Direktetog på Rørosbanen mellom Trondheim og Oslo i sommer

I perioden 2. mai til 1. septemer i 2023, skal SJ kjøre gjennomgående togruter Oslo-Trondheim på Rørosbanen. Det betyr uten togbytte på Hamar, og spart tid for togpassasjerene. Blir interessen stor nok, ser SJ på muligheten til og la ordningen gjelde hele året.

–For alle som reiser til og fra Oslo med Rørosbanens tog, har det lenge vært et ønske om å slippe bytte av tog på Hamar. Derfor kjører vi direktetog i perioden 2. mai til 1. september. Er interessen stor for å reise med disse direktetogene, vil vi se på mulighetene for at dette blir faste avganger hele året, sier direktør i SJ Norge, Rikke Lind.

Les også: https://www.tog24.no/verdensarven-har-fatt-nyoppusset-stasjon-til-paske/

Dette skjer med de nye bimodaletogtypene, Type 76 som har gått fast på Rørosbanen mellom Trondheim og Hamar siden desember i fjor. Sammenlignet med de gamle togene av type 92 er disse nye togene en ny verden for de reisende. De bimodale togene, er de første av sitt slag i Norge, men kom allerede i 2020 til landet. Denne togtypen er konstruert som et elektrisk tog, men har mulighet til å bytte fra elektrisk til dieseldrift når de trafikkerer ikke-elektrifiserte strekninger.

–Togene har kapasitet til nesten dobbelt så mange passasjerer som dagens tog. Og type 76, som den også kalles, er et moderne tog som med ekstra god plass. De reisende vil oppleve at det er mindre støy fra togene, samt plass til flere sykler og bagasje, sier Lind.

Fakta – Hva er bimodale tog?

Dette er den første bimodale togtypen i Norge. De er grunnleggende konstruert som rent elektrisk, og er også klassifisert som det, men har i tillegg mulighet til å bytte fra elektrisk til dieseldrift ved bruk på ikke-elektrifiserte strekninger. Da blir strømmen til banemotorene levert fra en egen vogn som inneholder dieselmotor og generator. De omtales også som «hybride», men når man snakker om hybride kjøretøyer så går det som regel ut på at kraften til hjulene veksler tilnærmet sømløst mellom å hentes fra den mekanisk drivlinja og fra strøm lagret i batterier. Med bimodale tog velger man enten å kjøre med strøm fra kontaktledning, eller fra generatoren.

De nye bimodale togene som trafikkerer Rørosbanen. Foto: SJ

One thought on “Direktetog på Rørosbanen mellom Trondheim og Oslo i sommer”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer