronefoto: Sjøentreprenørene

One thought on “Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer