Det kan bli eget togstopp på Polarsirkelen

I 2025 kan du for første gang gå av toget på Polarsirkelen hvis SJ Norge får det som de vil. De har nylig sendt et brev til Bane NOR om å få åpnet et eget stoppested for Nordlandsbanen ved Polarsirkelsenteret. Bane NOR har allerede svart at dette er interessant, og ser nå på muligheten til å få dette til.

–Vi ser nå på mulighetene for et slikt togstopp ved Polarsirkelen. Dette er en type initiativ vi i Bane NOR setter stor pris på, og vil berømme SJ for den jobben de gjør sammen med andre togselskaper med å fornye synet på norsk togdrift. Vi heier på initiativet, og mener det kan være mulig å få dette til i løpet av R25 (2025) slik SJ og Rikke Lind nå har kommet med forslag om, sier Henning Scheel, konserndirektør for kunde og marked  i Bane NOR.

Henning Scheel, konserndirektør for kunde og Marked i Bane NOR er positiv til nytt stopp på Polarsirkelen Foto: Bane NOR

Daglig forbi polarsirkelvardene

Alle Nordlandsbanens tog krysser hver dag Polarsirkelen, noe som er en spektakulær opplevelse for turister fra både inn- og utland. Nå mener SJ at det ville vært enda mer spektakulært om togene stoppet slik at de reisende fikk gå av toget for å ta bilder og oppleve utsikten og naturen.

–Polarsirkelsenteret, med over 160 000 besøkende i året, ligger her og har åpent fra 1. mai til midten av oktober. I dag må alle besøkende kjøre bil eller buss for å besøke senteret. Mange av disse kunne reist klimavennlig med tog om det var holdeplass for togstopp her, sier Rikke Lind, direktør i SJ Norge.

SJ har hatt stor suksess med stasjonsåpningen på Kvitfjell og utviklingen av skitoget denne vinteren. Det er denne suksessen som gjorde at ideen om noe lignende kunne skje ved passeringen Saltfjellet og Polarsirkelen.

Rikke Lind holdt torsdag et lengrte innlegg på Togprat23 om sine suksesser og satsinger fremover Foto: Frode Pedersen

Nytt stopp?

Ut fra informasjon og bilder tog24 har fått tak i, skal det ha vært mulig for tog å stoppe ved «støtta» frem til like etter tusenårsskifte, men det var så langt vi kjenner til ingen plattform tilgjengelig slik det nå er snakk om å få til.  Det finnes muligheter for at vi her blander sammen sommerstoppene som ble gjennomført frem til 2004 ved gamle Hjartåsen stasjon. Her kan vi oppfordre våre lesere til å komme med utfyllende informasjon. 

Tatt av en av Nordlandsbanens konduktører for 20 år siden.
Foto: Roar G. Nilsson
Fra Jernbanestyrets tur over Saltfjellet i 1953 med lok 26. Foto: Norsk Jernbanemuseum

–Togstopp vil også øke attraktiviteten til Nordlandsbanen som turiststrekning, samtidig som også lokale og innenlandske besøkende til Polarsirkelsenteret kan reise med tog for å oppleve polarsirkelen og Polarsirkelsentere, forteller Lind.

Polarsirkelsenteret en opplevelse i seg selv

Like ved «varden» eller støtta om du vil, ligger Polarsirkelsenteret på 66° 33’ N. Det spesielle bygget er utformet slik for å tilpasses naturen rundt. Og er du interessert i frimerker, eller ønsker et spesielt stempel på merkene dine, ligger det et eget «brevhus» der alle postkort blir stemplet med et eget polarsirkelstempel. Det særegne bygget huser både kafe og suvenirbutikk.

Hvis det blir mulighet for å stoppe her med toget kan du enten gjøre vendereis herfra, eller vente på neste nordgående tog for å fortsette reisen med Nordlandsbanen helt til Bodø. Det finnes også fine vandremuligheter ut fra Polarsirkelsenteret, og når du først er i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark kan vel et besøk til Norges største isbre gjøre oppholdet i dette området enda mer spektakulært. Nasjonalparken har også rester av samiske bosetninger helt tilbake til 800-tallet, og det er funnet spor etter tamreindrift i området tilbake til Middelalderen.

Du kan lese mer om dette her:

2 thoughts on “Det kan bli eget togstopp på Polarsirkelen

  1. Det er vel og bra at det stoppes der, men både på Bolna og Hjartåsen burde det vært stopp. Det er mange fjellvandrere som har disse som start/endepunkt for fjellturer. I beste fall enkelte perioder sommer og vinter. Foreslår stopp ved signal.

  2. Spørsmålet er hvor lenge toget kan vente på strekningen på at turistene kommer tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer