De mest luksuriøse togturene i verden – her starter reisen

Drømmer du om å reise rundt i verden med tog? Da kan du begynne turen med et besøk på nettsidene hos «The Society of International Railway Travelers». At det finnes så mye vakkert på, og langs skinner, kan overraske selv den mest bereiste globetrotter. 

The Society of International Railway Traveleres (IRT) er et familieeid reisebyrå som har spesialisert på de vakreste skinnegående reiser du ikke trodde eksisterte. De opererer over hele verden, og som vin- og matelskere har sine bibler med utgivelser hvert år, gjør også dette «reisebyrået» noe tilsvarende. De samler også inn inntrykk via sine kunder, og driver sin egen blogg som de har kalt «spor 25». Selskapet drives og eies av togelskerne Owen og Eleanor Hardy, og ble startet tilbake i 1983. Da jobbet begge som journalister, men sa opp jobbene for å starte togmagasinet «The International Railway Traveler» fra soverommet som de selv sier. I dag har dette vokst til et et lite reiseimperium etter modell av en koselig småby, -som tilbyr det meste.

Tog24 har gjennomgått deres hundre siders brosjyre, som er lett å laste ned kostnadsfritt på nett. Konklusjon: Verden er full av folk som reiser mye, langt og dyrt med tog. Det vi savnet er reportasjer fra våre mange spektakulære høyfjellsbaner for eksempel. Nå skal det sies at de har med Bergensbanen i reisetilbudet sitt, men siden de operer mest i luksussegmentet må vel vi i Skandinavia vente litt før kravene til absolutt komfort blir oppfylt. Tapastallerkener i plast og jubileumsburgere fra et nærreist Dovre til tross.

Brosjyren, som er en resiehåndbok i togturer.
Owen og Eleanor Hardy som startet sitt eget togeventyr i 1983. Foto brosjyre IRT

https://www.irtsociety.com/trains/

Våre egne mektige høyfjellsbaner

For de som ønsker å reise hundre prosent miljøvennlig, det vil si med elektrisk tog, blir det nok vanskelig og finne samme bredde i togtilbudet. Ofte er strekningene som ligger i de lange spektakulære togreisene trafikkert med eldre store diesellokomotiver. En av disse strekningen er for eksempel vår egen, -Nordlandsbanen. Kåret til en av de mektigste og flotteste strekninger i verden, selvsagt sammen med Bergensbanen. Nordlandsbanen, eller «The Arctic Express» som den er blitt døpt til av BBC i et nylig lansert reiseprogram ledet av globetrotteren Nick Knowles «The Railway adventures of a lifetime». Fantastisk Norgesreklame, og at det å reise med tog også kan bety fantastiske opplevelser langs linja.

Se episoden her:

https://app.shift.io/…/28cf3afb-78d8-4e2b-abad…

Vi har samlet noen spennende lenker som alle kan inspirere til å tenke litt ut av flyferieboksen. Mye av dette er veldig kostbart, men planlegger man godt, stapper litt ekstra på sparegrisen, så lar mye seg realisere med god planlegging og litt horisont. Om du ikke ønsker å bruke byrået vi her omtaler, er det jo alltids lov å låne ideer. Stadig flere av oss er jo blitt ganske dyktige på å være vårt eget reisebyrå, og for mange går det til og med sport i å legge opp sine egne utflukter. 

https://theculturetrip.com/europe/norway/articles/coolest-train-trips-can-make-oslo-sentralstasjon/
https://www.holiable.com/news/inspiration/train-travel/
Slik blir Bergensbanen presentert på nettsidene til IRT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer