De mest luksuriøse togturene i verden – her starter reisen

Drømmer du om å reise rundt i verden med tog? Da kan du begynne turen med et besøk på nettsidene hos «The Society of International Railway Travelers». At det finnes så mye vakkert på, og langs skinner, kan overraske selv den mest bereiste globetrotter. 

The Society of International Railway Traveleres (IRT) er et familieeid reisebyrå som har spesialisert på de vakreste skinnegående reiser du ikke trodde eksisterte. De opererer over hele verden, og som vin- og matelskere har sine bibler med utgivelser hvert år, gjør også dette «reisebyrået» noe tilsvarende. De samler også inn inntrykk via sine kunder, og driver sin egen blogg som de har kalt «spor 25». Selskapet drives og eies av togelskerne Owen og Eleanor Hardy, og ble startet tilbake i 1983. Da jobbet begge som journalister, men sa opp jobbene for å starte togmagasinet «The International Railway Traveler» fra soverommet som de selv sier. I dag har dette vokst til et et lite reiseimperium etter modell av en koselig småby, -som tilbyr det meste.

Tog24 har gjennomgått deres hundre siders brosjyre, som er lett å laste ned kostnadsfritt på nett. Konklusjon: Verden er full av folk som reiser mye, langt og dyrt med tog. Det vi savnet er reportasjer fra våre mange spektakulære høyfjellsbaner for eksempel. Nå skal det sies at de har med Bergensbanen i reisetilbudet sitt, men siden de operer mest i luksussegmentet må vel vi i Skandinavia vente litt før kravene til absolutt komfort blir oppfylt. Tapastallerkener i plast og jubileumsburgere fra et nærreist Dovre til tross.

Brosjyren, som er en resiehåndbok i togturer.
Owen og Eleanor Hardy som startet sitt eget togeventyr i 1983. Foto brosjyre IRT

https://www.irtsociety.com/trains/

Våre egne mektige høyfjellsbaner

For de som ønsker å reise hundre prosent miljøvennlig, det vil si med elektrisk tog, blir det nok vanskelig og finne samme bredde i togtilbudet. Ofte er strekningene som ligger i de lange spektakulære togreisene trafikkert med eldre store diesellokomotiver. En av disse strekningen er for eksempel vår egen, -Nordlandsbanen. Kåret til en av de mektigste og flotteste strekninger i verden, selvsagt sammen med Bergensbanen. Nordlandsbanen, eller «The Arctic Express» som den er blitt døpt til av BBC i et nylig lansert reiseprogram ledet av globetrotteren Nick Knowles «The Railway adventures of a lifetime». Fantastisk Norgesreklame, og at det å reise med tog også kan bety fantastiske opplevelser langs linja.

Se episoden her:

https://app.shift.io/…/28cf3afb-78d8-4e2b-abad…

Vi har samlet noen spennende lenker som alle kan inspirere til å tenke litt ut av flyferieboksen. Mye av dette er veldig kostbart, men planlegger man godt, stapper litt ekstra på sparegrisen, så lar mye seg realisere med god planlegging og litt horisont. Om du ikke ønsker å bruke byrået vi her omtaler, er det jo alltids lov å låne ideer. Stadig flere av oss er jo blitt ganske dyktige på å være vårt eget reisebyrå, og for mange går det til og med sport i å legge opp sine egne utflukter. 

Slik blir Bergensbanen presentert på nettsidene til IRT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer